Anuncia't al Descobrir

5 rutes per redescobrir el Garraf

Coneix els indrets més desconeguts del Massís garrafenc

Toca quedar-se a casa però ja podem començar a planificar les escapades que farem més endavant. Una bona opció és redescobrir el territori del Garraf, un lloc perfecte per descobrir-ho a peu o amb bicicleta. Hi ha rutes per a tots els públics i pots triar entre costa o muntanya. Què més es pot demanar per gaudir d’aquests itineraris?

Ruta dels Tres Puigs

Explora Cims L'Explora Cims recorre les muntanyes d'AndorraExplora Cims
Al límit occidental del Parc d’Olèrdola trobem tres dels puigs més famosos del Garraf: la Talaia, L'àliga i el Montgròs. Des del punt més alt d’aquests es pot veure una panoràmica de les poblacions properes i fins i tot de la costa. Un recorregut circular amb poca dificultat tècnica que comença a Sant Pere de Ribes i finalitza a Vilanova i la Geltrú perquè contemplis les meravelles del mar i la muntanya mediterrànies.

En bici per Vallgrassa (Vallcarca - Plana Novella - Jafre)

Monestir budista Plana Novella
Pels amants del ciclisme, aquesta és la ruta perfecta. L’alta dificultat i els desnivells de diversos punts del trajecte fan que aquest itinerari no sigui apte per tothom. Però els que us hi atreviu, no us decebrà. Mar i torrents t’esperen al Massís del Garraf, un espai natural on trobaràs formacions de roca calcària, avencs i l’única palmera autòctona europea, el Margalló. I per si encara no et crida prou l’atenció, en el camí també hi trobaràs un monestir budista!

Caserius de l’època romànica

Mas d'Artís
Si t’agrada l’època romànica, no et pots perdre aquest recorregut. Iniciant a la Masia d’en Cabanyes, Centre d'Interpretació del Romanticisme, fas una plàcida passejada fins al Mas de l’Artís, un caseriu autosuficient del 1257. Després d’admirar l’arquitectura i de recuperar les forces comença una pujada enèrgica fins al pla de la Casa Alta des d’on agafaràs el camí de baixada, Pla de les Palmeres.

Cova Negra

Cova Negra
Vols endinsar-te a l’interior del Massís del Garraf? La Cova Negra t’ho permet. Un itinerari pel mig del bosc et farà descobrir la riera de Jafre i la penya de la Mercè amb la finalitat d’arribar al teu destí. Entrar a la cavitat no és simple, primer has de passar cinc metres de gatera però després les formacions calcàries et deixaran bocabadat i podràs gaudir dels vint-i-cinc metres de profunditat.

L’embassament de Foix i el poble de Castellet

El castell de Castellet, al Parc del Foix El castell de Castellet, al Parc del Foix
Estivillml / Thinkstock
El Mas de l’Artís dona per molt. Una altra opció de ruta des d’aquest caseriu és la que es dirigeix cap a l’embassament de Foix. Una llarga però impressionant excursió entre el Garraf i l’Alt Penedès que et portarà a visitar paisatges bucòlics. I també pots gaudir d’una vila medieval com és Castellet on et sorprendrà l’arquitectura i la seva ubicació privilegiada.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació