Anuncia't al Descobrir
Portada REV:266 ok
Número 266 - Abril 2020

Empordà, un paisatge amb denominació d'origen

En aquest número

Món Descobrir

El santuari ocult de l'Espluga

Gravats paleolítics creats fa 15.000 anys El Govern català declararà la cova de la Font Major com a bé cultural d'interès nacional després de la troballa de més de 100 gravats d'art rupestre abstracte i figuratiu. Il·lustració: Alejandro Popoca | Assessorament: Josep Maria Vergès

Reportatge

Els càtars del sud

Resseguint l’empremta dels ‘bons homes’ a les comarques dels ports i el maestrat A Morella, els càtars hi van fer estada ara fa set-cents anys. Eren terres acabades de conquerir als sarraïns, a punt per ser repoblades. Noms com Guilhem de Belibasta encara ressonen en aquests carrers que avui descobrim pas a pas. Text: Oriol Gracià Carles | Fotografia: Mireia Bordonada Álvarez

Dossier central / Empordà

DO Empordà

Pobles, paisatges de vinya i enoturisme amb la mar a l’horitzó Textos: Cristina Masanés, Judit Pujadó, Cristina Torra, Francesc Castro, M. Mercé Cuartiella | Fotografia: Òscar Rodbag | Il·lustració: Alberto Vázquez

Reportatge

La teixeda de Cosp

Refugiats climàtics a la serra de Cardó L'arbre de la vida, de la mort i de l'amor és el teix, l'arbre més singular i extraordinar dels que conviuen amb nosaltres. D'ençà els seus inicis, els humans hem apreciat la seva extraordinària fusta, però, a més, ens hi hem vinculat de manera profunda, anímica i espiritual. Text i fotografia: Rafael López-Monné

Rutes

Ruta a peu

Pels camins de la serra de l'Estany

Text i fotografia: Sergi Ramis i Vendrell

Ruta amb bici

Entre les oliveres mil·lenàries del Maestrat

Text i fotografia: Jordi Maura Posas

Ruta amb nens

El mític boix de la Mare de Déu de Boscalt

Text i fotografia: Núria Garcia Quera

  • Subscriu-t'hi ara
    Aconsegueix 1 any de subscripció per només 59,50€
  • Llegeix-nos a iQUIOSC
    iQUIOSC.cat és un quiosc digital a través del qual ens pots llegir en iPad, iPhone o a l'ordinador (Mac o PC).
Cercador de revistes

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació