Anuncia't al Descobrir

10 aplicacions imprescindibles per anar a la muntanya

Un grapat d'aplicacions ideals per fer rutes, descobrir cims i viatjar per Catalunya

Us agrada passejar per la muntanya i no sabeu llegir la brúixola? Mai aconseguiu endevinar quin és el cim que teniu just al davant? Us costa decidir-vos per una ruta a fer? Si heu respost sí a aquestes preguntes, aquest article és per a vosaltres. Aquí hi trobareu unes quantes aplicacions que ens encanten. Perquè els mòbils, si els utilitzem bé, ens poden facilitar la vida.

Wikiloc
És una de les app més conegudes i indispensables. Una base de dades amb mil i una rutes arreu del món que podem descarregar al mòbil amb tots els detalls del recorregut. Tothom hi pot pujar les seves excursions preferides i ens permet compartir la informació amb altres usuaris.

Natura Local
Rutes a peu o en bici categoritzades per municipi. Aquest projecte català inclou recorreguts de diferents municipis de Catalunya que es poden cercar per nom, a través del mapa o per nivell de dificultat, entre d'altres. De cada ruta, ens marca els punts més importants, com flora, fauna o patrimoni destacat, i també ens indica restaurants, allotjaments i altres curiositats de la zona. Ens podem descarregar les rutes per poder-les seguir offline i també ens ofereix informació d'altres atractius turístics de la zona. 

Catalunya Offline
Es tracta d’una aplicació feta per l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) que ens permet moure’ns pel territori català, prendre punts i gravar les vostres rutes i excursions amb el GPS. L'aplicació permet la descàrrega i visualització de la cartografia de l'ICGC, tant del mapa topogràfic com de l'ortofotomapa. Per tant, si no teniu cobertura 3G no caldrà patir.

Oruxmaps
Una app de tracking completíssima que permet accedir a mapes online i offline. És gratuïta i sense publicitat. L'aplicació està pensada per a tot tipus d'activitat en què sigui necessari saber la nostra posició sobre un mapa o seguir i guardar un recorregut.

Echo112
Aquesta app us pot salvar la vida. I no exagerem: Envia la teva localització als serveis d’emergència locals d’arreu del món. Només cal prémer un botó.

My112
Si esteu per la península, millor utilitzeu aquesta. També permet comunicar-se amb els centres d’emergència, els envia la vostra localització i, a més, si hi ha avisos d’emergència, els reps al mòbil.

Senderisme i Teca
Permet accedir a mapes online i offline, tots del territori català. Les rutes que trobareu en aquesta app estan ordenades per punts d'interès: Montserrat, l'Alt Pirineu, Núria-Ulldeter, Cadí o la Vall de Camprodon, entre d'altres.

Rain Alarm
Una altra app molt útil: Rain Alarm ens avisa en temps real de les precipitacions que s'estan acostant. Es basa en dades que analitza al moment, o sigui que és de fiar.

Peakfinder
Ets un animal de muntanya? Aquesta és la teva aplicació: Peakfinder ens permet conèixer els cims que tenim al voltant. Ens informa de la distància i alçada dels cims que tenim més a prop. A més, veure la vista que tindríem des de qualsevol dels cims de la base de dades en qualsevol moment. Els mapes estan disponibles per descarregar. Ara bé, costa uns cinc euros.

Peaklens
Una altra app ideal pels que no tenen orientació: Peaklens permet localitzar els noms de les muntanyes del nostre entorn. Funciona offline i online.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació