Anuncia't al Descobrir

6 escenaris de cine a Catalunya

Una ruta pels pobles i ciutats de Catalunya que han servit per rodar grans pel·lícules i sèries de televisió

Hollywood, L'epicentre de moltes de les pel·lícules de grans èxits, l'embrió de grans estrelles i el lloc on tot és possible, fins i tot crear carrers o localitzacions iguals a ciutats reals. Sovint, però, els cineastes fugen a llocs reals per donar vida a les seves històries. Catalunya és un d’ells.

Escalinata de la Catedral de Girona i diferents zones del barri antic de Girona

Catedral de Girona - Thinkstock
Davant l'expectació de tot el poble, a la sisena temporada de 'Joc de Trons', Jammie Lannister puja a cavall l'escalinata del Gran Septo a la recerca de Cersei. Aquest lloc és, ni més ni menys, la Catedral de Girona, escenari on manté una discussió amb el Gran Suprem i on també es troben Tommen Baratheon i Margaery Tyrell. Pels amants d'una de les sèries amb més èxit dels darrers anys, Girona recull diversos indrets per on altres dels protagonistes viuen moments molt tensos, com el carrer del Bisbe Josep Cartanyà, per on una completament cega Arya Stark demana almoina.

Punta del Fangar (Delta de l'Ebre) 

El far de la punta del Fangar, al delta de l'Ebre El far de la punta del Fangar, al delta de l’EbreAdescarrega / Thinkstock
Les dunes i la sorra blanca de la Punta del Fangar, al Delta de l'Ebre, són part del paisatge del desert de la pel·lícula Sàhara. Protagonitzada per Penèlope Cruz i Matthew McConaughey, el far del Fangar és el lloc on l'actriu espanyola és rescatada d'un atac per part de l'actor estatunidenc. La zona és una llarga platja i una immensa extensió de sorra amb dunes que a més de recordar a un desert africà, també té miratges. L'indret, també va ser l'escenari del videoclip Vertigo, del grup de música irlandès U2.

Viladrau 

Viladrau
L'encantador nucli, les viles, les torres modernistes i l'entorn natural que envolten Viladrau és l'espai on té lloc la pel.lícula 'La educación de las hadas'. Moltes de les escenes protagonitzades per Ricardo Darín i Irene Jacob tenen lloc a la masia el Pujol de Muntanya, fora del nucli urbà i vora d'un espai ple de castanyers. L'estació de servei de Viladrau i una de les cases del centre del poble també són l'escenari del thriller psicològic 'Suspicious Minds', de Carlos Martín Ferrera.

Barri Gòtic de Barcelona 

La plaça de la Catedral, al barri Gòtic de Barcelona La plaça de la Catedral, al barri Gòtic de BarcelonaAnshar73 / Thinkstock
El jove Jean-Baptiste Grenouille, protagonista de l'adaptació cinematogràfica 'El Perfume', quan arriba a París ho fa per un carrer ple de cavalls, carruatges, venedors d'aliments i espècies, molta gent i sobretot olors. Però realment no és la ciutat parisenca, és el carrer Ferran de Barcelona ambientat en la França del segle XVIII, com també moltes de les altres escenes del film. La Plaça Reial és on Jean-Baptiste descobreix la botiga de perfums i els voltants de la Catedral de Barcelona, com el carrer de la Pietat, del Bisbe, Sant Sever o la Plaça Sant Felip Neri són els escenaris d'algunes de les víctimes del protagonista.

Platja del Prat i Casa Gomis

Casa Gomis
Us haguéreu imaginat mai que algun indret de Catalunya pogués convertir-se en el Congo? Els creadors de la pel·lícula 'Caça l'assassí' sí. L'exsoldat de les forces especials Jim Terrier, protagonitzat pel conegut Sean Penn, escapa dels enemics i realitza moltes de les seves escenes a la platja nudista del Prat de Llobregat i a la finca de La Ricarda, Casa Gomis, ambdues localitzacions convertides en un poblat africà. Si passegeu per la zona, féu volar una mica la imaginació, ja que els decorats i l'ambientació van suposar mesos de treball.

Begur 

Begur BegurThinkstock
A la pronunciada pujada del carrer Vera de Begur, Elizabeth Taylor seu a la porta de casa seva mentre observa la Mort. Sí, estem parlant de 'De sobte, l'últim estiu', el polèmic film del 1959 que va estar censurat durant vint anys. El centre del poble de Begur, com l'emblemàtic Castell de Begur o el carrer Sant Ramon, on Sebastià és perseguit per un grup de nois, són molts dels escenaris per on una de les actrius més sonades d'aquell moment i alguns habitants del poble que van voler participar com a extres van rodar 'De sobte, l'últim estiu'.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació