Anuncia't al Descobrir

Els espectacles naturals més impressionants dels Països Catalans

Descobreix set paisatges que semblen extrets d’una pel·lícula

Coves d'estalagmites, camps de flors roses, volcans inactius coberts de vegetació i llacs de color rosa. La naturalesa et sorprendrà amb inoblidables escenaris que no podràs creure que siguin reals perquè ho tenen tot per ser ficció.

Llac rosa de Torrevella

Llac Rosa Torrevieja Getty Images
T’imagines un llac on l’aigua no es vegi blavosa o verdosa, sinó que sigui rosa? Doncs a Alacant hi ha un i és totalment natural. Una bassa d’aigua de 1.400 hectàrees que a causa de l’alta concentració de sal i al bacteri Dunaliella salina, tenyeix la seva superfície d’aquest cridaner color. Un dels espectacles visuals més increïbles del territori que et costarà de creure si no hi vas. Això sí, no sempre és d’un rosa tan vibrant com les fotos que circulen per internet, perquè depèn de la llum del sol, l’hora del dia i el més important, el nivell de sal a l’aigua. A més, encara que aquest paisatge incita a donar-se un bany, està totalment prohibit amb la finalitat de protegir l’ecosistema. Però, no tot és dolent, la llacuna s’ubica al Parc Natural de les Llacunes de la Mata i Torrevella, un indret on descobrir la naturalesa del territori i passar el dia fins a l’espectacular posta de sol, que no et decebrà!

Camps d’Aitona

Aitona
La primavera és una de les estacions més boniques de l’any perquè omple de colors els paisatges naturals. Però, a Aitona deixa una panoràmica al·lucinant que sembla extreta d’un fons de pantalla d’ordinador. Al març, els milers de presseguers floreixen alhora per crear un mar de colors rosats. Un fenomen natural que any rere any es dóna a les terres de Lleida i que et brinda l’oportunitat de conèixer de primera mà tots els secrets de la fructicultura a Catalunya mentre passeges entre els arbres. A més, si t’agrada la fotografia de paisatges, no t’ho pots perdre perquè aconseguiràs instantànies al·lucinants.

Coves del Drach

 Coves del Drach
Les Illes Balears no es queden enrere, un dels paisatges més increïbles del territori es troba a Mallorca. Aquesta vegada t’hauràs d’endinsar al subsòl per gaudir de l’espectacle visual, un conjunt de quatre coves de més de dos quilòmetres de longitud que es van desenvolupar a l’interior de roques carbonatades. L’interior et deixarà bocabadat perquè davant teu s’obrirà un conjunt de cavitats amb estalagmites de gran longitud. A més, cap al final de la visita arribaràs al llac Martel, de 115 metres de llargada i 30 d’amplada fet que el converteix en un dels més extensos del món, i què podràs travessar en barca a l’acabar el concert clàssic en directe que es produeix durant el recorregut.

Mines de sal de Cardona

L'interior de la muntanya de Sal de Cardona L’interior de la muntanya de Sal de CardonaBeusson
I continuant amb les coves, a Cardona es troba el Parc Cultural de la Muntanya de Sal, més conegut com les mines de sal. Un fenomen natural únic que durant anys va ser utilitzat per la població per extreure-hi aquest material, convertint-les en una de les principals de tot el món. A través dels seus 86 metres de profunditat, t’endinsaràs en sales plenes d’estalagmites i estalactites que segueixen creixent gràcies a la pluja.

Congost de Mont-rebei

El congost de Mont-rebei, al Montsec El congost de Mont-rebei, al MontsecByelikova_Oksana / Thinkstock
Qui no ha pensat mai a fer un viatge als fiords noruecs? Doncs no fa falta anar-se’n tan lluny per trobar un paisatge similar. Entre les comarques del Pallars Jussà i la Ribagorça s’ubica el congost de Mont-rebei, un estret d'immenses parets verticals que tallen la serra del Montsec en dos, per deixar passar el riu Noguera Ribagorçana. Durant els diversos quilòmetres, el pas manté formacions rocoses de fins a 500 metres d’altitud i varia la seva amplada arribant a estremir-se fins als 20 metres. Però, la sorpresa d’aquest indret és la gran varietat de maneres que tens per visitar-lo, des del caiac o les rutes en bici fins al senderisme per camins tallats a les roques.

Volcans de la Garrotxa

Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa
El Parc Natural de la Garrotxa és el màxim exponent de zona volcànica de tot el territori. Amb una quarantena de cons volcànics i una extensió de més de 15.000 hectàrees, és un dels paisatges que no deixarà de sorprendre’t. A causa del sòl i al clima, la vegetació ha cobert per tots els costats els cràters convertint l’indret en un bosc molt peculiar. Anima’t a descobrir-los a través de la gran quantitat de senders on podràs gaudir de la naturalesa.

Coves de Benifallet

Coves de Benifallet
A les terres de l’Ebre també s’hi troben un dels punts més coneguts i espectaculars de Catalunya, les coves de Benifallet. Un conjunt d’estalagmites, estalactites, cavitat subterrànies i columnes que semblen no seguir les lleis universals de la física perquè omplen les coves des de tots els costats. Amb més de 200 metres, les més famoses són la Cova Meravelles i la Cova del Dos, obertes al públic.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació