Anuncia't al Descobrir

Ocells, paisatges i fotografia al Delta de l'Ebre

Una selecció de 10 propostes turístiques per gaudir dels horitzons del Delta i dels ocells, que es deixen caçar a través de la imatge.

L’any 1961, després d’un mític viatge resseguint tot l’Ebre, Josep Maria Espinàs es va declarar aclaparat per la immensa plana deltaica. La implacable horitzontalitat representa un repte majúscul a l’hora d’organitzar l’espai en composicions fotogràfiques. Els objectius de gran angular (com ara un 17-35 mm), quan es tracta de captar l’essència del paisatge, són sens dubte les òptiques més idònies. Per contra, per atansar-se a la natura, els teleobjectius són l’única eina possible. Una òptica 600 mm és idònia. Et proposem que gaudeixis, càmera en mà, d’aquestes activitats que ens descobreixen el paisatge i la fauna del Delta.

Amb bici elèctrica entre ocells

Deltacleta
Ofereix una experiència única al Delta, un passeig amb bicicleta elèctrica amb un seguit de rutes prefixades al GPS de la bicicleta. Una de les rutes del seu ventall és precisament ornitològica, i inclou l’assistència d’un fotògraf especialitzat per donar consells als participants.

Deltacleta. Ctra. TV-3451, km 3. Masia de la Torra. Deltebre | 648 72 58 62 | www.deltacleta.cat

Una emblemàtica reserva d'aus

Reserva de Riet Vell
Molt a prop de la platja dels Eucaliptus hi ha la reserva de Riet Vell, un dels espais més emblemàtics per a l’observació d’aus. Concebuda per SEO BirdLife, combina l’observació d’aus amb l’agricultura ecològica de l’arròs i la recuperació d’hàbitats naturals en zones humides. A través del web es poden comprar els seus productes ecològics i contribuir a conservar espècies i ecosistemes únics a Europa.

Riet Vell. Ctra. d'Amposta, km 18,5 (urbanització dels Eucaliptus). Amposta | www.rietvell.com

Un espai ideal per descobrir la fauna

MónNatura Delta
Espai d’inspiració, herència de l’activitat industrial al Delta, enclavament privilegiat per a l’observació dels flamencs... Erigit sobre unes antigues salines, MónNatura Delta és un escenari ideal per fer una immersió als valors paisatgístics, ambientals i faunístics del Delta. Propietat de la Fundació Catalunya-la Pedrera, és un espai ideal per anar-hi en família.

MónNatura Delta. Polígon 78, parcel·la 7. Ctra. del Poblenou a les Salines, s/n. Amposta | 977 05 38 01 | www.monnaturadelta.com

Passejades amb molta tradició

Barraca de Salvador
A les Barraques de Salvador s’hi fan ativitats com la festa de la sega al setembre, a més d’organitzar-s’hi passejades en barca, passejades en carruatges típics, barques de perxar, excursions amb guia, passejades a cavall, observació d’aus, fangoteràpia a l’estiu i moltes altres propostes per submergir-se en l’essència del Delta.

Barraques de Salvador
. Deltebre | 627 54 27 84 | barracadesalvador.com

Buscant ocells amb un expert danès

Agró roig ('Ardea purpurea')
Un servei de guiatge dirigit per l’ornitòleg danès Cristian Jensen ofereix uns preus molt assequibles per caminades ornitològiques de mitja jornada o de jornada sencera. Les rutes inclouen el transport amb la furgoneta de l’empresa als diferents espais del Delta on la contemplació d’ocells està garantida.

Audouin Birding Tours. Partida Bochets. Freginals | 649 28 60 86 | www.audouinbirding.net

Cap al mar amb un vaixell de pesca

Pescaturisme a l'Ametlla de Mar
A l’Ametlla de Mar s’organitza una experiència de pescaturisme a bord d’un vaixell. L’activitat té una durada de 4 hores, es fa tot l’any i permet viure de primera mà una jornada de treball d’un pescador artesanal de la zona. A més, a Sant Carles de la Ràpita també podeu provar la pesca tradicional "al rossegall".

Pescaturisme a l’Ametlla de Mar. Ctra. del Port, s/n | 659 10 76 53 (Joan Àngel Gonzalvo) / 977 45 64 77 (Oficina de Turisme de l'Ametlla de Mar) | 60 € per persona.

Un safari de cultura i natura

Deltapolet
L’empresa familiar DeltaPolet organitza sortides amb petits grups per donar a conèixer els ecosistemes, les tradicions i la gastronomia del Delta. La seva proposta estrella és el Safari EcoCultural. Inclou un recorregut amb vehicles pels paisatges ebrencs i activitats tradicionals vinculades al cultiu d’arròs i a l’obtenció de recursos abans de l’aparició de les màquines.

DeltaPolet. Av. de les Goles de l'Ebre, 1. Deltebre | 677 45 62 24 | www.deltapolet.com

Ocells i musclos sobre les onades

Mirador de la Badia
Una embarcació surt del port de l’Ampolla a les 11 h i recorre la costa fins a la punta del Fangar, mentre observem la fauna marina. L’experiència es completa amb la visita a les muscleres i un tast de productes mariners del Delta (es pot triar entre diversos menús). Es torna a l'Ampolla cap a les 17 h.

Mirador de la Badia. 600 66 27 34 / 656 98 42 85 | www.miradorbadia.com

Entre el cel i la terra

Musclàrium
La visita a les muscleres de la badia dels Alfacs inclou una ruta amb vaixell i una degustació d’ostres o de musclos. Hi podeu arribar amb la golondrina que surt del port de Sant Carles de la Ràpita. També podeu gaudir de la ruta amb surf de rem.

Musclarium. 638 28 39 86 | www.musclarium.com

Un jardí molt aromàtic

Ecoherbes
Ens endinsem en un gran jardí botànic amb més de 400 espècies de plantes aromàtiques, medicinals i culinàries. És l’Ecoherbes, una de les sorpreses que trobarem a tocar del delta de l’Ebre.

Jardí botànic Ecoherbes
. Urbanització Sant Pere, 1. L’Ampolla | 671 00 99 77 | www.ecoherbes.com | Adults: 6 € (visita lliure) o 8 € (visita guiada).
Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació