Anuncia't al Descobrir

El Paisatge dels Genis es promociona amb un espot i noves activitats familiars

La campanya s’enceta al desembre, després de la incorporació del Mas Miró a aquesta ruta turística centrada en Picasso, Miró, Casals i Gaudí

El Paisatge dels Genis estrena una campanya promocional amb un espot que destaca la transcendència que Horta de Sant Joan, el Vendrell, Reus i Mont-roig del Camp van tenir en la manera de mirar-se el món d’artistes com Pablo Picasso, Pau Casals, Antoni Gaudí i Joan Miró.

La campanya s'enceta amb la posada en marxa de noves activitats per al públic familiar i després de la incorporació a aquesta ruta turística de Mas Miró, la masia de Mont-roig on el pintor Joan Miró hi passava els estius, i que representa un important salt endavant en l’oferta conjunta que ofereix El Paisatge dels Genis.

La campanya promocional s’estrenarà en mitjans de comunicació de Catalunya, amb la idea de reforçar El Paisatge dels Genis com una ruta familiar de diversos dies, desestacionalitzadora, ideal per a fer amb nens i nenes, que pot fer-se lliurement i que és una manera diferent de conèixer el sud de Catalunya. 

Una relació molt artística
El Paisatge dels Genis és una proposta turística que fonamenta la seva oferta en quatre municipis de les comarques tarragonines i les Terres de l’Ebre (Horta de Sant Joan, Mont-roig del Camp, Reus i el Vendrell) i en la relació que van tenir amb quatre genis universals del segle XX: Pablo Picasso, Pau Casals, Antoni Gaudí i Joan Miró.

Els museus que formen part de la ruta
La ruta proposa la participació en activitats i la visita als museus i centres culturals sobre els artistes que hi ha en els diversos municipis: el Gaudí Centre a Reus, el Mas Miró a Mont-roig, la Casa Nadiua i el Museu Pau Casals al Vendrell i el Centre Picasso a Horta de Sant Joan. L’última incorporació a la ruta ha estat el Mas Miró, inaugurat la primavera passada i que reforça de manera qualitativa El Paisatge dels Genis.

En el cas d’Horta de Sant Joan (Terra Alta), Picasso hi va passar dues temporades de la seva vida i va ser aquí on va donar un fort impuls al cubisme geomètric. Pel que fa a Mont-roig i Joan Miró, l’artista comptava en aquest municipi del Baix Camp amb una masia que es va convertir en el seu refugi d’estiu i on va posar els fonaments del seu particular univers pictòric. En el cas de l’arquitecte Antoni Gaudí, Reus i el paisatge agrícola del Baix Camp van tenir un influx transcendent en la seva concepció de l’arquitectura i en la incorporació d’elements naturals. Finalment, Pau Casals era fill del Vendrell (Baix Penedès), on encara avui dia és recordat com 'el mestre' i on va construir una casa, avui museu, que considerava la síntesi de la seva vida.

Com va començar tot...
El Paisatge dels Genis va començar a caminar l’any 2010. La seva oferta turística es coordina des del Parc Tecnològic de Turisme i Oci de la URV, sota el paraigua del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona i les marques Costa Daurada i Terres de l’Ebre.

La voluntat del projecte és la d’integrar tant els recursos i els serveis turístics dels quatre municipis esmentats, per facilitar al visitant l’organització de la seva estada i oferir una oferta integradora que aglutini tant les visites als centres culturals, com visites guiades, allotjaments, restaurants, punts d’informació i altres agents implicats en l’experiència turística.

La ruta ha posat en marxa els darrers anys exitoses iniciatives promocionals adreçades al públic familiar, com és el cas del FamilyArt Experience, una experiència interactiva en la qual es proposa un viatge creatiu pels paisatges que van inspirar a Gaudí, Miró, Casals i Picasso.

Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació