Anuncia't al Descobrir

5 destinacions sostenibles dels Països Catalans

Parc Natural del Montseny

Camí de les Cascades a la riera de Riells Camí de les Cascades a la riera de Riells
El Montseny és una destinació turística que treballa per minimitzar els impactes negatius del turisme en l’entorn i potenciar els avantatges d’aquesta activitat per a les empreses locals. Així ho recull la Carta Europea de Turisme Sostenible del Montseny, un reconeixement europeu que acredita que un territori al voltant d’un espai protegit disposa d’una estratègia turística sostenible elaborada en consens amb els agents del territori.

Terres de l’Ebre

Deltacleta Empreses com Deltacleta proposen descobrir el delta de l’Ebre amb bici.
El delta de l’Ebre i el Massís dels Ports, a tan sols 30 quilòmetres de distància entre ells, són dos tresors naturals d’altíssim interès, dos ecosistemes únics al Mediterrani que converteixen les Terres de l’Ebre en una destinació ideal per als amants de la natura. A més, diverses empreses hi organitzen experiències respectuoses amb l’entorn, com ara banys de bosc i activitats d’enoturisme, que ens permeten gaudir amb respecte de tot el que aquests espais ens poden oferir.

Torroella de Montgrí i l’Estartit

Camins del Parc Natural del Montgrí, les illes Medes i el Baix Ter
El caràcter innovador del projecte Life Pletera i la posada en valor del territori, no només per millorar la qualitat de vida de la població, sinó per la seva capacitat de dinamització turística, han fet que aquest municipi empordanès fos escollit l’any 2018 com una de les 10 destinacions més sostenibles del món i que al 2019 rebés el reconeixement del Global Forum on Human Settelments. Un bon model de desenvolupament sostenible que integra l’ecoturisme en la seva planificació.

Menorca

Bisic i cavalls a Menorca Cavalls i bicicletes conflueixen al Camí de Cavalls de Menorca.
Aquesta reserva de la biosfera és una destinació ecoturística excepcional. Forma part de la llista de les 100 destinacions turístiques més sostenibles del món per a l’organització internacional Green Destinations i els seus mèrits van més enllà de la terra. El cel nocturn de l’illa és fascinant i la contemplació d’estrelles és un atractiu afegit que la declara reserva Sarlight des del gener del 2019 i obre les seves portes a una nova oferta turística. Menorca també és única per descobrir i assaborir els fruits de la terra i el mar.

Berguedà

Marxa nòrdica al Berguedà Activitat de marxa nòrdica al Berguedà
Aquesta comarca ha consolidat un model turístic respectuós amb el territori, apostant per la gestió sostenible de la destinació i pel turisme sostenible, i buscant visitants conscienciats amb l’entorn per diferenciar-se dins el mercat turístic. Us recomanem gaudir del dossier “Les cares de Pedraforca” al número de juliol de la revista DESCOBRIR (al quiosc a partir del 23 de juny).
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació