Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX DE TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

35 pobles de Catalunya que has de visitar

Nuclis que has de trepitjar, almenys, un cop a la vida

Carrers empedrats, petites cales, cingles, cases de pedra i ponts són només alguns dels impressionants elements que et trobaràs en aquest article. Si encara estàs de vacances, aprofita el moment per descobrir els indrets amb més encant del territori i comença a preparar les properes excursions.

Calella de Palafrugell

Calella de Palafrugell
Un poble típic de costa com el de les pel·lícules antigues és el que t’enamorarà de Calella de Palafrugell. Tot i l’esclat del turisme en massa que ha rebut els últims anys la Costa Brava, aquest poblet ha mantingut les cases blanques vora el mar, les havaneres i els vaixells de vela amarrats a la sorra.

Cadaqués

Cales Cap de Creus - Port Alguer - Cadaqués Una platja encara més maca de nit que de dia: la platja de Port d'Alguer, a Cadaqués.© Miguel Ángel Álvarez Alperi
Un dels pobles de costa més al nord del territori català és Cadaqués. Una visita obligada si t’apropes a la Costa Brava. Podràs passejar per un munt de cases blanques i carrerons de pedra o banyar-te a la platja. Però no t’oblidis de gaudir-lo des de lluny per veure la increïble postal que crea.

Beget

Beget
Beget no té res a envejar als pobles dels contes. Un indret situat a la vora d’un riu que s’alça esglaonat i dividit en tres barris que s’uneixen per dos ponts medievals intactes. Declarat Bé Cultural d’Interès Nacional el 2016, el municipi sembla extret de l’època medieval amb l'església de Sant Cristòfol, una edificació romànica del segle XII.

Camprodon

El pont de Camprodon El pont de Camprodon
Una vila a la vall pirinenca que aplega un munt de patrimoni turístic. Al llarg del poble et sorprendràs amb els carrers, les vistes a la muntanya, els rius Ter i Ritort que l’envolten o el museu del músic Isaac Albéniz, un gran compositor del nostre país. I no et pots perdre un dels paisatges més fotografiats del Pirineu, el Pont Nou.

Empúries

Jaciment d'Empúries
Descobreix l’únic jaciment arqueològic del país on es poden veure les restes de dues grans civilitzacions conjuntament, la romana i la grega. Si t’agrada la història, és una visita obligatòria per conèixer de més a prop la forma de vida de fa segles. Però no t’oblidis de visitar l’espectacular costa de la vila.

Siurana

Siurana
Amb les seves cases de pedra i envoltat de naturalesa s’alça al mig de la serralada de Prades el poble de Siurana, una vila situada al cim d’una gran roca que deixa veure una espectacular panoràmica per admirar la serra del Montsant, el pic de la Gritella o el gran pantà on es practiquen esports aquàtics durant tot l’any.

Castellar de n’Hug

La fàbrica de ciment Asland, a Castellar de n'Hug La fàbrica de ciment Asland, a Castellar de n’HugAmadalvarez
El Pirineu català no deixa de sorprendre, i si visites el poble de Castellar de n’Hug no serà menys. Tens l’oportunitat de descobrir el lloc on neix el famós riu Llobregat i gaudir de la natura amb tota la seva brillantor. Però no et pensis que només té això: les esglésies de Santa Maria i Sant Vicenç també són un gran reclam turístic per comprendre l’art romànic.

La Seu d’Urgell

La catedral de la Seu d'Urgell, un dels punts per on passa la ruta de Belibasta La catedral de la Seu d’UrgellCurtoicurto / Thinkstock
Reviu l’època medieval endinsant-te pels carrers de la capital de l’Alt Urgell. La ciutat de la Seu d’Urgell s’ha mantingut gairebé intacta des del segle V quan es va crear la primera església. Ara és una de les ciutats més rellevants del territori i podràs veure-hi l’única catedral romànica de Catalunya.

Cardona

La col·legiata del castell de Cardona El castell de Cardona, un dels més importants de Catalunya
Continuant amb l’era medieval, a Cardona gaudiràs d’una de les fortificacions més grans que es van construir. El castell, situat a la part més alta de la ciutat, es va començar a edificar fa 2.500 anys i avui dia es pot visitar per entendre com vivien els senyors feudals. No et pensis que el dia s'acaba aquí: les mines de sal del municipi són un gran descobriment per a tots els visitants.

Pals

Pals
Un poble de conte a la vora de la Costa Brava és una magnífica opció per fer una escapada. Cases antigues, carrerons empedrats, muralles, arcs de mig punt i construccions d’estil gòtic t’esperen a la vila de Pals. Una de les viles de més interès arquitectònic de l’Empordà i que a més et permet acostar-te a la platja per banyar-te a les magnífiques aigües del Mediterrani.

Tivenys

Tivenys
A la part nord de la comarca del Baix Ebre hi ha el poble de Tivenys, declarat Bé Cultural d'Interès Nacional per les edificacions que es mantenen intactes d'ençà que els àrabs el van crear. La muralla, la farinera o la torre dels Moros són alguns dels monuments emblemàtics que no et pots perdre.

Besalú

Pont de Besalú
Un dels nuclis medievals més ben conservats de tot el territori és Besalú, un poble en què per accedir-hi has de caminar per un gran pont fet de pedra i d’estil romànic que et deixarà bocabadat, no només per la seva majestuositat sinó també per les vistes a la muntanya, al riu que el travessa per sota i al municipi.

Miravet

Castell de Miravet
A la vora de l’Ebre es va construir el municipi de Miravet, un poble amb cases penjades sobre el riu, un nucli antic d’origen àrab i uns carrers empinats que arriben fins a una gran fortificació, el castell que ocupa la part més elevada de la vila i que s’ha convertit en l’element arquitectònic més rellevant de l’indret.

Prades

Prades El poble de Prades es coneix com la vila vermellaÒscar Rodbag
Vila Vermella és el nom que rep la localitat de Prades. I per què? Doncs perquè el nucli antic està construït amb una pedra sorrenca de color vermellós que impressiona cada cop que el veus. Passeja pels seus carrers per descobrir tota la història i trobar interessants construccions com la font renaixentista en forma de globus terraqüi que hi ha a la plaça Major.

Rupit

Rupit
Un dels municipis més famosos de Catalunya que et sorprendrà per les cases de pedra amb teulades de color vermell i els carrers estrets i empedrats. Rupit no és només la vila sinó que també té un riu on hi ha ànecs i un pont penjant que es pot travessar, és a dir, un clar exemple de poble de pessebre.

Boí

Sant Climent de Taüll
A l’entrada del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici hi ha la vall de Boí, un conjunt de pobles declarats Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO per la gran quantitat d’art romànic que s’hi conserva. Una parada obligatòria per a tothom a qui li agradi el turisme de muntanya, el senderisme i l’esquí.

Meranges

Bosc de Meranges El riu Duran al bosc de Meranges
Si el que vols és descobrir pobles típics de muntanya, aquest és el teu. Meranges és un municipi de la Cerdanya que ha conservat l’estil rústic que tant agrada de trobar tot fent una excursió pel Pirineu. Una vila petita al costat de la reserva de la Tossa Plana de Lles-Puigpedrós amb moltes possibilitats per practicar esports de muntanya.

Rivert

Rivert
Rivert és la barreja perfecta per conèixer la morfologia urbana medieval amb les abundoses fonts d’aigua que hi ha al voltant del poble. A més, pots visitar el molí, una manera poc comuna per endinsar-te en la vida quotidiana de fa segles a través de la maquinària original que servia per alimentar tota la població.

Mura

Mura
Un nucli situat al Bages que és especialment pintoresc. Cases, places i carrers de pedra donen un ambient medieval que s’estén per tot el poble, on podràs descobrir el carrer Nou, l’església romànica de Sant Martí o el mirador.

Bagergue

El poble de Bagergue Bagergue està considerat un Poble amb Encant
A la part més alta de la Vall d’Aran hi ha el municipi de Bagergue, un poble que té un encant especial enqualsevol estació de l’any. A l’hivern els carrers s’omplen de neu, però a la primavera els camps i les flors canvien totalment el paisatge. A més dels grans monuments que hi visitaràs, dóna un cop d’ull al Museu Eth Corrau per observar els costums més antics d’aquesta zona.

Tivissa

Poble de Tivissa Tivissa, el nucli que dóna nom al muntanyós municipiKovgabor79 / Thinkstock
Travessa portals de l’edat mitjana al municipi de Tivissa, un dels més extensos de la Ribera de l’Ebre. A través del seu nucli antic coneixeràs un poble emmurallat on no ha passat el temps. Esglésies, castells i safaretjos de fa segles són algunes de les edificacions que podràs visitar.

Banyoles

Estany de Banyoles L'estany de Banyoles és el símbol indiscutible de la ciutatThinkstock
La capital del Pla de l’Estany és sens dubte un dels indrets més turístics de Catalunya, però no per això te l’has de perdre. Tot i haver-hi construccions molt interessants com el monestir de Sant Esteve o l'església de Santa Maria dels Turers, el més important és l’estany, el més extens del territori, i on podràs practicar tota mena d’esports aquàtics o únicament admirar la bellesa del lloc.

Castellfollit de la Roca

Castellfollit de la Roca, al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa Castellfollit de la Roca es troba dins del Parc Natural de la Zona Volcànica de la GarrotxaAlexsalcedo / Thinkstock
La ubicació de Castellfollit de la Roca és tan única que et deixarà sense paraules. És un poble on les cases antigues estan situades a la vora d’un penya-segat de més de cinquanta metres d’altura. I al seu voltant només hi veuràs natura! Un lloc singular per passejar i fotografiar.

Monells

L'església de Sant Genís de Monells L’església de Sant Genís de MonellsAtosf / Thinkstock
Una vila construïda al voltant d’un antic castell no pot decebre els visitants. Tot i que l’edificació està en runes i només es conserven les muralles, el poble segueix mantenint l’encant del seu passat medieval. Els punts més rellevants són el mercat, que va ser de gran importància al territori, la plaça major porticada i l’església de Sant Ginés.

Gósol

Gósol
Gósol no és només un impressionant poble de muntanya, sinó que encara és més especial perquè va ser la residència del famós pintor Pablo Picasso durant llargues temporades. Visita el municipi que va inspirar l’artista i l’evolució de la seva pintura al centre de l’indret.

Tavertet

Tavertet © Wikipedia
Descobreix un poble amb una vista espectacular al pantà de Sau i les muntanyes del Montseny al costat de Rupit. A dalt d’un penyal i a la vora del precipici hi ha el petit municipi de Tavertet, una localitat que et transmetrà tranquil·litat i on podràs passar uns dies allunyat del rebombori de la ciutat.

Queralbs

Sant Jaume de Queralbs Sant Jaume de Queralbsjalvarezg / Thinkstock
No sé si coneixes el poble de Queralbs, però és probable que sí que reconeguis el santuari de Núria, el monument més destacat del municipi. Doncs, a més d’aquesta important edificació, a l’interior de l’indret pots visitar l'església romànica de Sant Jaume o el castell medieval.

Prullans

Prullans
Prullans és considerat un dels pobles més bonics de la província de Lleida i és especialment conegut per les espectaculars vistes que ofereix; tant és així que ha rebut el nom de Mirador de la Cerdanya. Però no només en destaca la panoràmica: si hi vas has de passar pel castell i l’església de Sant Esteve.

Vielha

Vielha
La capital de la Vall d’Aran no es queda enrere. Vielha és un poblet de la muntanya catalana que serveix com a punt de partida, per a molts excursionistes, per conèixer el Pirineu. Els rius, els camins forestals per fer senderisme i les cases de pedra amb teulades de pissarra proporcionen un encant singular a aquesta petita ciutat.

Altafulla

Altafulla
I de la muntanya a la costa per descobrir un dels grans pobles de la Costa Daurada, Altafulla. És un petit poble mariner que deixa impressionats els turistes per les platges de sorra fina i blanca on també es pot trobar vegetació. A més, és ideal per admirar les típiques cases blanques dels pescadors i conèixer un castell romànic del segle XI.

La Vilella Baixa

La Vilella Baixa
Els arcs apuntats són la característica per excel·lència de l’art de la Vilella Baixa, una població travessada pel riu Montsant i el rierol Escaladei que va haver de construir un pont de pedra de tres arcs per aconseguir sortir del municipi. A més, s’ha de destacar l’església renaixentista de Sant Joan Baptista i les singulars cases de més de sis pisos.

Montblanc

Muralles de Montblanc
La capital de la Conca de Barberà és un altre dels pobles declarats Conjunt Monumental i Artístic de Catalunya. Les grans construccions com l’església gòtica de Santa Maria la Major, el Pont Vell d’origen romà o les antigues muralles que envoltaven la població són les principals atraccions de Montblanc.

Benifallet

Benifallet
Al costat de l’Ebre se situa el poble de Benifallet, un petit municipi que ajunta dos antics indrets. En aquesta localitat s’hi han trobat restes neolítiques, ceràmica fenícia i una muralla de l’època ibera. A més, al seu voltant es poden visitar moltes coves, però la més comuna és la de les Meravelles, una cavitat màgica on veuràs estalactites, estalagmites i altres formacions impressionants.

Tortosa

L'Ebre, al seu pas per Tortosa, amb el castell de la Suda al fons L’Ebre, el riu que ha modelat històricament la localitat de TortosaJackF / Thinkstock
Al Baix Ebre tenen un altre centre de vida social i cultural molt interessant, Tortosa. La capital de la comarca és interessant perquè conserva restes iberes, romanes, visigodes i musulmanes. A més, té edificacions de diferents arts com el renaixentista, el modernista o el barroc.

Peratallada

Carrers de Peratallada Peratallada encara conserva tot el seu encant medieval
Un municipi que ha sabut conservar el seu encant medieval després de molts segles és Peratallada. Un dels pobles que sens dubte et transportaran a aquella època a través dels carrers tortuosos, les cases de pedra i el gran conjunt històric i artístic que s’aprecia al seu voltant. A més, a no gaires quilòmetres de distància podràs trobar-hi cales increïbles i fer un cabussó a les aigües de la Costa Brava.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació