Anuncia't al Descobrir

Els millors plans per a la Castanyada

Sense plans per al pont de la Castanyada? Us proposem un grapat d'activitats ideals per anar-hi amb amics, amb la parella, sol o amb la mainada. Des de diades castelleres fins a fires de bruixes. Gaudiu-les!

La Fira de les Bruixes

Bruixes Sant Feliu Sasserra
Un dels episodis més tenebrosos de la història medieval ha estat la persecució de les bruixes. Entre els anys 1618 i 1638, Sant Feliu Sasserra va ser l’escenari dels processos de 23 dones, moltes de les quals eren guaridores i remeieres. Per tal de donar a conèixer aquests fets i denunciar les injustícies comeses, aquesta vila del Lluçanès celebra la Fira de les Bruixes. Tindrà lloc els dies 31 d'octubre i 1 de novembre.

Festa i mercat de tardor a Món Sant Benet

Món Sant Benet
El 2 i el 3 de novembre Món Sant Benet viurà la tardor més silvestre amb "Els Sabors de la terra. Festa i mercat de tardor", un cap de setmana ple d’activitats al voltant de l’alimentació, el paisatge i les tradicions pròpies de l’època de tardor. Enguany la festa se centra amb la temàtica de les plantes silvestres, productes que ens ofereix el nostre entorn i que moltes vegades desconeixem o resten oblidats: des de les plantes aromàtiques fins les plantes silvestres que creixen als marges dels camins. I també els recursos naturals com la terra, el fang, la pedra o la fusta.

El mercat pren el relleu de l’antic mercat de Tots Sants, un espai amb parades de productes de temporada a la plaça, degustacions, demostracions d’oficis i espectacles infantils, entre moltes altres propostes. S

Diada Castellera de Tots Sants

Castellers de Vilafranca
La Diada de Tots Sants és la diada castellera organitzada pels Castellers de Vilafranca cada 1 de novembre a la Plaça de la Vila de Vilafranca del Penedès. El primer cop que va tenir lloc aquesta diada va ser el 1987, posant data fixa a la diada de la colla que es celebrabra a mitjans de novembre. Com no podia ser d’una altra manera, totes les colles que hi ha participat al llarg de les diferents edicions hi ha portat els seus millors castells.

Fira de la Castanya de Viladrau

Ball de Bruixes de Viladrau
El millor lloc on tastar les castanyes és a la vora de les castanyedes mil·lenàries de Viladrau. Del 25 al 27 d’octubre, la Fira de la Castanya de Viladrau reuneix gastronomia, oci i espectacles per a tota la família i té la castanya, la tardor i les bruixes com a protagonistes. Dins la programació de la Fira hi haurà sortides guiades, tallers, contacontes i tastets gastronòmics, entre moltes altres activitats. A més, la nit del 31 d’octubre podrem reviure un dels episodis més tràgics de Viladrau: la persecució de les bruixes. El Ball de Bruixes ens mostrarà l’última junta de 14 dones de Viladrau abans de ser condemnades i executades, en un espectacle de música, dansa, llum i foc.

Fira de la Carbassa

Fira de la Carbassa de Calaf
Calaf celebra l’1 de novembre, dia de Tots Sants, la Fira de la Carbassa, un certamen que gira entorn del cultiu i l'artesania d’aquest fruit de tardor. La gastronomia prendrà protagonisme, ja que hi haurà un espai dedicat a promoure els productes gastronòmics de proximitat. També ens trobarem amb productes d'artesania feta amb carbassa, com ara objectes de decoració o utensilis per a la llar, així com diferents estands relacionats amb el cultiu de la carbassa. El concurs de carbasses gegants, on la més pesada serà la guanyadora, tornarà aquest any amb un precedent difícil de superar: en la passada edició la que es va endur el primer premi pesava més de 600 quilos.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació