Anuncia't al Descobrir

El projecte MUR decora Manresa amb obres de reconeguts muralistes

L’art conquereix murs i parets mitgeres al centre històric de la capital del Bages

De parets mitgeres o murs sense ús específic a suport per a obres d’art a cel obert. Manresa s’està convertint en una pinacoteca a l’aire lliure. Pintures murals, de caràcter estètic o reivindicatiu, van omplint diversos murs de la capital del Bages, fruit d’una voluntat compartida, entre Administració i entitats, de revitalitzar i revalorar certs espais de la ciutat i alhora promoure l’art urbà i l’apropiació social de l’espai públic com a escenari d’expressions artístiques úniques.

Un esclat de colors
Passejant pels carrers i places, es pot comprovar com s’ha anat substituint l’aspecte gris d’alguns espais per un esclat de colors, amb llenguatges i estils artístics ben diversos: realistes, figuratius, abstractes... Fins i tot n’hi ha un de material ceràmic al carrer d’Hospital, una tècnica gens habitual en les accions murals urbanes.

Ja fa anys que Manresa acull amb bons ulls aquestes propostes artístiques. Enguany, s’hi ha donat un impuls definitiu amb l’organització de dues rutes guiades —els dies 25 de novembre i 2 de desembre— que descobreixen aquests murals. Podeu reservar-hi plaça a l’Oficina de Turisme de Manresa.

Artistes internacionals
Els autors de les pintures murals són artistes internacionals i locals; professionals o en vies de professionalització. Hi trobem autors com Axel Void (Alejandro Dordal), que signa una pintura al carrer del Cos; Ovni (Anna Taratiel), amb un gran mural a la placeta de la Mel; Aryz (Octavi Serra), amb un mural al xamfrà de la muralla de Sant Domènec amb el passeig de Pere III; Ana Langeheldt, amb una pintura al pàrquing de l’Ateneu les Bases; Susanna Ayala i Txema Rico, que signen unes pintures murals al carrer de Puigterrà de Dalt en el marc del projecte Art Alliberat; Riaq Miuq, amb una obra al carrer de na Bastardes; Valentí Gubianas, amb una obra al carrer dels Infants, i Montserrat Riu, creadora del mural ceràmic del carrer d'Hospital, entre d’altres.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació