Anuncia't al Descobrir

Els millors llocs per veure les llàgrimes de Sant Llorenç

Un grapat de llocs per veure una de les grans pluges d'estrelles de l'any

És una de les pluges d'estrelles més importants de l'any. O, com a mínim, la més esperada. Aquest cap de setmana té lloc el fenomen conegut com les llàgrimes de Sant Llorenç, una pluja de meteors Perseids provocada per la pols còsmica de la cua d'un cometa. La nit clau per veure'ls serà la del 12 al 13 d'agost, ja que gairebé coincidirà amb la nit de lluna plena, que tindrà lloc el dia 15. De fet, la nit de dissabte a diumenge la lluna marxarà cap als voltants de les 3 de la matinada i, per tant, ens permetrà observar millors els estels.

Si no us ho voleu perdre, traieu la llibreta i apunteu: els millors llocs són els que estan lluny de contaminació lumínica. És a dir, que cal allunyar-se dels nuclis urbans. Els Pirineus són, per tant, una de les millors opcions. Però si esteu per la capital, no patiu: a Barcelona, el millor lloc per observar aquest fenomen és a Collserola. Busqueu un lloc elevat i mireu en direcció nord-est. Si no teniu orientació, no patiu: el parc organitza una nit d'astronomia amb motiu de les llàgrimes de Sant Llorenç.

Altres municipis i observatoris que organitzen activitats són: l'Observatori Astronòmic de Castelltallat a Sant Mateu de Bages, l'Observatori de Pujalt a l'Alta Segarra, l'Observatori Astronòmic d'Albanyà a l'Alt Empordà. Altres llocs? Sant Patllari, situat a Porquetes, és un mirador excepcional des d'on es pot veure la comarca i el cel. El santuari dels Àngels, a Girona, també és una bona opció si sou de les comarques gironines.

No oblideu que, actualment, hi ha diverses aplicacions mòbils que ajuden a observar millor el firmament com Sky Map o Mapa Estelar. El funcionament és simple: enfoca el cel amb la càmera del mòbil i a la pantalla s'indica quines estrelles o constel·lacions són les que s'estan observant.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació