Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX DE TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!
Revista 269
Número 269 - Juliol 2020

Les cares del Pedraforca

En aquest número

Món Descobrir

Pobles en venda

Als Països Catalans hi ha més de 100 pobles o nuclis que es venen íntegrament. Molts van quedar deserts fa dècades, amb l’abandonament progressiu del camp. Parlem de Peguera, Querol, la Farga de Bebié, Sant Marçal de Quarantella, la Colònia de Santa Eulàlia... Text: Redacció

Les cares del Pedraforca

Recorrem tots els vessants del massís en 4 rutes a peu Reportatge fotogràfic: Sergi Boixader Catot

Dossier central / Les cares del Pedraforca La paret mítica

La paret mítica

El vessant nord se’ns mostra imponent des de la vall de Gresolet De Lluís Estasen a Núria Picas, són molts els que han somiat conquerir la cara nord del Pedraforca. Als seus peus, ens sentim petits davant d’aquesta muralla majúscula. L’ascensió fins al coll del Verdet ens farà tornar a posar els cabells drets davant d’aquesta catedral de pedra. Text: Sergi Boixader Catot

Dossier central /

La rebotiga del ‘Pedra’

A l’altra banda de la faç més famosa de la muntanya, descobrim la vall de Gósol A la part oposada del perfil més conegut del Pedraforca s’amaga la cara oest de la muntanya, de gran caràcter, fesomia alpina i fonaments molt sòlids. Hi descobrim la vall de Gósol amb una ruta que desfila entre l’esquena sud del Cadí i el Pollegó Superior. Text: Joan Raventós Hill

Dossier central / El costat més inspirador

La Ruta Picasso ens permet gaudir de la singularitat geològica de la cara sud

Veïns i turistes de Gósol coneixen bé la cara sud del Pedraforca. No és la més icònica, però va ser la falda que va recórrer Picasso per arribar a Gósol l’any 1906. Fem un tram del camí que va seguir i descobrim el vessant més ignot i acolorit del massís: aquell que va veure, gaudir i immortalitzar l’artista. Text: Jaume Barrull Castellví

Dossier central / Les cares del Pedraforca

Davant del colós

La cara est ens aclapara des del tossal de Saldes En aquesta ruta, és la cara est la que omple la mirada i domina els nostres passos. La contemplació dels dos pollegons, altius, mentre caminem pel tossal de Saldes, reconforta els sentits. Text: Miquel Spa Peradejordi

Dossier central / Les cares del Pedraforca

La nineta dels meus ulls

La campiona del món de la Ultra Trail World ens transporta al seu Pedraforca, origen del seu amor per les curses de muntanya. Text: Núria Picas i Albets / Il·lustració: Albert Aromir

Reportatge / El Camí de Mestral

El Camí de Mestral

Entre les incerteses que ens deixa la pandèmia de la Covid-19, es comencen a percebre entreclarors. Activitats com caminar s’omplen de sentit i reforcen el seu atractiu. La ruta del Camí de Mestral, entre Vandellòs-l’Hospitalet de l’Infant, Pratdip i Tivissa, constitueix una bona proposta per redescobrir els valors del viatge a peu. Text i fotografia: Rafael López-Monné

25 rutes de natura

25 rutes de natura

El contacte amb la natura és salut i us proposem 25 itineraris pels espais protegits del país: lo Clot de la Unilla (Secans de Lleida), l’ermita de Sant Bartomeu (Montsant), el Puig de l’Àliga (Garraf, Olèrdola i el Foix), el castell de Montgrí (Montgrí, les Medes i el Baix Ter), el bosc de Virós (Alt Pirineu), els penya-segats entre Altea i Benidorm (Serra Gelada), la Ruta de les Tres Colades (Garrotxa), de la cara nord fins a Gósol (Pedraforca), la font Flàvia i els Òbits (Sant Llorenç del Munt i l’Obac), el far de n’Ensilla (Cabrera), el bosc de Gerdar (Aigüestortes i Estany de Sant Maurici), l’estany de Vilada (Delta del Llobregat), el castell de Requesens (Albera), la fageda del Retaule (Ports), la vall de Núria (Capçaleres del Ter i del Freser), el Racó de l’Olla (Albufera de València), l’ermita de Sant Jeroni (Montserrat), l’estany de l’Estanyó (Vall de Sorteny), el cap Norfeu (Cap de Creus), Sant Segimon (Montseny), la punta de ses Portes (Salines d’Eivissa i Formentera), el monestir de Sant Martí (Canigó), el mirador de la Pena (Poblet), la Ruta del Trencapinyes (Cadí-Moixeró), l’estany del Cortalet (Aiguamolls de l’Empordà).

48 hores a...

Llívia

Anem a la Cerdanya per conèixer a fons tots els racons d’aquesta vila i gaudir del seu patrimoni històric i la seva gastronomia. Text: Guillem Lluch Torres | Il·lustració: Nik Neves

  • Subscriu-t'hi ara
    Aconsegueix 1 any de subscripció per només 59,50€
  • Llegeix-nos a iQUIOSC
    iQUIOSC.cat és un quiosc digital a través del qual ens pots llegir en iPad, iPhone o a l'ordinador (Mac o PC).
Cercador de revistes

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació