Anuncia't al Descobrir
258 DESCOBRIR Cerdanya
Número 258 - Agost 2019

Cerdanya a peu. 4 grans rutes per caminar sense presses per un Pirineu de somni

En aquest número

48 hores

A Sant Llorenç de Morunys

Al voltant de la vila closa medieval hi ha miradors i santuaris amb unes panoràmiques increïbles de la vall de Lord. L'arribada a Sant Llorenç de Morunys per la C-462 és espectacular. És una carretera que desfila entre muntanyes de roques, amorosides per tapissos de boscos espessos que s’entesten a dominar la pedra.
En pujada suau però continuada, l’asfalt és engolit per un túnel al final del qual hi ha la llum. Text: Elena Cuesta | Il·lustració: Nik Neves

Reportatge

El romànic seré de Santa Maria de Vilabertran

Seguien la regla de sant Agustí, que marca la pobresa com a ideal de vida i de comunitat. L’exquisida sobrietat de l’arquitectura i la decoració de la canònica de Vilabertran, a l’Alt Empordà, n’és bona mostra. Una joia del romànic poc coneguda, encara, pel gran públic. Text: Cristina Massanés | Fotografia: Maria Rosa Vila i Magí Sanjosé

Dossier central / Cerdanya

La gran vall

L’esportista d’elit Emma Roca va deixar la gran ciutat per viure i gaudir a la Cerdanya, i és a la muntanya on s’entrena, entre uns paisatges únics plens de tresors personals. Text: Emma Roca | Cartografia: Andreu Grau

Dossier central / Cerdanya

4 grans rutes per conèixer a fons el territori

Un reportatge fotogràfic de Sergi Boixader Sergi Boixader s'ha recorregut la travessa de Cavalls del Vent, ha pujat a L'Agulló, el Comabona, el Carlit, el Puigpedrós i el Moixeró i ha acabat a la preciosa vila de Bellver de Cerdanya i el Refugi de Malniu. Fotografia: Sergi Boixader

Dossier central / Cerdanya

Els escenaris de Kilian Jornet

La ruta dels estanys amagats transcorre entre muntanyes superbes i pobles de pedra La dolça Cerdanya ha estat habitada des de la prehistòria, i els humans hi han obert milers de camins. Una manera fàcil d’escollir quins seguir i, a la vegada, conèixer la diversitat dels seus paisatges, és fer la Ruta dels Estanys Amagats, una volta en què també s’entra a Andorra. Una ruta que ens permet trepitjar els mateixos indrets on el corredor de muntanya Kilian Jornet feia els primers passos. Text: Núria Garcia Quera | Fotografia: Sergi Boixader

Dossier central / Cerdanya

Bons camins

Recorrem les tres etapes cerdanes del camí dels bons homes Recorrem a peu el tram cerdà del Camí dels Bons Homes. Són tres etapes intenses, plenes de paisatges espectaculars i diversos, de les valls als cims i dels cims a les valls. Rere els passos dels últims càtars, travessem la Cerdanya més feréstega. Text: Albert Villaró | Fotografia: Sergi Boixader

REPORTATGE

Cabrera

El paradís marí més gran de la Mediterrània Un passat tempestuós durant el qual va ser cau de pirates, escenari de batalles sagnants, camp de concentració i fins fa quatre dècades escenari de maniobres militars amb intensos bombardejos, ha estat paradoxalment el que ha permès que l’arxipèlag de Cabrera s’hagi salvat de l’especulació urbanística i, amb la gran ampliació d’enguany, que multiplica la seva superfície per deu, hagi esdevingut la zona marítima protegida més gran del Mediterrani occidental. Text: Joaquim M.Pujals | Fotografia: Roger Rovira

Rutes

A peu

Fem el cim del tuc der Òme, un dels més ignots de l’Aran

La ruta a peu que us proposem transcorre per paratges poc transitasts i, potser per això, completament desconeguts. Hi descobrirem una Vall d'Aran grandiosa i preciosa Text i fotografia: Bego Masdefiol

Amb bici

Cap als castells de Milmanda i Riudabella

La Conca de Barberà és terra de vins i , alhora, terra de castells. En aquest recorregut reunim els dos ingredients en una sola proposta. Text i fotografia: Jordi Avellaneda

Amb nens

Els racons amagats de la vall de Sorteny

Proposem la descoberta d'una de les àrees naturals d'Andorra més riques en flora, amb prats alpins ben acolorits gràcies a les orquídies, els lliris i les violes d'aigua. Text i fotografia: Diana Martin i Gamisans

Xanascat

Els dòlmens amb vista de Vilajuïga

Aquest itinerari per l'Alt Empordà ens porta a la descoberta de més de mitja dotzena de dòlmens, la majoria en bon estat de conservació. Text i fotografia: Jordi Basart

  • Subscriu-t'hi ara
    Aconsegueix 1 any de subscripció per només 19,90€
  • Llegeix-nos a iQUIOSC
    iQUIOSC.cat és un quiosc digital a través del qual ens pots llegir en iPad, iPhone o a l'ordinador (Mac o PC).
Cercador de revistes

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació