Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX DE TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!
Revista 263
Número 263 - Gener 2020

Els 10 del 2020

En aquest número

Dossier central

Els 10 llocs que has de visitar abans que s’acabi el 2020

Dossier central / Els 10 del 2020

Àssua és nom de dona

Aquesta vall pirinenca ens regala un preciós paisatge modelat per l’activitat del pastoreig Àssua és la vall més petita del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, però hi estan passant coses molt grans: les dones joves de la zona s’estan deixant la pell perquè aquest territori esdevingui un racó de muntanya viva entre pastures, ovelles i poblets de postal. Text: Núria Garcia Quera / Fotografia: Rafael López-Monné

Dossier central / Els 10 del 2020

Enmig del verd metropolità

El delta del Llobregat és l’espai natural més accessible per a les famílies de Barcelona i rodalia Les maresmes, pinedes i camps de carxofes del delta del Llobregat conformen un veritable dic de contenció davant l’expansió urbanística metropolitana i garanteixen l’esbarjo de les famílies, que gaudeixen a pler d’un espai natural que tenen a tocar de casa. Text: Xavier Valls / Fotografia: Òscar Rodbag i Jordi Bas

Dossier central / Els 10 del 2020

Banys de bosc a les Guilleries

Salut i plaer van de la mà en aquest massís atapeït d’arbres monumentals i espais de gran valor ecològic Heu sentit a parlar dels banys de bosc? És una activitat que permet beneficiar-se de les propietats terapèutiques dels boscos madurs. L’associació Sèlvans ha estat la pionera a introduir aquesta pràctica japonesa al nostre país. I ho ha fet a les Guilleries. La comunió amb la natura recomença aquí. Text: Judit Pujadó / Fotografia: Òscar Rodbag i Sergi Boixader

Dossier central / Els 10 del 2020

Del cel a la terra

Menorca és una de les millors destinacions d’Europa per als amants dels estels Menorca és una destinació única per gaudir de la natura i d’unes nits transparents per contemplar el fascinant espectacle del cel estrellat. L’illa també és especial per descobrir i assaborir els fruits de la terra i del mar i uns productes gastronòmics que mantenen viva la singularitat del territori. Text: Maria Coll / Fotografia: Joan Mercadal i Manel Soria

Dossier central / Els 10 del 2020

El safrà arrela a la Conca de Barberà

Productes excel·lents fan de la comarca un paradís dels gormands El nostre país va ser un dels millors productors de safrà durant l’edat mitjana, però el seu cultiu es va perdre. A la Conca de Barberà s’ha recuperat fins al punt d’esdevenir un nou atractiu gastronòmic i turístic que fa les delícies de locals i visitants. Text: Cristina Serret / Fotografia: Ferran Aguilar i Jaume Martell

Dossier central / Els 10 del 2020

A dins del túnel del temps

Viatgem 40 milions d’anys enrere al Geoparc de la Catalunya Central El Geoparc de la Catalunya Central és un dels millors llocs on explicar la història de la Terra. Coves, falles i mines ens acosten a les entranyes del planeta mentre tastem els vins de la DO Pla de Bages i els productes gastronòmics locals en els millors restaurants. Necessiteu més motius per anar-hi el 2020? Text: Pepa Mañé / Fotografia: Sergi Boixader i Jordi Bas

Dossier central / Els 10 del 2020

La Ribera d’Ebre en flor

Olors i colors ens conviden a la vall de l’Ebre Amb una de les hortes més fèrtils del país, la Ribera d’Ebre centra totes les mirades gràcies a un espectacle efímer: la floració dels arbres fruiters. Un espectacle que sedueix els sentits. Text: Oriol Gracià / Fotografia: Rafael López-Monné

Dossier central / Els 10 del 2020

Cellers d’autor al peu de l’Albera

El conreu de la vinya dóna nova vida als pobles i finques del Pirineu més mediterrani Una nova manera d’entendre la vinya ha madurat a l’Albera, i els seus fruits donen pas a tot d’activitats enoturístiques originals i respectuoses amb l’entorn. Us oferim un bé de déu d’idees per assaborir el paisatge d’una serralada prolífica. Text: Nil Ventós / Fotografia: Roger Rovira

Dossier central / Els 10 del 2020

Secrets d’alçada al Pallars

Dinosaures, castells i bona cuina fan de la conca de Tremp una escapada ineludible El Pallars Jussà no estalvia encants: des dels fogons fins als monuments, passant pel mateix territori, situat al Prepirineu. El vi de Figuerola d’Orcau és un símptoma d’aquesta riquesa i del despertar de la zona, que augura grans moments de plaer al visitant. Text: Xavier Basora / Fotografia: Maria Rosa Vila i Magí Sanjosé

Viure i veure

Un zoo de pedra

En la geologia capriciosa del cap de Creus trobem roques esculpides per l’aigua i el vent que recorden animals exòtics i domèstics. Us proposem un itinerari per descobrir-los. Text: Redacció

Dossier central / Els 10 del 2020

Fem la Ruta del Pa i moltes altres

El Lluçanès ofereix productes únics perquè únic és el seu territori El Lluçanès conserva un cor agrícola i ramader que fa front als reptes del present oferint als visitants justament allò que el fa autèntic: camins de transhumància, productes autòctons i vistes exclusives de mig país. Si encara desitgeu descobrir nous territoris, el Lluçanès serà la vostra sorpresa. Text: Meritxell Verdaguer / Fotografia: Sergi Boixader i Òscar Rodbag

Rutes

Ruta a peu

Un tomb per la natura i la prehistòria del Caroig

Anem a Bicorb per conèixer les pintures rupestres de les coves de l’Aranya i l’espectacular gola de Lucino, tresors antropològics i paisatgístics de la Canal de Navarrés. Text i fotografia: Daniel Morelló

Ruta amb bici

De la mar de Vilanova fins al pantà de Foix

La pedalada circulars que us suggerim enllaça la capital del Garraf i el Parc del Foix, un racó tranquil i solitari on gaudir de la natura. Text i fotografia: César Barba

Ruta amb nens

La penya del Moro, una talaia sobre el Llobregat

A l’extrem meridional de la serra de Collserola, aquest itinerari des de l’ermita de la Salut ens portarà a descobrir un dels poblats més antics des d’on la tribu dels laietans controlava la navegació pel Llobregat. Text i fotografia: Jordi Bastart

  • Subscriu-t'hi ara
    Aconsegueix 1 any de subscripció per només 59,50€
  • Llegeix-nos a iQUIOSC
    iQUIOSC.cat és un quiosc digital a través del qual ens pots llegir en iPad, iPhone o a l'ordinador (Mac o PC).
Cercador de revistes

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació