Anuncia't al Descobrir
FES-TE DEL DESCOBRIR I EMPORTA'T UN TUBULAR BUFF DE REGAL
Un any de revista + BUFF MULTI BLOK3 DE REGAL PER MENYS DE 4€ AL MES

Sant Cugat inaugura el ViLab

El nou centre, ubicat al costat del Celler Modernista, reivindica la tradició vitivinícola del municipi

La innovació i la difusió del patrimoni local que l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès du a terme enguany té un dels seus projectes emblemàtics en la creació del ViLab, un espai per a l’experimentació i la formació a partir de la tradició vitivinícola de Sant Cugat.

El ViLab, que s'inaugura el 20 de febrer a les 19 h, és un espai annex al que és considerat com a símbol indiscutible del Sant Cugat vitivinícola, el Celler Modernista, una de les subseus dels Museus de Sant Cugat. De fet, a partir d'ara, el tercer diumenge de mes s'hi oferirà una visita guiada gratuïta que inclou els dos espais.

Dins la cultura del vi
El ViLab Celler vol recuperar i donar a conèixer el patrimoni vitivinícola i la cultura vinculades al Sant Cugat del vi, i per extensió al Sant Cugat agrícola. En aquest sentit, es volen recuperar fites emblemàtiques com podria ser la Fira de les Portadores (al setembre), amb la complicitat de les entitats de cultura popular i tradicional. 

Recerca i educació
La recerca és, també, un altre dels objectius que defineixen fortament aquest projecte. Per fer-ho, l’Ajuntament de Sant Cugat ha signat un conveni de col·laboració amb la Universitat Autònoma de Barcelona, que ajudarà a crear coneixement per tal de transferir-lo a la ciutadania.

El programa pedagògic propi ajudarà a transmetre continguts partint de l’experimentació sensorial. La visita a l’espai ViLab serà eminentment sensorial, amb propostes que convidaran a l’experiència directa. Tot en un espai polivalent i diàfan, que també podrà acollir conferències, tasts de vins, presentacions, maridatges artístics o tallers de caire sensorial.

Un museu més
Les activitats del ViLab formaran part del programa de difusió dels Museus de Sant Cugat. Hi haurà una projecció de mapatge en tres dimensions sobre l’època de màxim esplendor del Sant Cugat del vi, una activitat familiar basada en mòduls multisensorials (projecte Vi Viu) i una activitat especial cada mes.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació