Anuncia't al Descobrir

S'inaugura el Museu Comarcal del Priorat al castell de Falset

La nova museografia permet conèixer en profunditat els fets històrics més rellevants del territori

La capital del Priorat ha estrenat un museu dedicat a la història local i de la comarca del Priorat. El Castell de Falset-Museu Comarcal del Priorat permet conèixer amb profunditat, entre altres fets històrics, la derrota que les tropes borbòniques hi van patir el 1714, pocs dies abans de la caiguda de Barcelona.

La desfeta borbònica a Falset, però, és tan sols un dels ingredients d’aquest nou museu, que també dedica un espai destacat a explicar la importància de la mineria al llarg de la història i, molt especialment, en el període medieval, quan el castell de Falset acollia el palau i la seu administrativa dels comtes de Prades i va veure néixer Margarida de Prades l’any 1387, l’última reina de la Corona catalanoaragonesa.

Experiències sensorials
Els interactius i altres elements museogràfics permeten, al llarg de tota la visita, tot un seguit d’experiències sensorials i viscudes, com ara escoltar els sons d’un camp de batalla o comprovar (amb un trabuc a la mà) com eren de pesants les armes antigues. L’evolució de Falset al llarg dels segles i les guerres que han colpit el país són altres elements als quals es para atenció en aquest museu.

Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació