Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX DE TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!
DES 261
Número 261 - Novembre 2019

Menjar-se el Delta, tota la seva gastronomia producte a producte

En aquest número

48 hores

A Ferreries

Descobrim en un cap de setmana el cor rural i artesanal de Menorca La riquesa paisatgística i l’oferta de senderisme són els grans atractius d’aquest poble d’interior. Text: Maria Coll | Il·lustració: Nik Neves

Reportatge

Camins de vertigen

Senders sorprenents en en paratges únics del país Els camins que transcorren arran d’espadats exerceixen una profunda atracció per a molta gent. En aquest article hem fet una selecció de diversos itineraris espectaculars que voregen l’abisme Text: Rafael López-Monné | Fotografia: Clara Torné

Reportatge

El pantà d'Utxesa

Convertit en un espai preservat pels seus importants valors naturals, el pantà d’Utxesa, al Segrià, es reivindica com a destinació ecoturística gràcies a un nou recorregut que uneix aquest entorn amb el riu Segre. Maricel Benabarre / Fotografia: Jordi Bas

Dossier central / Menjar-se el Delta

Un viatge gastronòmic pel paradís de l'arròs i els fruits del mar

El Delta és una mica de tots: cada un se l’ha fet seu encara que no ho sigui, ni per proximitat ni per coneixement profund. Però és de tots. És el que ens explica l’escriptor Joan Todó en aquest article poètic. Reportatge fotogràfic: Jordi Play

Dossier central / Menjar-se el Delta

Llarga vida al llagostí!

EL REI DEL MARISC CONSERVA LA CORONA AL DELTA, AMENAÇADA PEL CRANC BLAU El llagostí fet a la planxa o elaborat en una crema continua sent el marisc més preuat dels que es pesquen
a les aigües dolces i salades del Delta. El seu mandat encara és inqüestionable, malgrat l’arribada del cranc
blau, un crustaci gustós però molt invasiu. Els temps estan canviant, també al Delta. Text: Santi Valldepérez | Fotografia: Jordi Play

Dossier central / Menjar-se el Delta

El plaer d’un bon arròs

ELS PRODUCTES DE L’HORTA FAN UNA SIMBIOSI PERFECTA AMB EL CEREAL L’arròs amb col i fesols és una de les receptes més populars que es fan al Delta, però no és l’única:
amb una horta rica en verdures i hortalisses, la imaginació no té límits i les possibilitats es multipliquen
exponencialment. Benvinguts al paradís dels arrossos sublims. Text: Anna Borràs | Fotografia: Jordi Play

Dossier central / Menjar-se el Delta!

La preuada anguila

ELS SECRETS D’UN PEIX QUE ES PESCA A LES LLACUNES A LA MANERA TRADICIONAL L’anguila s’ha convertit amb els anys en un dels peixos estrella del delta de l’Ebre. La seva captura és restringida i sostenible, amb unes arts determinades que garanteixen que els exemplars més petits es puguin esmunyir. Aquí us expliquem els seus secrets a la cuina, amb una de les receptes més populars del Delta, l’anguila amb suc. Text: Judit Monclús | Fotografia: Jordi Play

Dossier central / Menjar-se el Delta

Pastissets, cócs i altres llepolies

Mostillo de magrana, paracotes, panoli, cócs de maçana o, fins i tot, licors d’arròs i gelats de brossat. Entre els dolços del delta de l’Ebre hi ha vida més enllà del tradicional pastisset de cabell d’àngel. És veritat que és un clàssic que no defalleix, però ja no té presència exclusiva als forns i les pastisseries. Text: Oriol Gracià / Fotografia: Jordi Play

Rutes

Xanascat

Per la terra dels volcans i els boscos de colors

La Garrotxa és una delícia a la tardor. En aquesta ruta recorrem la fageda d’en Jordà, trepitgem colades de lava, visitem ermites i esglésies i entrem a dins dels volcans. Text i fotografia: César Barba

  • Subscriu-t'hi ara
    Aconsegueix 1 any de subscripció per només 59,50€
  • Llegeix-nos a iQUIOSC
    iQUIOSC.cat és un quiosc digital a través del qual ens pots llegir en iPad, iPhone o a l'ordinador (Mac o PC).
Cercador de revistes

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació