Anuncia't al Descobrir

Som engega una campanya per trobar els 5.000 fundadors d’Arrels, el primer mercat de pagès en xarxa

La crisi pel COVID-19 ha posat de manifest que el futur passa per la proximitat, pel respecte pel paisatge i la natura i per una alternativa de la societat que ens defensi de les grans corporacions

Neix MercatArrels.cat, una campanya de la cooperativa Som per trobar els 5.000 primers fundadors d’Arrels. El món que torna, un projecte que veurà la llum la tardor del 2020. D’una banda, serà el primer mercat de pagès en xarxa que connectarà directament els millors productors agrícoles, ramaders i artesans del país amb els consumidors sense que l’intermediari afegeixi cap cost. El sistema actual de la distribució alimentària perjudica als productors, als consumidors i a l’entorn natural i per això, és urgent recuperar el dret a triar allò que consumim.

De l’altra, un punt de trobada dels qui estimen «el món que torna» per posar en valor l’estil de vida rural. En forma de portal web, de revista trimestral i de ràdio a internet, serà una finestra oberta amb continguts cuidats, sorprenents i inspiradors per reivindicar i gaudir del món que torna: la terra, les mans, la vida.

El nombre de fundadors/es s’ha limitat a només 5.000 per acompasar el creixement a la capacitat de producció de cadascun dels productors i per poder atendre la complexitat logística i tecnològica. “No estem fent un Mercadona, estem fent un Mercat de pagès i volem cuidar tots els detalls” s’explica en el manifest. Per convertir-se en un d’aquests impulsors, només cal entrar al web MercatsArrels.cat i escollir una de les opcions que permet esdevenir els primers fundadors d’aquest projecte.

Més d’una cinquantena de persones referents de la cultura, la gastronomia, la comunicació, l’activisme i el món cooperatiu, productors d’arreu del país i representants d’organitzacions com Unió de Pagesos han signat el Manifest Fundacional on s’afirma que "tornar a connectar amb les arrels i assegurar que els nostres pagesos i artesans no hagin d’abandonar tot el que han après destil·lant segles de tradició és l’única forma d’avançar, l’únic futur possible" i que "per això volem recuperar el poder de decidir, de donar forma al món que podria ser al marge de les grans distribuïdores i multinacionals depredadores".

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació