Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

Pobles de pessebre a Catalunya

10 pobles que semblen trets de l’època medieval

Tot i que el Nadal ja ha passat, l’esperit continua intacte en petits municipis de parla catalana. Arreu del territori hi ha pobles que semblen de postal per les seves cases i els carrers empedrats, una molt bona opció per descobrir i transportar-vos a una altra època.

Beget

Beget
A la vora del riu Beget s’alça un poble esglaonat, amb el mateix nom, que sembla tret d’un conte. Declarat Bé Cultural d’Interès Nacional el 2016 per la seva arquitectura, els dos ponts medievals que encara existeixen us permetran passejar entre els tres barris del municipi i contemplar l’església de Sant Cristòfol, una edificació romànica del segle XII. Tot i que Beget està annexionat a Camprodon des del 1969, el seu encant segueix intacte amb els anys i és una magnífica localitat per fer excursions a peu o amb bicicleta als boscos del voltant.

Bocairent

Bocairent
Bocairent pertany al País Valencià, però és al·lucinant i mereixia sortir! El poble situat al Parc Natural de la Serra de Mariola es caracteritza per la barreja visible de civilitzacions. La cultura àrab va ser una gran influència per als vilatans; la gastronomia, les festes populars i la música deixen entreveure la seva referència. A més, el poble és com un laberint ple de pujades, baixades, escales, voltes i places que et transportarà a una altra època.

Si et decideixes a anar-hi, no us podeu perdre els dos principals atractius. La vista panoràmica, des de la carretera, que us deixarà enamorats, i les Covetes dels Moros, un conjunt de 60 finestres connectades entre si per túnels a l’interior d’un penya-segat.

Esterri d'Àneu

Esterri d'Àneu
La capital de la Vall d'Àneu destaca pel seu nucli vell d’estil medieval que incita a fer una passejada i descobrir les antigues cases de pedra amb teulats de pissarra i els carrers empedrats i estrets. L'església de Sant Vicenç i el pont romànic, del segle XIII, són els dos edificis que no us podeu perdre si visiteu Esterri d’Àneu. Però per als més aventurers també hi ha milers d’activitats per la natura del voltant com el passeig Vora Riu, un recorregut pel curs de la Noguera Pallaresa des del pont romànic fins al parc de bombers.

Miravet

El castell de Miravet El castell de Miravet
Una estampa de postal és la que crea el poble de Miravet en situar-se a la vora del riu Ebre. L’imponent castell, que ocupa la part més alta del turó, és sens dubte l’element arquitectònic més rellevant del municipi, però el nucli antic (Cap de la Vila), d’origen àrab, amb les cases penjades sobre el riu, també és un imprescindible en la visita a aquest poble. Tampoc es pot deixar escapar l‘oportunitat de fer una activitat sobre un dels rius més famosos de Catalunya, l’Ebre. El pas de la barca us permetrà travessar d’una vora a l’altra del riu, amb vehicle inclòs, observant una panoràmica de Miravet increïble.

Pals

Pals
Veure l’arquitectura gòtica mentre passegeu per la platja és una molt bona opció per a una escapada de cap de setmana. Pals barreja a la perfecció l’arquitectura medieval del seu nucli antic amb l’estil típic dels pobles de la Costa Brava. En aquest municipi gaudiràs alhora dels elements gòtics com l’església de Sant Pere de Pals o de les quatre torres de la muralla, i de l’àmplia platja envoltada de dunes que t’evocarà un destí exòtic.

Vall-de-roures

Vall-de-roures
Damunt d’un petit turó a la vora del riu Matarranya s’ubica el municipi de Vall-de-roures, un poble rural que conserva l’encant de l’estil medieval a través de les seves principals atraccions. El castell, del mateix nom, conserva les torres i els murs originals de l’època àrab, mentre que tot just al costat es troba l’església de Santa Maria la Major, d’origen gòtic, fet que fa del poble un conjunt de contrastos d’èpoques. Però per poder arribar-hi necessitareu primer travessar el riu pel pont de Sant Roc.

Madremanya

Madremanya
Com si es tractés d’una pel·lícula medieval, Madremanya és un poble aturonat amb una muralla del segle XVII, que un cop traspassada us endinsarà en uns carrers estrets i serpentejants que mantenen l’estructura feudal. Petites places amb testos florits i portes adovellades i antiquíssimes us esperen al bell mig del municipi rodejant el seu principal atractiu, l’església parroquial de Sant Esteve. Oblideu-vos del cotxe per un dia i trobeu l’encant del poble caminant pels seus carrers i observant les vistes a les serres de Montnegre i de Vall-Lloreda, terreny on se situa el municipi.

Montfalcó Murallat

Montfalcó
Dintre de la comarca de la Segarra trobem el poble de pessebre medieval més ben conservat de Catalunya. La seva muralla de 8 metres d’alt i un gruix considerable, continua intacta encerclant les cases del municipi. L’entrada al poble es pot fer per l’únic portal de la muralla, que dona lloc a un sol carrer circular anomenat Rodó que no et permetrà perdre’t. La voluntat d’autosuficiència dels habitants fa de Montfalcó Murallat un gran municipi per tastar productes realment artesanals que et sorprendran pel seu gran sabor.

Farena

Brugent © Juan Manuel Borrero
Envoltat per boscos i les muntanyes de Prades, darrere d’una carretera plena de corbes, es troba Farena, un poble medieval de l’Alt Camp. Per als excursionistes, tant a l’hivern com a l’estiu, és un lloc ideal per caminar entre natura i veure els gorgs que crea el riu Brugent al costat del municipi. Després de l’excursió és imprescindible perdre’s pels carrers empedrats del poble, visitar l’església de Sant Andreu, que data del segle XII, i menjar una calçotada a l’únic restaurant que hi ha, el Brugent.

Bausen

Bausen
El temps sembla no passar, a Bausen. Un poble medieval al bell mig dels boscos pirinencs on les cases de pedra i les teulades de pissarra es conserven intactes i creen un trosset d’autenticitat en un paisatge que passa del verd més intens al blanc pur en qüestió de mesos. L’església destaca sobre les cases per la seva altura i el seu campanar, que sembla que té forma de barret de mag, i és l’únic que no es va cremar a l’incendi de 1823 que va obligar els vilatans a refer el poble sencer. Des de sempre el municipi està envoltat de llegendes, però la més coneguda és que la fageda mil·lenària que l’envolta és un bosc encantat. Per què aneu a comprovar-ho?
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació