Anuncia't al Descobrir

Reclamen l'aprovació de l'Agència de la Natura

LA XTC ha posat en marxa un manifest

L’aprovació de l’Agència de la Natura a Catalunya. És el que reclama la Xarxa per a la Conservació de la Natura (XCN). “Mai com ara havien sigut tan urgents les polítiques ambientals per assegurar el benestar social. La COVID-19 n’és la prova, però es preveuen impactes encara més greus en un futur immediat si no s’actua de manera ràpida i efectiva” expliquen en un manifest que han posat en marxa per reclamar, als representants polítics, l’aprovació urgent de l’Agència de la Natura. Un òrgan que ha de permetre coordinar i exercir competències en matèria de conservació de la natura, des d’una visió ecosistèmica i transversal.

“L’Agència de la Natura de Catalunya només és un instrument entre molts d’altres que han de servir per fer una transició cap a un model de vida sostenible i una societat justa. Fa més de tres anys que la majoria de grups parlamentaris estan treballant en la preparació d’aquesta llei, comptant amb la participació dels diferents actors del territori i donant resposta a una petició històrica del sector acadèmic i ambiental i de bona part de la societat” sostè el manifest. A més, segons expliquen, l’Agència “no modifica el règim competencial d’altres departaments ni de l’administració local (cal destacar que la gestió forestal segueix sota la responsabilitat del Departament d’Agricultura i el Centre de la Propietat Forestal)”.

El manifest, que es va presentar ahir 21 de maig, ja compta amb més de 80 entitats adherides i més de 500 persones. El podeu llegir aquí.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació