Anuncia't al Descobrir

4 castanyers centenaris del Montseny

Amb les seves formes capricioses i els seus fruits tan característics, el castanyer és l’arbre per excel·lència de la tardor al Montseny. No és una espècie autòctona, sinó que és originària de la Mediterrània oriental i introduïda al nostre país, probablement, pels romans.

Castanyer de les Nou Branques

Castanyer de les Nou Branques
Amb gairebé 24 metres d’alçària i un perímetre de sis metres i mig, el Castanyer de les Nou Branques és un dels arbres més emblemàtics del Montseny. La seva edat (aproximadament 700 anys) i la seva forma de canelobre l’han convertit en un arbre veritablement espectacular. Dues de les branques més grosses van ser esberlades per les fortes ventades de l’any 1987. L’any 2012, el Castanyer de les Nou Branques va ser escollit per identificar el nou escut del poble de Viladrau.

Per arribar-hi, haureu d’anar fins al municipi de Viladrau (Osona). Un cop allí us haureu de dirigir a la font del Sot de Can Rosell (a 15 minuts de la plaça Major), des d’on surt el sender local del Castanyer de les Nou Branques (marques verdes i blanques). La durada del recorregut (anada i tornada) és d’una hora i 30 minuts.

Castanyer Gros de Can Cuc

Castanyer Gros de Can Cuc Sergi Boixader
Sens dubte, ens trobem davant un dels arbres amb més renom del Montseny. Declarat arbre monumental, el Castanyer Gros de Can Cuc té gairebé 12 metres de perímetre. S’explica que a l’interior del seu tronc buit hi habitava un carboner que hi tenia un jaç, una taula, seients i una llar de foc (encara és visible el sutge de la xemeneia). També, dins del tronc, s’hi han arribat a ballar sardanes (tres parelles agafades correctament).

Per arribar-hi, haureu de dirigir-vos fins al municipi de Cànoves i allí agafar la carretera en direcció a l’embassament de Vallforners fins arribar a l’aparcament dels Dos Torrentons. El sender, ben senyalitzat, us durà en poc menys d’una hora fins al Castanyer Gros d’en Cuc.

Castanyers de l'Erola

Castanyers de l'Erola, Viladrau
Ens trobem davant un dels conjunts de castanyers més impressionants del Montseny. Més de 300 anys contemplen aquests arbres caducifolis, corpulents i de fulles grosses. L’indret és ple de màgia, ja que en qualsevol moment sembla que hagi d’aparèixer un follet de l’interior de l’escorça dels castanyers. A la tardor us hi podeu entretenir collint castanyes.

Els castanyers de l’Erola es troben al municipi de Viladrau, camí de sant Segimon. Per accedir-hi haureu d’anar a l’aparcament davant del restaurant la Solana de Molins i seguir fins a Mas Molins, on s’inicia la ruta del Meridià Verd fins a Can Bosc i l’ermita de l’Erola.

Castanyers centenaris del Brull

Castanyer centenari del Brull
Probablement, uns dels castanyers centenaris més desconeguts i espectaculars del Montseny. Descobrir-los és un regal per als sentits. Situats enmig d’un bosc d’alzines i roures, els immensos castanyers es troben a tocar de la fageda de la Baga de Collformic.

Per accedir-hi, haureu d’anar fins al municipi del Brull (Osona) i continuar per la carretera BV-5301, que uneix Seva amb Santa Maria de Palautordera. Al quilòmetre 30 trobareu, a mà dreta, una pista asfaltada que haureu de seguir al llarg d’un quilòmetre i mig fins a la casa de turisme rural La Morera. Des d’allí, un sender us conduirà, en poc menys de mitja hora, fins als castanyers centenaris.
Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació