Anuncia't al Descobrir

S'haurà d'anar a la platja per torns?

Lloret de Mar i Canet d’en Berenguer són els primers municipis a determinar les mesures per mantenir la seguretat durant les vacances d’estiu

L’estiu s’apropa, i amb la desescalada cada cop més a prop, les ganes de vacances i de poder sortir al carrer estan augmentant. Encara no sabem com seran els viatges aquest any, però segons un estudi elaborat per la consultoria DNA Turisme i Oci, serà un turisme de proximitat on la majoria de la població apostarà per descobrir el seu territori més proper, en companyia dels seus familiars. A més, el vehicle propi es convertirà en el mitjà de transport per excel·lència i els destins s’escolliran per la massificació i no tant pel preu.

En els últims dies, han sorgit diverses preguntes al voltant de les vacances d’estiu. S’haurà d’anar a la platja per torns? Estarà permès desplaçar-se a les segones residències? S'obriran els bars, restaurants i hotels? Diverses localitats estan publicant les mesures de prevenció i seguretat que aplicaran durant els mesos de calor, com és el cas de Lloret de Mar (Selva) i Canet d’en Berenguer (Camp de Morvedre).

El primer municipi de Catalunya a fer públic el seu Pla Integral d’Adaptació de protocols de seguretat i sanitat ha estat Lloret de Mar. La població de la Costa Brava divideix les mesures en tres etapes. Durant la primera, els treballadors vinculats a activitats turístiques es formaran en prevenció de riscos de la COVID-19. Al segon període, s’obriran les formacions al sector hoteler, de restauració, d’oci nocturn i de comerç; i durant l’última s’implementaran les mesures i protocols d’actuació en el dia a dia, que consisteixen a augmentar el nombre de vigilants a les platges, delimitar les zones i reduir l’aforament. Aquestes normes formen part d’un document de set mesures per reactivar la indústria del turisme creat per l'Aliança de Municipis Turístics de Sol i Platja (AMT) formada per Salou, Adeje, Arona, Benidorm, Calvià, San Bartolomé de Tirajana, Torremolinos i el ja mencionat, Lloret de Mar.

Les reserves per entrar a les platges són una realitat a Canet d’en Berenguer, com explica l’alcalde, Pere Joan Antoni Chordà, en una entrevista a la CNN. La sorra es dividirà en quadrats separats per dos metres de distància entre ells i l’aforament serà màxim de 5.000 persones cada dia, la meitat de la capacitat absoluta. A més, serà necessari reservar a través d’una aplicació mòbil i només es permetrà una al dia, al matí o a la tarda, sempre que no estigui completa. La seguretat dels ciutadans és la preocupació màxima dels ajuntaments, per això, cada matí es desinfectarà i netejarà la platja aixecant les xarxes de divisió.

Des del passat 11 de maig, algunes comunitats del territori es troben a la fase 1, com és el cas de les Illes Balears, que gràcies a això han pogut començar a obrir les terrasses dels bars i restaurants o permetre que els ferris que circulen entre les illes d’Eivissa i Formentera tornin a portar passatgers i vehicles privats, que durant el confinament havia quedat restringit. La normalitat s'està recuperant a les illes i cadia dia es veu més a prop el final de la desescalada.

Queden molts aspectes per determinar en aquesta equació. El més important és que totes aquestes mesures es veuen afectades per la desescalada i encara que des dels ajuntaments es promogui una data d’obertura del sector turístic, tot dependrà de l’evolució dels casos de COVID-19 en cada població. A més, la incertesa sobre la prevenció i la desinfecció en aquests espais comuns encara està per determinar, fet que deixa en l’aire, per ara, com seran les vacances d’estiu. Tocarà tenir paciència.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació