Anuncia't al Descobrir
portada 265 descobrir
Número 265 - Març 2020

Montnegre 100% bosc

En aquest número

Món Descobrir

Un viatge de 3 milions d'anys a Caldes de Malavella

El jaciment del Camp dels Ninots és un dels més importants d'Europa per la informació que ofereix del pliocè. Il·lustració: Mauricio Antón

Reportatge

La Tet artista del paisatge

Geologia capriciosa a la Catalunya del Nord El riu més llarg de la Catalunya del Nord esculpeix formes màgiques com si fos un artista i deixa al seu pas paratges minerals sorprenents. La Tet vertebra la comarca del Conflent abans de rajar, en sortir del recorregut muntanyenc, enmig de la plana rossellonesa repartint terres i sediments entre riberals i aspres. Text: Joan Peytaví | Fotografia: Clara Torné

Dossier central / Montnegre

Els secrets d'un bosc desconegut a tocar de la mar

Textos: Cèsar Gutiérrez, Maria Coll Pigem, Francesc Castro, Cristina Torra, Fina Joseph | Fotografia: Adriana Olsina | Il·lustració: Lanomada

Reportatge

Pedra i fang a Sant Julià de Vilatorta

Descobrim en aquesta vila osonenca un preciós nucli antic de pedra i terrissa Sembla que el temps s'hagi aturat en aquest poble osonenc. S'hi ha d'anar una mica expressament i potser això l'ha preservat dels embats immobiliaris. Així que conserva la mateixa estètica de fa un segle. Un nucli de pedra i fang, herència dels artesans picapedrers i terrissaires que van fer créixer el poble. I un embolcall de casals i xalets elegants, de l'època en què l'estiueig buscava entorns naturals, tranquils i saludables. Resulta que Sant Julià de Vilatorta ho té tot. Text: Griselda Guiteras | Fotografia: Oriol Clavera

Rutes

A peu

El puig Clarà, el mirador de l'estany de Banyoles

Text i fotografia: Joan Portell Rifà

Amb bici

L'embassament des d'on es veu el mar

Text i fotografia: Jordi Avellaneda

Amb nens

La descoberta del llegat britànic de Menorca

Text i fotografia: Maria Coll Villalonga

  • Subscriu-t'hi ara
    Aconsegueix 1 any de subscripció per només 59,50€
  • Llegeix-nos a iQUIOSC
    iQUIOSC.cat és un quiosc digital a través del qual ens pots llegir en iPad, iPhone o a l'ordinador (Mac o PC).
Cercador de revistes

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació