Anuncia't al Descobrir

5 rutes a peu a prop de Barcelona

Un grapat de rutes a peu a la vora de la capital de Catalunya

Les excursions de cap de setmana no sempre han de ser lluny. Pels amants del senderisme i de la natura també hi ha opcions a prop de la ciutat Barcelonina. Les comarques del Baix Llobregat, el Barcelonès i el Vallès Oriental i Occidental tenen milers de rutes per poder fer a peu, tant per famílies com per esportistes, que us deixaran bocabadats.

De Barcelona a la Colònia Güell

Colonia Güell
Els edificis creats per Antoni Gaudí sempre són una bona opció a descobrir. Però només veus els de Barcelona, et perdràs una gran obra d’aquest arquitecte, la Colònia Güell. Situada a la població de Santa Coloma de Cervelló, aquesta petita colònia industrial obrera és un Bé d’Interès Cultural des del 1991 per la incorporació de l’estil modernista a l’arquitectura civil. La ruta per aquesta ciutat et farà descobrir la vida dels obrers en un petit recorregut a peu per la cripta, l’exposició i les cases industrials durant tot un matí. Arribar a l'antiga ciutat és molt ràpid, a menys de 30 min tant en tren com en cotxe, és una bona opció de ruta cultural amb nens.

Sant Miquel de Fai i els salts d'aigua

Sant Miquel del Fai i els cingles de Bertí Sant Miquel del Fai i els cingles de BertíSantirf / Thinkstock
Un monestir creat sota una roca i un conjunt de salts d’aigua al voltant, sembla un paisatge idíl·lic propi d’Islandia. Però no, a 50 quilòmetres de Barcelona, entre les comarques del Vallès Oriental i Moianès, es troba l’abadia de Sant Miquel de Fai. L’itinerari comença a Riells de Fai on podràs deixar el cotxe al pàrquing gratuït, i continuar el camí d’uns deu minuts fins a Riera de Tenes, un increïble salt d’aigua que et deixarà bocabadat. En aquest punt comença realment la ruta, seguint les indicacions de Sant Miquel de Fai arribaràs, aproximadament en 1 hora, al gran santuari. L’ermita i el passeig per dins de la cascada són dos imprescindibles en aquesta escapada. A la tornada, no t’oblidis de parar en el Gorg d'en Jeroni, un lloc espectacular per refrescar-se a l’estiu.

Ruta Delta del Llobregat: mirador avions i caserna dels carrabiners

Delta Llobregat
Les platges i els deltes sempre són una opció perfecta per fer una ruta a peu, i el Delta del Llobregat no serà menys. Partint del camí de Bunyola, el Prat de Llobregat, s’arriba al Mirador d’Avions, un lloc privilegiat on veure com les aeronaus aterren a l’aeroport passen just per sobre teu. Però, la ruta continua. Seguint el recorregut del riu apareix el Mirador de Bunyola, una estructura de fusta on es pot veure la desembocadura del riu des de les altures. Si mires a mà dreta s'alcen al fons les dues últimes parades de la ruta, l'Antiga Caserna dels Carrabiners i el Mirador del Semàfor. El recorregut és d’uns 7 quilòmetres però es pot fer amb tota la família perquè no té cap desnivell.

Ronda Verda de Barcelona

Ronda Verda
Sense sortir de la ciutat també es poden fer diverses rutes caminant. La iniciativa Ronda Verda és un clar exemple. Un circuit circular, de 72 quilòmetres, que passa pels grans atractius naturals de la comarca del Barcelonès com el Parc de Collserola, la muntanya de Montjuïc, el riu Besòs o el Parc de la Serralada de Marina. Dividit en sis trams diferenciats, l’itinerari és apte per tots perquè té diversos nivells de dificultats repartits pels sis trams que el conformen. El recorregut es pot començar a qualsevol punt del traçat i per arribar fins a ell es pot fer caminant, en bicicleta o en la xarxa de transport públic amb la qual està molt bé enllaçat.

Besòs avall: del parc de les Aigües fins al mar

La masia de Can Zam, a Santa Coloma de Gramenet La masia de Can Zam, a Santa Coloma de Gramenet© Ernest Costa
Tot resseguint el curs del Besòs des de Montcada i Reixac fins a Sant Adrià de Besòs, gaudim de quatre parcs urbans amplis i amb ombres, ideals per fer una excursió amb bicicleta amb la canalla. El parc de les Aigües, Can Zam, el Molinet i el Litoral són les quatre zones que han estat recuperades per l’Àrea Metropolitana de Barcelona.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació