Anuncia't al Descobrir

A la descoberta del Montseny

Hi ha diverses maneres de descobrir aquest massís certificat com a Reserva de la Biosfera

El Montseny és una aposta segura, és un dels espais d’escapada més presents i consolidats del país. A més, aquest massís certificat com a Reserva de la Biosfera té un tresor que encara el fa més especial, la seva diversitat. Diversitat biològica, de paisatges, de petjades històriques, de construccions, d’usos antics i actuals. A continuació, us donem diverses idees perquè el descobriu ja sigui sols, en família, tranquil·lament o de forma més activa.

Boscos, gorgs i salts d’aigua

Falguera al Montseny
Bruixes que fan pedregar, bandolers murris, bèsties cobertes de molsa, dones d’aigua… El Montseny és ple de llegendes protagonitzades per éssers fantàstics, unes llegendes que podeu descobrir seguint aquests itineraris:

1. L’empedrat de Morou. És una ruta circular de 6 km que podeu començar al Centre d’Informació Can Casades, a Santa Fe de Montseny
2. El salt de la Dona d’Aigua. Es tracta d’un triple salt d’aigua de llegenda. La ruta, un itinerari lineal de 5 km, parteix dels afores d’Arbúcies. Us en donaran informació al Museu Etnològic del Montseny, a Arbúcies.
3. Els gorgs negres. Els de Viladrau, Riells i Gualba són alguns dels gorgs negres que atresora el Montseny. Com el seu nom indica, són gorgs profunds i de color fosc situats en llocs de difícil accés que s’han associat a fets tenebrosos o a bruixeria. Més informació a viladrauturisme.cat, riellsiviabrea.cat i gualba.cat/turisme.

Pel massís en família

La Selva de l'Aventura
El Montseny és la destinació familiar per excel·lència. De propostes n’hi ha moltes, però nosaltres us hem seleccionat les següents:

1. La Selva de l’Aventura. Aquest parc d’aventura acaba d’estrenar un concepte ben nou al nostre país, un ‘bosc elàstic’. És un camí fet amb xarxes lligades als arbres que s’enfila fins a una plataforma, també construïda amb malla. És un llit elàstic gegant on els nens a partir de 5 anys poden saltar, botar, fer tombarelles i jugar a mantenir l’equilibri.
2. El Circ Cric. Situat a Sant Esteve de Palautordera i dirigit per la Companyia Tortell Poltrona, el Circ Cric funciona de l’1 d’abril a l’1 de juliol. Quan es posa en marxa, la il·lusió pren el Montseny.
3. Itineraris temàtics amb GPS. Si voleu resoldre enigmes i buscar tresors, inscriviu-vos als itineraris d’Educa Viladrau. Us entreguen un GPS i una motxilla que no podeu obrir fins que no estigueu en ruta. Haureu de seguir unes coordenades i resoldre reptes diversos que trobareu pel camí, des d’experiments científics senzills fins a endevinalles o caixes amagades.

Sense presses

Camí de Sant Segimon
Al Montseny, s’hi amaguen un bon bon grapat de racons idíl·lics, gens massificats -fins i tot a l’agost- i perfectes per a unes vacances tranquil·les.

1. Bany de bosc a Espinelves. Un bany de bosc és un concepte inspirat en el japonès ‘shinrin-yoku’, que fa referència a caminades en silenci entre arbres que sovint van acompanyades d’exercicis de respiració i relaxació. Aquí en podreu fer a l’Arborètum Masjoan, a Espinelves, amb l’empresa Biotop Natura. A més, a l’Arborètum Masjoan hi trobareu la major concentració d’arbres monumentals del país.
2. Excursió al gorg de la Sort. És un racó que sembla sortit d’un llibre de conte de fades i follets, amb una petita cascada envoltada de vegetació. El camí, ben senyalitzat, parteix de la font dels Enamorats.
3. Visita als pous de glaç de l’Avencó. Són tres pous de pedra seca que antigament s’usaven per guardar el gel que es recollia a l’hivern o a les basses o rieres properes. Estan situats entre els pobles d’Aiguafreda i Tagamanent i la millor manera de visitar-los és fent una caminada a la vora de la riera de l’Avencó, a la zona propera al restaurant Molí de l’Avencó.
Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació