Anuncia't al Descobrir

Comença la campanya de Nadal del Baix Llobregat

La iniciativa combina les festes nadalenques amb la promoció dels atractius turístics de la comarca

Amb un element típicament nadalenc, l’arbre de Nadal, el Consorci de Turisme del Baix Llobregat posa novament en marxa una original campanya per compartir la il·lusió del Nadal i alhora promoure els atractius turístics de la comarca i les fires i festes més emblemàtiques que s'hi celebren durant les festes nadalenques.

Aquest any, el web esnadal.cat proposa un joc per compartir els nostres desitjos a l’arbre de Nadal del Baix Llobregat. La plataforma ofereix als participants la possibilitat d'escollir una bola del desig, totes personalitzades amb motius reconeguts de la comarca.

Entre totes les persones que hi participin, se sortejarà un premi molt autèntic: una cistella de productes i experiències al Baix Llobregat. 

El web, a més, fa promoció dels atractius i les fires i festes més rellevants del Baix Llobregat durant el Nadal:

Les fires i festes més sorprenents

La Fira de la Puríssima de Sant Boi La Fira de la Puríssima de Sant BoiConsorci de Turisme del Baix Llobregat
  • Pessebre Vivent de Corbera de Llobregat. De l'1 dedesembre al 13 gener, se celebra el pessebre vivent de Corbera de Llobregat, que s’ha convertit un dels més importants i visitats de tot Catalunya. Aquest famós pessebre es representa des de l’any 1962 i és un dels més antics del país. Hi participen més de 200 actors.
  • Fira de la Puríssima de Sant Boi de Llobregat. Del 6 al 8 de desembre. Al nucli antic de Sant Boi de Llobregat té lloc aquest esdeveniment d'arrel agrícola que concilia tradició i modernitat: s'hi troben aliments típics, objectes artesanals, joguines tradicionals, arbres de nadal i figuretes pel pessebre, així com l'exposició de fruites i verdures i les parades de planters.
  • Fira Medieval Castrum Fidelis de Castelldefels. Del 6 al 9 de desembre. D'inspiració medieval i en combinació amb la tradicional festa major d'hivern, la fira inclou una mostra de comerç local, un mercat medieval i activitats de recreació històrica.
  • Fira Avícola de la Raça Prat al Prat de Llobregat. Del 14 al 16 de desembre. Aquesta fira avícola, agrícola i ramadera està pensada per a tota la família i és una oportunitat única per conèixer els criadors d’aviram i els pagesos, i descobrir de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) que tan famós ha fet el pollastre Pota Blava.
  • Mercat de Sant Nicasi a Gavà. Del 14 al 16 de desembre. El mercat de Sant Nicasi és una activitat oberta a tota la família per gaudir plegats de l'oferta comercial prop de les dates del Nadal, dels productes artesans, l'espai infantil per als més menuts, amb animació al carrer i altres activitats que faran que el visitant del mercat tingui una experiència entretinguda, amena i divertida.
  • Fira de Nadal de Sant Vicenç dels Horts. Del 14 al 16 de desembre. Hi haurà parades nadalenques i del comerç local, un tió gegant, tallers infantils, espectacles i moltes activitats familiars. El 26 de desembre es farà la crema del tió més gran, en Grossot, i a més hi haurà xocolatada popular.
  • Fira de Nadal a Collbató. 15 i 16 de desembre. És una fira de Nadal amb tallers infantils, recollida de cartes del patge reial, fira gastronòmica, parades de productes artesanals, tallers…
  • El Campament Oriental del Mag Maginet a Cornellà de Llobregat. De l’1 al 4 de gener. Es tracta d'un lloc màgic, al Parc de Can Mercader, amb activitats i espectacles infantils i la instal·lació de cinc tendes orientals on els nens realitzen diferents activitats relacionades amb el Nadal: manualitats, narració de contes, escriure la carta als Reis... Durant la setmana de Nadal es podrà visitar el laboratori del Mag Maginet a la torre de la Miranda: aquest mediador entre els Reis Mags i els nens es dedica durant l’any a estudiar els estels i a traçar el millor itinerari perquè Melcior, Gaspar i Baltasar arribin a la ciutat.
  • Tallers de Nadal al Museu de les Aigües Agbar de Cornellà de Llobregat. Del 22 de desembre al 5 de gener. Podeu muntar-hi el pessebre del Museu i pedalejar per fer-hi córrer l’aigua.
  • Fira Infantil de Nadal a Cornellà de Llobregat. Del 23 al 31 de desembre. La fira més esperada pel públic infantil commemora enguany els seus 25 anys de vida. Enguany es dedica un espai especial al circ, vist com a porta dels somnis de grans i petits.

La Cripta Gaudí de la Colònia Güell

La Cripta Gaudí, a la Colònia Güell La Cripta Gaudí, a la Colònia GüellConsorci de Turisme del Baix Llobregat
Descobreix el conjunt de la Colònia Güell amb l'església —cripta—, declarada Patrimoni de la Humanitat per la Unesco, una de les obres més importants de Gaudí i que acaba de guanyar el premi de destinacions de turisme cultural sostenible a Europa 2018, dins la categoria 'Cultural Sites'.

La Cripta Gaudí està situada dins la Colònia Güell, una colònia tèxtil plena de sorpreses a tan sols 20 minuts de Barcelona. La Cripta és l'església de les columnes tortes, el laboratori de la Sagrada Família i obra on el genial arquitecte del modernisme català Antoni Gaudí va experimentar moltes solucions arquitectòniques.

Itinerari Jujol a Sant Joan Despí

La magnífica escala de Can Negre, a Sant Joan Despí La magnífica escala de Can Negre, a Sant Joan DespíTurisme Baix Llobregat
Josep Maria Jujol era considerat un artista total: va ser capaç de dominar l’arquitectura imposant un nou estil i aplicant-lo en les tècniques en què excel·lia, com ara el trencadís, l’esgrafiat, l’escultura, el dibuix o la pintura.

La celebració de l’Any Jujol140 serveix per difondre el llegat modernista de Sant Joan Despí. Un llegat que cada mes és protagonista de l’Itinerari Jujol, una ruta que permet conèixer la imaginació desbordant de l’arquitecte, el sentit religiós de les seves peces, l’art del reciclatge, el gust pel color, la volatilitat dels ferros i les diverses arts aplicades.

Viladecans The Style Outlets

Un dels espais del Viladecans The Style Outlets Un dels espais del Viladecans The Style OutletsConsorci de Turisme del Baix Llobregat
Aprofiteu per fer les compres de Nadal al centre Viladecans The Style Outlets! Hi trobareu tot el que necessiteu per gaudir d'una experiència única, i podreu relaxar-vos en un dels nostres restaurants o fer una passejada pels voltants del centre.

Parc Arqueològic de Gavà

Una de les galeries de la mina, al Parc Arqueològic de Gavà Una de les galeries de la mina, al Parc Arqueològic de GavàConsorci de Turisme del Baix Llobregat
Com vivien i com eren els nostres avantpassats de fa 6.000 anys? Viu l'experiència en una innovadora expedició arqueològica en aquest jaciment únic a Europa. Un viatge a la prehistòria, per entendre el passat i el present.

Aquestes mines són unes de les mines en galeria més antigues d'Europa i les úniques dedicades a l’extracció de variscita, mineral amb el qual s'elaboraven ornaments que eren intercanviats en complexes xarxes que abastaven la Mediterrània occidental.

Les coves de Montserrat a Collbató

Un moment del videomapatge que es projecta a les parets de la cova del Salnitre Un moment del videomapatge que es projecta a les parets de la cova del SalnitreAjuntament de Collbató
La muntanya de Montserrat amaga en el seu interior un món subterrani quasi desconegut: les coves de Montserrat. Només cal traspassar el llindar de l'entrada per encetar un recorregut d’uns 500 metres plens de passadissos, racons i sorpreses seguint els conductes més espaiosos i més bellament ornamentats per les successives generacions d'estalactites, estalagmites i columnes.

El passeig es fa amb guies expertes i inclou un espectacular video mapatge, estrenat fa poc.

Catalunya en Miniatura i Circuit d'Aventures a Torrelles de Llobregat

El temple del Sagrat Cor i el parc d'Atraccions del Tibidabo, a Catalunya en Miniatura El temple del Sagrat Cor i el parc d'Atraccions del Tibidabo, a Catalunya en MiniaturaConsorci de Turisme del Baix Llobregat
Aquest parc temàtic de maquetes en miniatura és un dels més grans del món i inclou una exposició a l’aire lliure dels monuments i edificis més emblemàtics de Catalunya. També hi ha el Circuit d’Aventura, una autèntica activitat d’aventura a l’altura dels arbres, entre tirolines, lianes i passarel·les. Un espai per conèixer en família els monuments i edificis més representatius de les terres catalanes.

Propostes gastronòmiques amb productes del Parc Agrari

Un plat elaborat amb carxofes del Prat de Llobregat Un plat elaborat amb carxofes del Prat de LlobregatConsorci de Turisme del Baix Llobregat
Durant la temporada de Nadal i fins a l'abril, 50 restaurants del Baix Llobregat ofereixen propostes de plats cuinats amb producte fresc del Parc Agrari, destacant la carxofa com a producte estrella de la temporada, però sense oblidar el pollastre Raça Prat. Els vins produïts per diferents caves i cellers de la regió completen la gamma de productes. Tot plegat, deliciós!
Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació