Anuncia't al Descobrir

On aniran de vacances els lectors del DESCOBRIR?

Les destinacions de muntanya i platja són les més triades

Vam fer una crida a les xarxes socials del DESCOBRIR, amb una pregunta molt senzilla: on anireu de vacances aquest estiu? I les respostes van ser clares: platja i muntanya.

Després d'uns mesos de confinament, queda clar que hi ha més ganes de vacances que mai. I més necessitat d'aire lliure i de banys refrescants.

Algunes destinacions escollides per a les vacances d'aquest estiu són molt concretes. N'hi ha, per exemple, que aniran a la Vall de Boí, la Vall Fosca i la Vall de Núria. Són indrets emblemàtics dels Pirineus, pels seus paisatges i per les seves particularitats.

A la Vall de Boí, per exemple, hi destaca el seu romànic únic, amb esglésies reconegudes arreu del món. La Vall Fosca, igual que la Vall de Boí, és una porta d'accés al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici —una altra destinació que exploraran els nostres lectors aquest estiu— gràcies al telefèric de l'estany Gento, que ja suposa tota una experiència en si mateix. I la Vall de Núria és un racó preciós del Pirineu del Ripollès, al qual només s'hi pot accedir a peu o amb el Cremallera de Núria. Més sostenible i ecoturístic, impossible!

La Cerdanya, Castell de Mur...
Dels Pirineus, també han estat triades com a destinació la Molina i la Cerdanya. La Molina és una estació de muntanya també oberta a l'estiu que ofereix moltes activitats ecoturístiques per explorar l'entorn. I la Cerdanya, amb la serra de Cadí protegint la gran vall, regala uns paisatges de muntanya amables i accessibles a tots els públics.

Del Prepirineu, els nostres lectors han triat Castell de Mur i el Pallars Jussà per passar-hi les vacances. La primera destinació és molt concreta: Castell de Mur és un municipi situat a la dreta del pantà de Terradets que té un atractiu patrimonial molt potent —tant, que dóna nom al municipi—, el castell de Mur, un sentinella fortificat sobre la Noguera Pallaresa que té forma de triangle. Tota una curiositat, la veritat.

Com a destinació, el Pallars Jussà compta amb molts atractius: des dels jaciments geològics del Geoparc Orígens dels Pirineus Catalans, fins als paisatges indòmits de la Terreta i la plana de la Conca de Tremp, que s'estén darrere els murs de pedra del Montsec.

De la muntanya, a la platja
Formentera, Sant Feliu de Guíxols i Blanes són les destinacions de platja on els nostres lectors i seguidors afirmen que passaran les vacances. Les dues viles marineres de Sant Feliu de Guíxols i Blanes tenen platges i cales magnífiques on s'aprecia perfectament perquè són a la costa 'brava'.

Formentera és especialment coneguda per les seves platges d'aigua turquesa i sorra blanca. Un paradís de la Mediterrània que té cura especial en conservar els seus valors naturals. Per això també és una bona destinació de natura, on gaudir d'una bona xarxa de rutes a peu i amb bicicleta.

Deltebre també té mar, i també és una destinació de platja. De platges quilomètriques, de fet, on el vent bufa fort i on les onades es barregen amb l'aigua dolça que arriba de l'Ebre. Una excel·lent opció per quedar rendit davant dels horitzons plans i infinits dels camps d'arrossars i per deixar-se seduir per una gastronomia única.

Mallorca i el País Valencià
L'illa gran de les Balears i el País Valencià ho tenen tot: mar i muntanya. A Mallorca és la serra de Tramuntana la que lidera el perfil muntanyenc de l'illa. És una serra abocada a la mar, amb impressionants penya-segats que tallen la respiració. I les platges, algunes més concorregudes i algunes més solitàries, són meravelloses. 

També ho són les del País Valencià, una costa que combina destinacions més massificades amb racons més protegits, com el de la serra d'Irta, on no està permès construir-hi. I de parcs naturals no en falten, al País Valencià: des del Parc Natural de la Tinença de Benifassà, al nord, fins a les llacunes de la Mata-Torrevella, al sud, el territori suma 22 espais naturals protegits.

Una mica d'enoturisme
Falset, la capital del Priorat, ha estat una de les destinacions assenyalades pels lectors i seguidors del DESCOBRIR. És al cor d'una comarca amb uns paisatges increïbles i un sòl de pedra i pissarra on creix el raïm amb què es fan vins famosos a tot el món, gràcies a la DOQ Priorat i la DO Montsant.

Turisme urbà a Girona
La ciutat de Girona és la destinació urbana on alguns dels nostres lectors aniran a passar les vacances. El carrerons estrets i laberíntics del call, els ponts sobre l'Onyar, la catedral... No ens ha estranyat aquesta tria, la veritat.

Al cor del país
Amb paisatges amables de camps de cereal i una proposta turística ben treballada com la de Terra de Castells, a aquesta comarca no li falten els atractius. És una bona elecció!

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació