Anuncia't al Descobrir

8 tresors geològics de la Conca de Tremp

Fòssils, petjades de dinosaures i congostos formen un paisatge únic

La Conca de Tremp és un escenari fabulós per practicar el geoturisme. Al bell mig del Pallars Jussà, aquest territori és un d’aquells llibres que vas gaudint a mesura que hi vas aprofundint. La geologia n’és el fil conductor i els personatges són molts i diversos: dinosaures de quinze metres, congostos tallats per un ganivet, coralls fossilitzats o serres trencades a trossos. Fem un petit tast d’aquesta lectura apassionant.

La roca del Bolet

La roca del Bolet La roca del BoletMagí Sanjosé
És un dels símbols d'identitat del nucli de Figuerola d'Orcau, al terme d'Isona i Conca Dellà. És una formació rocosa molt singular, amb un peu i una espècie de barret de pedra al damunt que li confereix la forma que li dona nom. És molt a prop del poble, però el camí no està senyalitzat, millor pregunteu als veïns com arribar-hi. 

Més informació: Ajuntament de l’Ajuntament d’Isona i Conca Dellà | Tel. 973 66 40 08 | www.isona.cat

Jaciment de petjades de dinosaures d'Orcau

Jaciment d'Orcau Jaciment d’OrcauMaria Rosa Vila
Des d'aquest nucli del municipi d'Isona i Conca Dellà es pot anar a peu al jaciment de petjades (icnites) de dinosaures. No és gaire estona, es troba a l'altra banda del barranc de Riassó. Si hi voleu anar amb un guia expert que us n'expliqui tots els detalls, el divendres 7 de desembre s’organitza una ruta guiada fins a les petjades de dinosaure d'Orcau i una visita a la restauració del coll de titanosaure. Se sortirà a les 10 h del Museu de la Conca Dellà a Isona amb vehicles propis. Més informació al telèfon 973 66 50 62.

Costa dels Traginers

Costa dels Traginers Costa dels TraginersMaria Rosa Vila
A prop del molí del Baró, al nucli de Sant Romà d'Abella, hi ha la costa dels Traginers, espectacular pels xaragalls que hi ha format l'aigua de la pluja. Sortiu d'aquest nucli d'Isona i Conca Dellà pel camí del Riu i arribareu fins a l'Abella, on hi ha el molí.

Més informació: Ajuntament de l’Ajuntament d’Isona i Conca Dellà | Tel. 973 66 40 08 | www.isona.cat

El forat d'Abella

El forat d'Abella El forat d’AbellaMaria Rosa Vila
La vila d’Abella de la Conca s'assenta en un coster, sobre el forat d’Abella, que és per on s’escola el riu d’Abella. És un dels paratges més visitats del terme, per l'estretor i la verticalitat de l'escletxa, realment impressionant. Hi accedireu fàcilment des del poble.

Més informació: Ajuntament d’Abella de la Conca | Tel. 973 66 41 98 | http://abellaconca.ddl.net

Parc Cretaci-Museu de la Conca Dellà

Museu de la Conca Dellà Museu de la Conca DellàMaria Rosa Vila
Hi ha peces i instal·lacions que mostren com era el territori i els seus habitants al Cretaci (fa 65 milions d'anys) i a l'època romana, amb restes de l'antiga ciutat d'Aeso. El Museu articula i coordina la informació turística i les visites que es poden fer als jaciments paleontològics i al patrimoni del terme, com ara els castells de Llordà i Orcau, les esglésies de Santa Maria de Covent i Sant Andreu de Biscarri, entre altres.

Més informació: Carrer del Museu, 4. Isona | Tel. 973 66 50 62 | www.parc-cretaci.com | També acull l'Oficina de Turisme.

Mont de Conques

Mont de Conques Mont de ConquesMaria Rosa Vila
És una formació geològica única a Europa: és un conjunt de masses rocoses de tova que formen una plataforma elevada lleugerament ovalada en forma de mesa, amb la part de dalt plana. Ens hi podem aproximar des del nucli de Conques, que queda al sud d'aquesta formació geològica. Arribem a Conques per la C-1412bz, entre Figuerola d'Orcau i Isona.

Més informació: Ajuntament de l’Ajuntament d’Isona i Conca Dellà | Tel. 973 66 40 08 | www.isona.cat

Estany de Basturs

Estany de Basturs Estany de BastursMaria Rosa Vila
Juntament amb els estanys de Banyoles i Montcortès, els de Basturs són els únics estanys d'origen càrstic del Principat, és a dir, que s'alimenten per una font d'aigua subterrània (els estanys d'origen glacial es nodreixen del desgel de la neu). Podeu arribar-hi des dels nuclis de Basturs, Figuerola d'Orcau i Sant Romà d'Abella.

Coll de Comiols

La Conca Dellà des del coll de Comiols La Conca Dellà des del coll de ComiolsJordi Domènech
A més de 1.100 m d'altitud, el coll de Comiols és un excel·lent mirador del Pallars Jussà. Es troba a la mateixa carretera L-512, que uneix Artesa de Segre, a la Noguera, amb Isona, al Pallars Jussà, i permet admirar des d’un punt elevat el patrimoni geològic d’aquest territori.

Més informació: Oficina de Turisme d’Isona | Tel. 973 66 50 62 | www.pallarsjussa.net
Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació