Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

Què pots fer el mes de març a Catalunya?

Activitats per fer durant el mes de març amb l’inici de la primavera

Passió d’Esparreguera

Passió d'Esparreguera
Música en directe interpretada per una orquestra de més de 30 músics i una coral de 50 veus és la peculiaritat més important de la Passió d’Esparreguera. Els actors i actrius són acompanyats per melodies que combinen el to religiós amb música més realista a través d’un orgue de més de 700 tubs.

Des de 1860 els vilatans representen durant el mes de març La Passió tal com la coneixem. El text actual es va estrenar el 1960 de la mà del poeta esparreguerí, Ramon Torruella i Satorra, el qual va dividir l’obra en 35 escenes que actualment es representen dividides en dues parts. Més d’un miler de persones entre actors, figurants, equip tècnic i maquillatge treballen durant tot l’any perquè un dels esdeveniments més esperats del municipi triomfi any rere any. La seva importància i èxit van fer que des de l’any 1983 la festa fos declarada d’Interès Nacional.

Fira de la Botifarra

Fira de la Botifarra
Sou amants de la botifarra? No us perdeu la novena edició de la Fira de la Botifarra els dies 7 i 8 de març a la Garriga. L'esdeveniment, gastronòmic i agroalimentari, vol potenciar aquest producte estrella de la zona i vol ser un marc de promoció del territori i la cansaladeria local. L'oferta comercial i la mostra gastronòmica convertiran el centre del poble en un autèntic espai temàtic, on es podrà participar en un programa amb més de 40 activitats. Podreu visitar una mostra del sector cansalader, el mercat de la Xarxa de Productes de la Terra, el mercat de productes locals i la 1a Mostra de Formatges Artesans del Vallès Oriental. A més, tindreu l'oportunitat de gaudir del ButiTast, l'espai gastronòmic de la fira. La programació presentarà també el ButiKids, amb activitats infantils i la ButiAula, un espai específic per a conferències que es combinaran amb tallers i degustacions.

Passió d’Olesa de Montserrat

passió olesa de montserrat
Més de 500 anys d’història fa que s’interpreta la Passió d’Olesa de Montserrat. Els actors, actrius i figurants, que superen el mig mil·lenni, han convertit l’obra en una tradició per tots els vilatans. El drama religiós va més enllà de la representació teatral de la vida de Jesús amb un text adaptat als nous temps per Joan Povill i Adserà. L’obra es divideix en tres actes d’aproximadament una hora cadascun i s’utilitza un vestuari propi de l’època medieval format per 1.300 peces. Això afegint els increïbles efectes especials i la impecable posada en escena fan d’aquesta actuació una de les passions més importants del país.

What the Foc!

What the Foc!
Teniu ganes de passar el cap de setmana amb els amics? El segon festival de barbacoa de L'Hospitalet de Llobregat arriba els pròxims dies 14 i 15 de març. Una cita ideal per als amants del foc i les brases. Aquest any una vintena de xefs procedents d'arreu del món prepararan les seves especialitats. El peruà Jeff Espinoza de Warike presentarà el cilindre parrillero, un nou artefacte arribat directament des de la seva terra.

Els fans de les calçotades gaudiran amb la versió tradicional de Cuiners de Terra i What the Foc! també ampliarà la proposta veggie. I per beure? Cerveses, vins i porrons de Marqués de Riscal, una barra de GIN MG, refrescos ecològics... per a tots els gustos! El festival també inclourà una secció dedicada a artefactes, joguines, novetats relacionades amb el món de la brasa i una zona de tallers per a aprendre a cuinar millor. La música i els DJ's programats per Radio Primavera Sound tornaran a ser els encarregats d'animar les jornades amb la millor música.  Dos dies de diversió assegurada.

Quinzena de Dansa Metropolitana

 Quinzena de Dansa
La dansa estarà més present que mai durant el mes de març a Barcelona. La tercera edició de la quinzena de la Dansa Metropolitana celebrarà més de vuitanta espectacles que combinaran dansa contemporània, flamenc, dansa urbana i música en directe. Si t’agrada el ball tindràs l’oportunitat de veure, de molt a prop, artistes de renom com Sol Picó, Cesc Gelabert o Lia Rodrigues. Del 13 al 29 de març vuit ciutats de l’àrea metropolitana celebren aquesta festa col·lectiva, que s’inaugurarà al barri de la Barceloneta amb diversos espectacles. Però, no et pots perdre la cloenda a La Rambla amb una coreografia col·lectiva per rendir homenatge a Alicia Alonso.

Passió de Cervera

Passió de Cervera
La Passió més antiga d’Europa es troba al territori català. El municipi de Cervera rep el reconeixement per la seva representació teatral de la vida, la mort i la resurrecció de Crist. Documentada des de l’any 1477, l’obra ha anat evolucionant per adaptar-se els nostres dies. A l’antiguitat, tots els actors eren capellans, inclosos els que interpretaven papers femenins, però ara compta amb una companyia de més de tres-cents actors i té, fins i tot, un edifici propi amb 1.700 localitats i un gran escenari, el Gran Teatre de La Passió.

Tot i els diversos problemes que ha tingut durant segles com l’expulsió de l’obra de l’interior del temple de Santa Maria o la interrupció d’aquesta durant la Guerra Civil l’espectacle mai va perdre la seva gran fama i segueix atraient centenars de persones cada any.

Exposició ‘Persistència’ d’Enric Ansesa

Exposició 'Persistència' d'Enric Ansesa
El color negre sempre ha estat present en l'obra d'un dels artistes més destacats de l'art abstracte actual, Enric Ansesa. El joc amb el doble sentit d'aquest color i no color es troba en la foscor i llum, sobrietat i sentiment, matèria i dibuix, fent que sigui un element que caracteritza la seva obra. A 'Persistències', de l'11 de febrer al 14 de juny al Museu Can Framis de Vila Casas, es pot gaudir de la mostra individual d'aquest artista gironí.

Comissariada per Toni Álvarez de Arana, l'exposició ens mostra l'evolució artística i els treballs d'Enric Ansesa a partir d'algunes peces dels seus gairebé cinquanta anys de trajectòria. Des de mitjans dels anys setanta fins avui dia, l'artista ha recorregut els punts, les cal·ligrafies, les sutures, les creus i el negre, una simbologia que persisteix i així doncs, dóna títol a l’exposició.

Festival Barnasants

barnasants
Ets amant de la Cançó d’autor? Doncs el mes de març serà increïble per a tu perquè arriba la vint-i-cinquena edició del Festival Barnasants. Un conjunt de concerts per donar a conèixer l’esperit i els valors de les cançons d’autor. Més de 100 artistes provinents de tot el món es concentraran a la ciutat barcelonina per l’edició d’aquest any sota el lema “La cultura és el kalàixnikov del segle XXI”. Atreveix-te a conèixer nous grups i intèrprets que destaquen pel missatge de les seves lletres com Ovidi25 o la cantautora argentina Pilmaiquén que inspira les seves cançons en les trobes cubanes.

Mercat de la Terra

Mercat de la Terra
La primavera arriba al mes de març i per aprofitar l’inici del bon temps que millor que passejar per un mercat de productes ecològics. El Mercat de la Terra és una iniciativa de Slow Food Barcelona, que tot aquest any s’organitza el primer i tercer dissabte de cada mes al barri d’Horta, amb l'objectiu de crear una xarxa de venda d’aliments de proximitat produïts per pagesos, ramaders i pescadors. Aquí trobaràs únicament productes locals i de temporada que s’han cultivat respectant el medi ambient i les condicions de treball a un preu correcte tant pels qui compra i pels que produeixen.

Barcelona Obertura Spring Festival

concert
Concerts gratuïts de música clàssica? El festival Barcelona Obertura Spring Festival ho aconsegueix. El Liceu, el Palau de la Música Catalana i l’Auditori organitzen, per primer cop, conjuntament el festival que vol difondre la música clàssica arreu de la ciutat. Artistes de renom del panorama nacional i internacional faran concerts a aquestes tres sales mentre es duen a terme grans actuacions gratuïtes per diferents escenaris de la ciutat amb músics locals seleccionats pels directors artístics d’aquestes tres institucions. És una gran oportunitat per descobrir aquest tipus de música de la mà de grans artistes.

'Viatge al front del Segre i Pallars'

El Segre, al seu pas per Balaguer El Segre, al seu pas per BalaguerTuned_In / Thinkstock
Us apassiona la historia? Voleu endinsar-vos en els fets del front del Segre durant la Guerra Civil Espanyola? Terra Enllà, associació que ofereix rutes guiades pels escenaris de la contesa, ens proposa un cap de semana diferent: una escapada per conèixer, de primera mà, el front del Segre i el Pallars.

El viatge, que es realitza en furgoneta o cotxe privat i tindrà lloc els dies 14 i 15 de març, comença a Bellcaire d’Urgell, poble situat a la rereguarda inmediata de l’antic camp de batalla del Cap de Pont de Balaguer. Durant la ruta es visitaran el turó del Morinyol, l’espai atrinxerat del Merengue, la tomba-ossari promoguda pels supervivents de la Lleva del Biberó-41 al cementiri de Camarasa, entre d’altres. El pack inclou allotjament, alguns àpats i, fins i tot, una cata de formatges a la formatgeria artesanal Tros de Sort.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació