Anuncia't al Descobrir

Es lliura el Premi Nat de divulgació de les ciències naturals

En la seva segoa edició, el guardó és per a la divulgadora científica africana Elisabeth Rasekoala

Elisabeth Rasekoala, enginyera química i presidenta d’African Gong, ha guanyat el Premi Nat 2019 per la seva lluita en favor de la diversitat, la inclusió sociocultural i de gènere en la divulgació, l’aprenentatge i la pràctica de la ciència a l’Àfrica.

Una menció d'honor pòstuma
La menció d'honor d'aquesta segona edició del premi ha sigut, a títol pòstum, per a Jorge Wagensberg, físic, pensador i comunicador de la ciència, per la seva gran aportació a la cultura científica com a director del Museu de la Ciència, després transformat en Cosmocaixa, que va canviar el paradigma dels museus de ciència amb una mirada creativa i multidisciplinària amb museografies interactives i una clara vocació social.

La motivació
El Premi Nat és una distinció honorífica que vol premiar les persones o les institucions que han aportat una nova mirada a la divulgació de les ciències naturals. Així doncs, els guardonats són persones i institucions que han esdevingut referents per la seva manera de mirar i explicar la natura, perquè han impulsat vocacions en totes les disciplines de les ciències naturals i perquè han contribuït de forma molt destacada a la conservació de la natura.

Hereu de 140 anys de trajectòria científica i naturalista, el Museu de Ciències Naturals de Barcelona està especialment compromès amb la conservació de la natura i implicat en els esforços locals i internacionals per conservar, estudiar i divulgar la biodiversitat i la geodiversitat.

Connectar les ciències naturals amb la ciutadania
Amb el Premi Nat, el Museu es proposa potenciar la divulgació de les ciències naturals en un context de crisi mediambiental en què calen més esforços que mai per obrir noves perspectives que connectin les ciències naturals amb la ciutadania.

Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació