Anuncia't al Descobrir

Baró d'Evel inaugura el Festival Grec

El Grec 2020 serà un festival de proximitat, espiritual, compromès amb els artistes, ple de màgia i amb una
mirada subtil cap a les connexions entre Barcelona i l'Amèrica Llatina

Reinvenció, resistència i creació són els pilars del proper Festival Grec, que, a diferència d’altres edicions, s’allargarà tot l’any, tot i que concentrarà gran part dels espectacles entre finals de juny i el mes juliol. Hi haurà 108 propostes en les seves seccions: 48 al Grec Festival, 24 al De Grec a Grec i 36 al Grec en Obert.

La inauguració d’enguany, per mitjà de Baró d’Evel, serà un homenatge al personal sanitari i als treballadors d’àmbits essencials que han estat lluitant en primera línia en els moments difícils de la pandèmia. ‘A tocar!’ reunirà a l’escenari artistes com Tortell Poltrona, María Muñoz, Refree i Imma Colomer. Amb la seva mirada de poètica, Baró d’Evel seran els mestres de cerimònia d’un viatge durant el qual compartirem imatges, paraules i ritmes amb Frederic Amat, Refree, Lina, María Muñoz o Tortell Poltrona. La primera de les dues funcions previstes acollirà com a públic convidat alguns dels treballadors que han estat en primera línia en la lluita contra la covid-19.

A banda de la inauguració, la programació al Teatre Grec acollirà un espectacle de circ (el que signa la Compagnie XY), i Carme Portaceli liderarà ‘No passa cada dia que algú ens necessiti (de fet no és gens habitual que algú ens necessiti)’, que recuperarà textos escrits en temps de pandèmia per reivindicar la importància de la cultura. Entre els protagonistes musicals hi haurà la veterana Omara Portuondo, Manel, Els Amics de les Arts, Mayte Martín, El Pot Petit o Stay Homas.

Un altre dels reclams de l’amfiteatre de Montjuïc serà la visita dels Peeping Tom, amb dues coreografies que van fer per al Nederlands Dans Theater. En la programació del Festival Grec També destaca la presència d’alguns noms de l’escena local com La Veronal, Agrupación Señor Serrano, Pere Faura, Mal Pelo, Cabosanroque, Sílvia Pérez Cruz, Joan Ramon Graell i la Producció Nacional de Circ o Txalo Toloza-Fernández & Laida Azkona. El Festival ha pogut mantenir la presència de part de les propostes internacionals previstes als seus escenaris: a Compagnie XY i Peeping Tom (al Teatre Grec) s’hi afegeixen els noms de Sergio Blanco, La Ribot, Matilde Monnier i Tiago Rodrigues, i d’altres de l’escena espanyola com el d’Angélica Liddell.

El Grec manté el seu compromís amb el públic familiar (amb propostes de Farrés Brothers, Roseland Musical i Marie de Jongh) i amb el públic jove, per al qual s’ha dissenyat un itinerari específic de deu espectacles.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació