Anuncia't al Descobrir

Catalunya serà la destinació escollida per més de la meitat dels catalans que faran vacances

La Costa Brava i els Pirineus són les destinacions preferides

Els catalans que faran vacances escolliran majoritàriament Catalunya (52,1%) com a destinació per a aquest any, segons l’estudi impulsat per la consultoria turística TourisLab. L’estudi, elaborat per saber les motivacions, preferències enogastronòmiques i plans de viatge dels turistes catalans després de la crisi de la covid-19, exposa que 7 de cada 10 enquestats afirmen que viatjaran aquest any. Només un 7,4% es quedaran a casa per por, inseguretat o dificultats econòmiques en la mateixa proporció.

Més d’un 75% dels viatgers catalans dedicaran una setmana, com a mínim, a les vacances i buscaran destinacions sense aglomeracions i prop de la natura. Entre les activitats que faran, destaquen les passejades per la natura (71,4%) i la visita a pobles i ciutats (70,2%), escollides per excursionistes i turistes en la mateixa proporció. Les propostes enogastronòmiques (68,9%) constitueixen la tercera activitat preferida per a famílies i grups d’amics i se situen com a primera opció per a les parelles (77%).

Com a destinacions, la Costa Brava (39,4%) i els Pirineus (83,7%) encapçalen les preferències dels catalans i, tot i la crisi sanitària i econòmica de la covid-19, es manté l’estiu com a temporada alta de vacances amb un 58,4% de viatges i excursions entre juliol i agost. A més, les Terres de l’Ebre registren un alt percentatge (39%) de viatges a la tardor.

Reserves d’última hora i augment de l’ús de l’autocaravana

Com a tendència general, 7 de cada 10 enquestats catalans reservaran les vacances a l’últim moment, un cop la situació sigui menys incerta. En el cas de la Costa Daurada, la destinació ja tenia més d'un 22% de reserves a finals del mes de maig. Com arribarem al lloc de vacances? L’automòbil (76,9%) se situa clarament com a mitjà preferit, seguit a molta distància per l’avió (21,5%). Cal destacar la tendència a l’alça de l’autocaravana com a mitjà de transport (9,9%) i allotjament (10%).

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació