Anuncia't al Descobrir
FES-TE DEL DESCOBRIR I EMPORTA'T UN TUBULAR BUFF DE REGAL
Un any de revista + BUFF MULTI BLOK3 DE REGAL PER MENYS DE 4€ AL MES
Portada 251
Número 251 - GENER 2019

Escapades marineres. 4 propostes per gaudir del mar a l'hivern

En aquest número

48 hores

Mentre les vinyes descansen

Fem una immersió en el paisatge de ceps i presseguers del Penedès La dispersió dels petits nuclis de població que conformen Subirats, la bellesa de les vinyes en canvi permanent i la gran riquesa històrica de l’entorn constaten que amb una visita no n’hi ha prou. Ubicat a l’Alt Penedès, a 40 minuts de Barcelona, Subirats està format per quinze nuclis dels quals Ordal, Sant Pau d’Ordal i Lavern són els més poblats, però la majoria dels quals no arriben al centenar de veïns. Text: Cati Morell | Il·lustració: Nik Vives

Reportatge

Rere la perdiu blanca

Seguim l'ocell més camaleònic del Pirineu Als prats alpins d'alta muntanya, per sobre dels 2.100 metres, s'hi amaga una perdiu que es torna blanca damunt la neu. A casa nostra només n'hi ha uns 600 exemplars, i estan en retrocés. Fa anys, molts anys, tenia una distribució molt més àmplia. Però el planeta es va anar escalfant. I algunes espècies, com la perdiu blanca, es van refugiar als cims més alts, buscant el fred. Text: Jaume Sañé | Fotografia: Jordi Bas

Dossier Central / Escapades marineres

L'alè de la Frau

Ens capbussem en els paisatges marítims de l'Ametlla de Mar Durant els mesos d’hivern, el mestral i l’emburgada dicten sentència a ‘la Cala’. De cara al vent, el cel i la mar de la Frau mostren el nervi salvatge, coreografies de llums i tonalitats capricioses al designi de bufits poderosos, que enreden els cabells i ens fan sentir vius. Text: Oriol Margalef | Fotografia: Rafael López-Monné

Dossier Central / Escapades marineres

Un passeig per obrir la gana

Passegem per Cambrils i ens deixem endur per la seva cuina El port i el passeig Marítim de Cambrils són el centre neuràlgic d’aquesta vila marinera del Baix Camp, ideal per fer-hi una escapada tranquil·la durant els mesos d’hivern. Una escapada que ha de finalitzar, obligatòriament, a la taula d’algun restaurant de peix! Text: Isaac Albesa | Fotografia: Rafael López-Monné

Dossier Central / Escapades marineres

El rebombori del port

El llegat viu del passat mariner del Maresme a Arenys de Mar Hi ha un Maresme primigeni que encara perdura sota els contraforts del Montnegre i el Corredor. Un Maresme genuí, abocat a la mar, de geografia privilegiada i contrastos accentuats on, malgrat tot, encara s’hi reconeixen els versos d’Espriu. Una petita pàtria que pren forma i cobra vida a Arenys de Mar. Benvinguts! Text: Francesc Castro | Fotografia: Adriana Olsina

Dossier Central / Escapades marineres

Entre el mar i el Montgrí

Descobrim a l'Estartit el bell contrast entre la plana i els penya-segats A l’Estartit podem veure com els pescadors tornen d’una jornada de pesca a la mar. I també podem pujar en una embarcació, gaudir del litoral bressolats per les onades, fer-hi unes fotos magnífiques i menjar-nos les garoines a bord. I quan trepitgem terra ferma, podem albirar-ho tot des del castell del Montgrí. Sensacional! Text: Judit Pujadó | Fotografia: Adriana Olsina

Reportatge

6 esmorzars de forquilla

Celebrem un nou dia a les millors taules de Ponent L’esmorzar de forquilla, a les terres de Lleida, és viu. Els caps de setmana i els dies festius, els forquillaires se'n van fins al poble més amagat per degustar tota mena de cassoles, carn a la brasa, peix, caragols i tripes per esmorzar. Aquí teniu una mostra dels locals que visiten i on sempre acaben tornant. Text: Ignasi Revés | Fotografia: Oriol Clavera

Rutes

A peu

Al singular castell de la Popa partint de Castellcir

Recorda un vaixell, i per això té aquest nom. Hi pugem des de Castellcir, al cor del Moianès, entre boscos centenaris Text i fotografia: Bego Masdefiol

Amb bici

Natura i modernisme al voltant de Renau

Ens trobem al Tarragonès, a prop de la mar. Però aquesta ruta ens porta fins a camps de conreu i masos. A pedalar! Text i fotografia: Jordi Avellaneda

Amb nens

Amb raquetes de neu fins als peus d’un gegant sense cap

El Parc Natural de l’Alt Pirineu és ple de paisatges que van inspirar Jacint Verdaguer en la seva èpica llegendària. A l’hivern pocs són tan accessibles i meravellosos com les Comes de Rubió. Text: Núria Garcia Quera | Fotografia: Javi Ballabriga

  • Subscriu-t'hi ara
    ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!
  • Llegeix-nos a iQUIOSC
    iQUIOSC.cat és un quiosc digital a través del qual ens pots llegir en iPad, iPhone o a l'ordinador (Mac o PC).
Cercador de revistes

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació