Anuncia't al Descobrir

El número 250 del DESCOBRIR es presenta a les Valls d'Àneu

Carme Ruscalleda, Ivana Miño i Roger de Gràcia protagonitzen els articles d'aquest número especial, centrat en la vall pirinenca

El DESCOBRIR arriba al número 250 i ho celebra a les Valls d'Àneu, el territori que protagonitza el dossier central i que els lectors coneixeran a través d'uns convidats molt especials: l'actriu Ivana Miño, el periodista i actor Roger de Gràcia i la xef Carme Ruscalleda. 

Joan Morales, director de la revista, va presentar dijous passat aquest número especial a la Casa Gassia de l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu, a Esterri. També hi van intervenir Noemí Ruich, en representació del Consorci de Turisme de les Valls d'Àneu, i Joan Blanco, alcalde d'Esterri d'Àneu.

Tant Noemí Ruich com Joan Blanco van celebrar la publicació de l'ampli dossier sobre el seu territori i van destacar el benefici que aquest gran reportatge pot aportar a les Valls d'Àneu en tant que marca turística poc coneguda del gran públic.

Joan Morales va posar de relleu els grans atractius de la zona més enllà dels espais naturals protegits d'Aigüestortes i Alt Pirineu, com ara el patrimoni romànic, els centres d'intepretació com l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu i la Casa de l'Ós Bru d'Isil, i equipaments com MónNatura Pirineus, entre molts altres, a més de ser un territori apte per a tota mena d'activitats de turisme actiu, a l'hivern i durant la resta de l'any.

Una fita per celebrar
El número 250 no podia ser com un altre, i per això vam convidar Ivana Miño, Carme Ruscalleda i Roger de Gràcia a fer una escapada a les Valls d'Àneu perquè gaudissin de la seva natura, el seu patrimoni i la seva gastronomia. Els redactors Òscar Marín, Jaume Barrull i Núria Garcia Quera, i el fotògraf Òscar Rodbag van capturar les experiències que hi van viure, i són les que recollim en el número 250.

Ivana Miño explica a l'article 'Amb Neu, càmera, acció!' la seva relació amb el Pallars Sobirà: és una amant dels paisatges de muntanya i gràcies a la seva participació en la sèrie 'Gran Nord' va conèixer aquesta comarca que la té enamorada.

Mentre, Roger de Gràcia passa el cap de setmana a les Valls d’Àneu amb l’Agnès Busquets i en Pep, la seva família, i junts descobreixen les possibilitats lúdiques dels paisatges nevats: des d’esquiar fins a observar els estels, conèixer la fauna autòctona dels Pirineus i aprendre a elaborar formatges i a tenir cura de les cabres. 

Carme Ruscalleda gaudeix del patrimoni romànic d’aquestes contrades, un patrimoni que amaga històries fascinants, moltes protagonitzades per dones. La cuina del Pallars i els productes del territori l’ajudaran a entrar en calor i aclimatar-se.

250 indrets imprescindibles
El número 250 del DESCOBRIR es completa amb el reportatge '250 llocs que has de conèixer (més enllà dels tòpics)', on oferim una llista de 250 indrets dels Països Catalans que són de visita imprescindible. La selecció inclou des d’ermites i estanys fins a palaus, viles closes, jaciments arqueològics, boscos i camins històrics. Tots els indrets són espectaculars, i no són els més turístics. A l’hora de fer la tria, hem procurat que siguin descobertes, que siguin llocs poc coneguts i molt sorprenents.

Una mica d'història
DESCOBRIR va néixer l’any 1997 i, en aquests més de 21 anys, ha viatjat a tots els territoris de parla catalana, però sempre des d’una mirada cultural i pròpia del país. Actualment compta amb una difusió mitjana de 12.000 exemplars i 55.000 lectors. 

Més presentacions

Aquest acte de celebració del número 250 se suma a altres presentacions de la revista que s'han fet durant les últimes setmanes a Sant Boi de Lluçanès (número 248) i Santa Coloma de Queralt (número 249). 

Finalment, el DESCOBRIR va ser convidat a apadrinar l'oli de primera premsada de la Granadella, a les Garrigues, en un acte on es va reflexionar sobre els beneficis per a la salut de l'oli verge extra i on es van presentar alguns projectes vinculats a l'oleoturisme.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació