Anuncia't al Descobrir

El Vallès Oriental posa en marxa el PassMuseum, que combina art i gastronomia

Hi participen els museus de Mollet, Granollers, Caldes de Montbui, Montmeló i Cardedeu

El Consell Comarcal del Vallès Oriental acaba de presentar el PassMuseum, un passaport que obre les portes del món de la cultura i la gastronomia a través de cinc museus de la comarca. La idea és que els visitants 'col·leccionin' les obres d’art més destacades de cada museu i, sobretot, gaudeixin de cinc experiències d’art i gastronomia per 25 € cada una.

El PassMuseum combina visites guiades al Museu Thermalia de Caldes de Montbui, al Museu Arxiu Tomàs Balvey de Cardedeu, al Museu de Granollers, al Museu Abelló de Mollet del Vallès i al Museu de Montmeló amb degustacions gastronòmiques i activitats de descoberta de l’entorn, tant natural com patrimonial. 

El PassMuseum es pot adquirir en qualsevol dels cinc museus que hi participen:

  • Museu Thermalia de Caldes de Montbui. En diferents seus, aquest equipament aixopluga unes termes romanes, una capella romànica, un edifici gòtic civil i una casa pairal del segle XVIII.
  • Museu Arxiu Tomàs Balvey de Cardedeu. Recull i mostra el llegat de Tomàs Balvey i Bas, apotecari de Cardedeu que va mostrar sempre un gran interès per recollir i divulgar la història de la població. La museografia se centra en la farmàcia i el seu farmacèutic.
  • Museu de Granollers. Té un fons d’art, arqueologia i etnografia, i una programació estable d’exposicions temporals i d’art contemporani.
  • Museu Abelló i Casa del Pintor de Mollet del Vallès. Mostra la donació que el pintor i col·leccionista Joan Abelló va fer a la ciutat. Es troba en un edifici modernista remodelat i acull una de les col·leccions més importants de pintura i escultura catalana des de finals del segle XIX fins als anys setanta del segle passat. La Casa del Pintor és on va néixer Abelló, que s'ha museïtzat per mostrar l’univers de l’Abelló col·leccionista a través de passadissos, escales, pisos i soterranis.
  • Museu de Montmeló. Ocupa una antiga casa senyorial i és un museu d’història i arqueologia. A la població també hi ha Mons Observans, un assentament romà construït al darrer terç del segle II aC dalt d’un petit turó.

Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació