Anuncia't al Descobrir

Es presenta a Vic el DESCOBRIR dedicat a la ciutat

La revista inclou un desplegable inèdit i exclusiu de la plaça Major

La revista DESCOBRIR dedicada Vic (núm. 255) es va presentar dijous passat al magnífic temple romà de la capital osonenca, amb una gran afluència de públic. La presentació ha anat a càrrec d'Anna Erra, alcaldessa de Vic; Meritxell Verdaguer, periodista i autora d'un dels articles del dossier, i Joan Morales, director de la revista.

L'alcaldessa va celebrar la publicació d'un dossier centrat en la ciutat de Vic, de més de 60 pàgines i un desplegable de la plaça Major que no s'ha fet mai abans. Tot plegat, amb unes magnífiques fotografies d'Òscar Rodbag.

El desplegable, tot un repte
L'autora de l'article dedicat a la plaça Major, Meritxell Verdaguer, va destacar el repte que va suposar per a ella trobar informació, curiositats i dades històriques de cada una de les cases que la integren. L'encàrrec per part de la revista era molt clar, i ella va assumir el repte amb entusiasme, i va parlar amb historiadors i cronistes locals fins a aconseguir trobar detalls de cada una de les cases i els edificis per poder-los incloure en un desplegable inèdit i exclusiu. No va ser fàcil, però l'objectiu es va assolir!

Més articles
A més d'aquest reportatge sobre la plaça Major, el dossier inclou quatre articles més: una presentació de Vic, de Miquel Macià; un altre sobre la intensa vida cultural de la ciutat, de Jordi Vilarrodà; un tercer sobre el seu patrimoni monumental, d'Aurora Montserrat, i, finalment, un article de gastronomia i productes locals, de Francesc Castro. 

Joan Morales, director del DESCOBRIR, va explicar que "l'objectiu no dissimulat del dosiser és demostrar que Vic bé val una, o moltes, visites. No tan sols per la cultura que traspua pels seus racons, per l'inacabable patrimoni històric o per la gastronomia deliciosa i autèntica, sinó sobretot pel dinamisme que la defineix fins a fer-la irresistible". 

Un regal i un homenatge
El director també va parlar del desplegable de la plaça Major, que "oferim com a regal als lectors i que brindem com a homenatge també a tots els seus veïns i veïnes. És la primera vegada que s'edita un treball com aquest sobre la ciutat".

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació