Anuncia't al Descobrir

Coneixes aquestes 7 experiències d'oleoturisme?

Et convidem a descobrir els paisatges d’oliveres de Catalunya, conèixer el procés de recollida de les olives i veure com es duu a terme l’elaboració de l'oli.

Les oliveres han format part, des de fa segles, del paisatge del nostre territori. Les olives i l’oli són, a més, aliments bàsics de la dieta mediterrània. L’oli d’oliva té tanta importància a Catalunya que en tenim fins a cinc denominacions d'origen protegides. Les propietats de l’oli s’estenen més enllà de la gastronomia, ja que s’aplica en tractaments de bellesa i benestar des de temps antics. Et suggerim set maneres de comprovar els beneficis de l’oli d’oliva i de gaudir de la bellesa d’aquests paisatges.

Passejada entre oliveres mil·lenàries a Ulldecona

Oliveres mil·lenàries
El Museu Natural d’Oliveres Mil·lenàries d’Ulldecona organitza visites guiades al voltant d’aquestes escultures vives. Deixa’t seduir per l’encant d’aquests arbres tan arrelats al nostre país i visita una de les concentracions d’oliveres més grans d’Europa, on podràs trobar i admirar la bellesa de l'olivera més vella de Catalunya, plantada fa més de 1.500 anys. Més informació en aquest enllaç.

Oleoturisme a Galliners

Oleoturisme a Galliners
Rafel Marquina, un arquitecte amant dels beneficis de les propietats naturals de l'oli, va engegar l'any 2012 un procés de recuperació de la masia Castel Bardera, del segle XVIII, un espai amb més de dos-cents anys de tradició en el món de l’oli. Actualment ha aconseguit que s’hi pugui visitar un molí, una botiga d’olis o realitzar-se un massatge o tractament fets amb oli, gaudint de l’anomenada "oleoteràpia". Més informació en aquest enllaç.

Viatge al món de l'oli al Priorat

Arbequines a Falset
Parlar de la DO Siurana és endinsar-se en diverses comarques dedicades a l’oli. Des de Falset, al bell mig d'aquesta denominació, es poden fer un munt d’activitats relacionades amb l’oli i les oliveres. A l’Hostal Sport, un establiment amb més de cent anys de trajectòria al centre de la capital del Priorat, us hi podreu allotjar per conèixer de ben a prop el territori, i podreu arrodonir l’estada amb un maridatge de plats amb olis de la comarca. Més informació en aquest enllaç.

Tast d'olis a Gratallops

Gratavinum
El Priorat no només té les condicions meteorològiques ideals per a la producció de vi, sinó que també ho són per a la producció d’oli. Per aquest motiu, un grup d'estudiants d'enologia va començar el projecte de Gravinum, una empresa que organitza visites i tasts d’ambdós productes, que fins i tot es poden arribar a combinar! Gràcies al seu coneixement, a més, explicaran què s'ha de valorar en un tast d'olis i les propietats de cadascun. Més informació en aquest enllaç.

Oleoenoturisme als cellers Besalduch & Valls

Oleoenoturisme
El cultiu d'oliveres està molt arrelat als pobles de la Mediterrània, i el litoral dels Països Catalans no n’és una excepció. D’aquesta manera, a la província de Castelló també són bons productors d’oli. El Celler Besalduch & Valls, al Baix Maestrat, organitza tasts d’oli i visites guiades per les seves oliveres i instal·lacions, entre les quals hi ha un molí d’oli. A més, també oferten activitats relacionades amb el vi i l’enoturisme. Més informació en aquest enllaç.

Fes l’oliva al Priorat

Agrobotiga del Celler MAsroig
Si vols conèixer de molt a prop com és el procés d'elaboració de l'oli, al Celler Masroig podràs participar-hi, ajudant els pagesos en la collita de les olives durant els mesos de novembre i desembre. Després et faran una visita guiada pel procés d’elaboració de l’oli, on t'ensenyaran l'almàssera i com funciona. Per acabar, tenen organitzat un tast d’olis del celler. Més informació en aquest enllaç.

Visita i iniciació al tast d'olis a Cabacés

Oliveres del Baix Maestrat
Emmarcat en el Parc Natural del Montsant, el Molí de l’Oli Miró Cubells produeix olis amb diferents matisos, gràcies a les variacions del seus terrenys i les diferents varietats d’oliva de les seves oliveres. Ofereixen la possibilitat de fer una passejada per les seves finques per descobrir les diferents varietats d'oliva que cultiven, a més de tenir preparada una cata amb degustació de tots els olis que fabriquen. Més informació en aquest enllaç.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació