Anuncia't al Descobrir

Els miradors més espectaculars dels Pirineus

Us agrada la fotografia? Us oferim un recull de miradors dels Pirineus des d'on podreu fer unes fotos espectaculars

De Vallter a la vall de Cardós. En aquesta guia us oferim deu miradors brutals dels Pirineus catalans. Un grapat de balcons des d'on tindreu una vista al·lucinant i on podreu fer unes fotografies espectaculars de Catalunya, sense necessitat de filtres ni Photoshop.

1. Balcó - Mirador de la Costa Brava

Balcó Mirador de la Costa Brava - Vallter
Situat al punt més alt de l’estació de Vallter, a 2.535 metres d’altitud, el Balcó-Mirador de la Costa Brava proporciona una privilegiada vista panoràmica des del Ripollès fins al golf de Roses i el cap de Creus. Al Balcó, s'hi pot accedir a peu des de la base de l’estació o bé amb el telecadira, que enguany estarà obert del 20 de juliol a l’11 de setembre. Un cop es deixa el telecadira i només caminant 150 metres, s’arriba al naixement del riu Ter, que és el punt d’inici de moltes excursions. En el mateix Balcó trobem una taula amb una il·lustració fotogràfica dels cims i elements geogràfics d'interès, així com una representació gràfica de la flora i la fauna de la zona.

2. Mirador del collet de la Xoriguera

Mirador del collet de la Xoriguera
A Setcases trobem molts miradors naturals des d’on es pot gaudir del fantàstic paisatge natural que envolta el municipi. Des del collet de la Xoriguera, ubicat al costat del Forat de l’Olla, s’obté una esplèndida vista de la vall del Ter, la vall de Carlat, el Gra de Fajol i, a la seva esquerra, la carena de les Borregues i el puig de Pastuira amb el típic paisatge de la capçalera del Ter, amb prats alpins, tarteres, matolls i landes i els boscos de pi negre. Amb una mica de sort també s’observen isards.

3. Mirador dels Orris

Mirador dels Orris Turisme Bagà
Al mirador dels Orris s’hi accedeix a través d’una passera de fusta que permet l’accés a persones amb mobilitat reduïda. Des d’aquest balcó s’obté una vista panoràmica espectacular de la cara sud del Prepirineu oriental, on es pot veure el massís de la Tosa, la serra del Moixeró, l’extrem est de la serra del Cadí, el Pedraforca i la serra d’Ensija. Si hi ha sort, des del mirador també es poden veure grans rapinyaires volant, com ara voltors o el trencalòs.

4. Mirador de Gresolet

Mirador de Gresolet
El Mirador de Gresolet consta d’un conjunt de balcons construïts al peu del Pedraforca. Des de la balconada, situada sobre un imponent precipici, s’albira des de la cara nord del Pollegó Superior del Pedraforca fins a la serra d'Ensija, passant pel sector oriental de la serra del Cadí (Comabona). La plataforma superior del mirador és accessible per a persones amb mobilitat reduïda gràcies a una passera de fusta. Des d’aquí i si teniu ganes de caminar, podeu arribar fins el refugi Lluís Estasen, punt de partida per a l'ascensió al Pedraforca per via normal.

5. Miradors del Pla de l’Àliga (la Cerdanya)

mirador del pla de l'àliga
La Ruta dels Miradors del Pla de l’Àliga la formen quatre miradors que es distribueixen al llarg d'un itinerari circular de gairebé cinc quilòmetres, des d'on s'obté una panoràmica des de tots els angles de la serralada del Cadí i dels cims que envolten la Cerdanya. La ruta del Pla de l’Àliga permet gaudir d’indrets de gran bellesa, tot passejant per un sender de fàcil accés per a petits i grans. La impressionant perspectiva de la façana de roca calcària que conforma la serralada del Cadí es completa amb una gran diversitat de flora i fauna. El recorregut està senyalitzat amb marques grogues i l’aproximació es fa arribant amb cotxe al municipi d’Estana.

6. Mirador Roc del Quer

Mirador Roc del Quer
A la parròquia de Canillo es troba un dels miradors més espectaculars del Pirineu. Una passarel·la amb paviment de vidre transparent de 20 metres de llargada, 12 dels qual resten suspesos a l’aire, et transporten fins al buit. Sota els peus del visitant es troben les valls de Montaup i del Valira d’Orient, tenyides de verd a l’estiu i de blanc a l’hivern. A l’extrem de la passarel·la jeu la figura d’un pensador que amb la seva actitud calmada i reflexiva convida el visitant a seguir els seus passos.

7. Mirador sud del Pic de l'Orri

Mirador Pic dels Orris
El mirador sud del Pic de l’Orri s’ubica al sostre de l’estació d’esquí de Port Ainé, a 2.439 metres d’altitud. El Pic o Torreta de l'Orri és el punt culminant del massís de l’Orri, completament aïllat i situat una mica més al sud que la resta de grans muntanyes del Pallars Sobirà, i és una talaia fenomenal sobre l’Urgell, el Pallars i les muntanyes d’Andorra. La instal·lació d’aquest mirador al vessant sud de la muntanya completa la informació dels cartells ja existents de les panoràmiques oest-nord i nord-est i permet obtenir una visió única de 360º del Pirineu.

8. Mirador de la Pica d’Estats

Mirador de la Pica d'Estats
Aquest mirador panoràmic, situat a 2.165 metres d'altitud, permet contemplar el cim de la Pica d’Estats (3.143 m) sense necessitat de fer la llarga excursió que hi puja. El mirador està equipat amb tres plafons interpretatius sobre el cim més alt de Catalunya i els pics propers, així com de l’entorn natural que el rodeja. Per arribar-hi, cal anar al poble d’Àreu i, des d’allà, amb un vehicle tot terreny agafar la pista en direcció al pla de Boet fins a l’aparcament d’Aixeus. Un itinerari lineal senyalitzat de dos quilòmetres i mig ens durà en menys d’una hora fins al mirador.

9. Mirador de Corbiu

Mirador del Corbiu
El Parc Natural de l'Alt Pirineu pot presumir d'un mirador panoràmic per contemplar i interpretar les valls, les bordes, els boscos, els estanys i les muntanyes de la capçalera de la vall de Tavascan: el mirador de Corbiu. Aquest mirador es pot visitar a través d’un itinerari a peu senyalitzat d'una hora (anada i tornada) i dificultat fàcil, que comença al refugi guardat de la Pleta del Prat.

10. Mirador del Cap de la Roca

Mirador del cap de la Roca
Des del mirador del Cap de la Roca podreu descobrir un trosset del Parc Natural de l’Alt Pirineu, així com obtenir una panoràmica espectacular de la vall de Cardós. Un sender en bon estat i ben senyalitzat us durà sense cap dificultat i de manera força planera fins al mirador, situat en un lloc privilegiat. El recorregut lineal, de menys de quatre quilòmetres (anada i tornada), comença i acaba al poble d’Esterri de Cardós.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació