Anuncia't al Descobrir

10 monuments catalans amb visita virtual

Entra des del sofà en castells, monestirs i jaciments de Catalunya

Castell de Miravet

Castell de Miravet
La muralla de 25 metres d’alçada que s’aixeca damunt de les roques donarà la benviguda als visitants. Des d’aquesta fortalesa, joia de l’arquitectura militar catalana dels segles XII i XIII, els seus ocupants dominaven el curs de l’Ebre i bona part del sud del Principat. Podeu visitar el castell en aquest enllaç.

Seu Vella de Lleida

El claustre de la Seu Vella de Lleida El claustre de la Seu Vella de LleidaPMRMaeyaert
Distingit com a monument favorit dels catalans l’any 2016, la Seu Vella està formada per un conjunt d’edificacions situades estratègicament al Turó de Lleida, que domina la ciutat i tota la plana dels voltants. Es tracta d’una de les catedrals més importants de Catalunya, que destaca especialment per la seva obra escultòrica i pel claustre, un dels més grans i espectaculars d’Europa. Hi pots fer una visita virtual aquí.

Castell de Cardona

La col·legiata del castell de Cardona
Aquest majestuós conjunt monumental és considerat una de les fortaleses medievals més important de Catalunya, símbol de la resistència dels catalans durant la guerra de Successió. L’element més destacable és l’església de Sant Vicenç, construïda al segle XI per acollir una comunitat de canonges, sota el patrocini dels Cardona, anomenats “els senyors de la sal”. Va ser declarat monument favorit dels catalans l’any 2017. Visita’l aquí.

Reial Monestir de Santes Creus

Claustre del Monestir de Santes Creus
Construït l’any 1160, va tenir el seu màxim moment d’esplendor als segles XIII i XIV, gràcies al llinatge de Pere el Gran i de Jaume II el Just, reis de la Corona d’Aragó. El conjunt combina l’austeritat de l’orde del Cister amb la bellesa i ornamentació gòtica, molt visible en el claustre de l’abadia, que es va imposar a partir del segle XIV. Entra-hi en aquest enllaç.

Cartoixa d’Escaladei

Cartoixa d'Escaladei
Ubicada en un paratge singular, al fons d’una vall, al peu del Parc Natural de la Serra de Montsant que li dóna un marc paisatgístic incomparable, Escaladei és la primera cartoixa de la Península i l’únic monestir d’aquest orde obert al públic. Els seus dominis van configurar el territori històric del Priorat, avui zona vitivinícola de renom mundial. Descobreix el monestir amb aquesta visita virtual.

Castell Monestir d’Escornalbou

Castell d'Escornalbou
A la muntanya d’Escornalbou, que dóna nom a aquest petit territori, s’alça aquesta peculiar mansió senyorial de principis del segle XX. Està formada per les restes de dos edificis medievals: el monestir de Sant Miquel, fundat el 1153, i un castell, construït al damunt de les restes d’una fortalesa romana. Hi pots entrar aquí.

Jaciment d’Empúries

Jaciment d'Empúries
Situat arran de mar, en una de les badies més boniques del món, la de Roses, el d’Empùries és l’únic jaciment arqueològic de la Península on conviuen les restes d’una ciutat grega amb les d’una ciutat romana. Passejar pels seus carrers, contemplar els mosaics de les cases romanes o visitar la gran àgora grega ajuden a entendre dues grans civilitzacions. Pots passejar-hi en aquesta visita virtual.

Monestir de Sant Pere de Rodes

Monestir de Sant Pere de Rodes
Al capdamunt de la serra de Verdera s’aixeca un dels conjunts monumentals més interessants per conèixer el món medieval. El centre del conjunt és el monestir de Sant Pere de Rodes, que va esdevenir el monestir més important del comtat d’Empúries tant pel paper rellevant dels seus abats com per ser un important centre de pelegrinatge gràcies a les relíquies que custodiava. Hi pots pujar clicant aquí.

Convent de Sant Bartomeu de Bellpuig

Convent de Sant Bartomeu de Bellpuig
Gran exemple del pas del gòtic tardà al Renaixement, el convent de Sant Bartomeu és alhora una mostra de com l’individu buscava la transcendència del seu poder més enllà de la mort. Ramon de Cardona-Anglesola, baró de Bellpuig i virrei de Nàpols i de Sicília, volia un escenari solemne on ubicar el seu mausoleu tot promovent la construcció d’un convent de franciscans. Aquí hi trobareu la seva tomba majestuosa. Entra al convent en aquest enllaç.

La Sagrada Família

La Sagrada Família
L’obra de Gaudí va representar una revolució en l’arquitectura i en les tècniques de construcció, a més de ser un testimoni de la creativitat d’un autor que s’ha convertit en una de les identitats catalanes més significatives i reconegudes arreu del món. Si vols entrar a la Sagrada Família des de casa, segueix aquest enllaç.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació