Anuncia't al Descobrir

La Ruta del Cister fa 30 anys

Més de 7,6 milions de persones han visitat els monestirs de Poblet, Vallbona i Santes Creus en les últimes tres dècades

Aquest 2019, la Ruta del Cister celebra 30 anys. La marca turística va ser creada el setembre de l'any 1989 amb la voluntat de desenvolupar turísticament i econòmica les comarques de l'Alt Camp, la Conca de Barberà i l'Urgell, on se situen els tres reials monestirs al voltant dels quals s'articula la marca: Santes Creus, Poblet i Santa Maria de Vallbona. Des del 1989, aquests cenobis han rebut la visita de 7.664.660 persones.

Tot i que el nom de la marca es basa en els tres monestirs, la Ruta del Cister incorpora i aglutina tots aquells recursos turístics i culturals que es poden trobar en el conjunt dels seixanta-cinc municipis de les tres comarques que la integren.

En aquest sentit, la Ruta del Cister ha estat l’element unificador del conjunt d’activitats i atractius a les tres comarques, i s’ha convertit en un element cabdal del desenvolupament turístic d’aquest territori: potencia l’activitat econòmica, posa en valor els recursos patrimonials i fa que aquesta destinació es diferenciï d'altres destinacions turístiques.

Els reptes del futur
Amb aquest balanç sobre la taula, la Ruta del Cister ha posat en marxa noves actuacions per aconseguir els següents objectius i reptes:

  • Consolidar la Ruta del Cister com a destinació de turisme cultural i posicionar-la amb més força dins el mapa turístic català, en el marc de l’any del Turisme Cultural 2019.
  • Promoure noves actuacions que contribueixin al desenvolupament quantitatiu i qualitatiu de l’activitat turística a les tres comarques.
  • Augmentar el flux turístic i l'activitat econòmica del territori.
  • Professionalitzar el GR 175, que es va crear fa 20 anys i que uneix els tres monestirs i passa per viles monumentals de les tres comarques.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació