Anuncia't al Descobrir

Les colònies d'estiu de la Generalitat ofereixen més de 6.000 places

Les inscripcions ja estan obertes, i es fan a través d'un portal virtual

Les colònies d’estiu per a nois i noies de 5 a 16 anys que impulsa la Generalitat de Catalunya des del 1995 arriben enguany als seus 25 anys, un període en el qual han participat 141.958 infants i joves.

L’Agència Catalana de la Joventut (ACJ), organitzadora del programa 'L’estiu és teu!', ja ha obert el període d’inscripcions a través del portal virtual. El sistema permet que les famílies puguin inscriure’s directament a les places lliures, sense haver d’esperar a un sorteig posterior. D’aquesta manera, es garanteix que tots els participants sàpiguen des del primer moment si tenen plaça al torn i especialitat de colònies desitjades, i així s’afavoreix una millor previsió i organització familiar.

14 modalitats en 19 albergs de Xanascat
'L’estiu és teu!' ofereix estades d’educació en el lleure de fins a deu dies, que tindran lloc en 19 albergs de la Xarxa Jove d’Albergs de Catalunya (Xanascat). Les catorze modalitats d’estades a escollir són: música (9 estils i 30 instruments a triar), idiomes (anglès, francès o alemany), esportives (futbol, bàsquet o handbol), multiesportives (34 modalitats), combinat d’anglès i multiesportives, combinat d’anglès i astronomia, enginy, circ, teatre, veu, cinema, natura, excursionisme i dansa.

Noves colònies de música tradicional
La novetat més destacada del contingut d’aquesta edició de les estades és la incorporació de l’especialitat de Música Tradicional a les estades de música, que tindran lloc a l’alberg de l’Espluga de Francolí del 14 al 20 de juliol. Aquestes colònies estan dirigides a nens i nenes de 7 a 17 anys amb un any d’experiència prèvia en el seu instrument, i permetran escollir entre un total de 10 instruments diferents: acordió, flabiol, gralla, percussió, sac de gemecs, tarota, tenora, tible, trombó i violí.

Anglès i esports
Una altra novetat que s'incorpora aquest any és la de les estades combinades d’anglès i multiesportives que es faran als albergs de Deltebre i Poblenou del Delta, on s’hi ha afegit una temàtica que fa d’eix conductor: el Delta de l’Ebre. En aquestes estades, els nois i noies coneixeran l’espai natural i social d’aquest paratge tan singular amb activitats com ara l’observació d’ocells o l’aproximació a la realitat cultural del territori.

Alimentació i salut
El programa 'L’estiu és teu!' inclou un model que segueix les directrius nutricionals establertes per a infants i joves del Departament de Salut. A aquesta premissa s’hi suma el fet que la majoria dels albergs disposen de l’acreditació AMED com a promotors de la dieta mediterrània i l'activitat física, una distinció que inclou, entre d’altres, la utilització d'oli d'oliva, verdures, peixos o fruita fresca.

Accessibilitat i transport a mida
Amb l’objectiu de facilitar la participació i accessibilitat de joves i infants amb necessitats específiques i necessitats educatives especials, el programa 'L’estiu és teu!' està preparat per a oferir-los un suport especial, ja sigui amb la inclusió de monitors com amb l’adaptació de les activitats.

Pel que fa al sistema de desplaçament dels participants a les colònies, 'L’estiu és teu!' ha millorat el servei de transport a mida. Mitjançant la plataforma BusUp, les famílies que ho desitgin poden reservar un servei d’autobús amb diferents opcions de punts de sortida i tornada amb l’objectiu de facilitar el desplaçament, abaratir-ne el cost i reduir l’impacte mediambiental.

'L’estiu és teu!', des del 1995
'Idiomes a Catalunya' és el nom del programa precursor de 'L’estiu és teu!' que es va iniciar l’any 1989 a càrrec de l’Institut Català de Serveis a la Joventut. Es tractava d’unes colònies perquè nois i noies de 6è, 7è i 8è d’EGB aprenguessin un idioma (anglès, francès, alemany o italià) a l’estiu, amb estades d’immersió lingüística als albergs de la Generalitat.

El projecte va continuar el 1995 ja amb el nom de 'L’estiu és teu!', any en què un total de 1.521 nois i noies van fer anglès, francès i alemany en 10 albergs.

La campanya següent, la del 1996, va ser la primera en què els idiomes van deixar de ser l’única oferta del programa, i s’hi van afegir els esports (futbol, handbol, rugbi, piragüisme o voleibol). Un total de 2.212 joves d’11 a 15 anys hi van prendre part.

Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació