Anuncia't al Descobrir

El Museu Frederic Marès celebra el seu 70è aniversari amb noves activitats

'La Barcelona de Frederic Marès' és un itinerari que recorre les obres públiques de l’escultor

El 25 de novembre de 1948, va obrir al cor de Ciutat Vella el Museu Frederic Marès. Aquest 2018 es compleixen 70 anys d’aquella data, alhora que se celebra el 125è aniversari del naixement de Frederic Marès (18 de setembre de 1893). Per commemorar les dues efemèrides el Museu ha programat diverses activitats i ha impulsat un nou servei educatiu, amb una renovació de l’oferta d’activitats.

Les activitats que commemoren les efemèrides s’iniciaran amb l’exposició de l’escultura de bronze de Frederic Marès 'Nu (Plenitud, Primavera)' al Pati del Museu. També es realitzarà la visita 'La Barcelona de Frederic Marès', on es podran veure algunes de les escultures públiques de Marès, així com racons de la ciutat relacionats amb l’artista. Aquesta visita es farà els dies 10 de novembre i 1 de desembre.

Nova intervenció fotogràfica
A finals del mes de novembre veurà la llum la nova presentació museogràfica de l’Estudi-biblioteca de Frederic Marès, així com la nova intervenció fotogràfica al Museu, amb fotografies de Frederic Marès i les seves col·leccions. També hi haurà la sortida en línia de la correspondència pública del fons personal de Frederic Marès i un capítol especial dedicat a l’escultor i col·leccionista al programa 'Inèdits', del canal 33.

Ja el 2019 s’han programat cinc concerts relacionats amb l’obra escultòrica de Marès en el marc del cicle 'Musicant el Museu Frederic Marès', que se celebrarà entre febrer i el juny. Els concerts es faran en diumenge, a les 12 h.

La vessant popular d’aquest aniversari es materialitzarà el 24 de març amb la celebració matinal de la Festa de la Primavera.

L’acte de cloenda de la celebració dels 70 anys del Museu Frederic Marès consistirà en una taula rodona sobre la figura de Frederic Marès en què participaran personalitats vinculades al món de l’art i el col·leccionisme.

Un servei educatiu per a tothom
Amb l’aniversari, s’impulsa també un nou servei educatiu, que inclou visites comentades, visites dinamitzades, visites taller i itineraris dissenyats per a tot tipus de públic (l’escolar, el general i el familiar). És una clara aposta pel sentit més ampli del terme 'educatiu', no exclusiu de la comunitat escolar.

La proposta d’activitats per al públic general inclou des de les visites comentades per a grups més convencionals a les seccions del Museu (l’Escultura i el Gabinet del col·leccionista) fins a les mirades més transversals de les col·leccions, a partir de la literatura, el col·leccionisme o l’estètica.

També s’han programat dues activitats pensades per al públic familiar a partir de l’adaptació d’un dels tallers escolars i de l’itinerari que posa de manifest l’empremta de Frederic Marès a Barcelona, que també s’ofereix per al públic general.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació