Anuncia't al Descobrir

12 plans de mar i muntanya a la Costa Daurada

Platges, natura, caminades, pobles i patrimoni: centenars d’opcions per combinar al litoral tarragoní

Aquest estiu serà diferent, però promet ser igualment inoblidable. La Costa Daurada preserva uns valors propis i inalterables que, ara més que mai, permeten tornar a experimentar la sensació de les primeres vacances. Aquell viatge que tots somiem. Al territori de les comarques de Tarragona hi trobem platges extenses i espaioses i una riquesa natural excepcional. Una barreja de mar i muntanya ideal per no avorrir-se. Bones vacances a la Costa Daurada!

La vila de Prades

Prades Òscar Rodbag
A Prades tot està envoltat pel color roig de les pedres que alcen la muralla, l’església i una bona part de les cases. Aquesta característica li ha donat el nom de Vila Vermella. Entre els llocs d’interès del poble hi trobem la plaça Major, la font esfèrica renaixentista, l’església de Santa Maria la Major i, als afores, la impressionant ermita de l’Abellera, encastada en una balma.

Cambrils

Cambrils
És un municipi turístic tranquil i acollidor, amb una gran oferta gastronòmica d’arrels marineres i agrícoles, boniques platges, un barri antic històric i un tradicional port de pesca. És una vila saludable que té els segells de Destinació de Turisme Familiar i Destinació de Turisme Esportiu. Les platges són ideals per anar-hi amb nens, com la Llosa, una platja protegida per espigons que han dibuixat petites cales d’aigües tranquil·les i poc fondes. I abans o després del bany, no us oblideu de menjar a Cambrils!

Castells i boscos d’Escornalbou

Castell d'Escornalbou Rafel López-Monné
El castell monestir de Sant Miquel d’Escornalbou data de les acaballes del segle XII i inicis del XIII. Centre d’una àmplia baronia, el castell i l’església de Sant Miquel van ser habitats per monjos. El va adquirir Eduard Toda, que el va reconstruir. La visita a l’habitatge de Toda, curosament restituït, us permetrà observar com era una casa senyorial de principis del 1900.

Salou

Salou - Mollet del far
Caminar entre pins fins a les cales més amagades del cap de Salou, recórrer amb bicicleta el litoral, gaudir del passeig de Jaume I, degustar un plat que desperta els sentits, descansar en allotjaments que et fan sentir com a casa, trepitjar la sorra fina... Tot això i molt més ha estat, és i serà Salou. La població s’ha preparat per tornar a rebre els visitants amb la certesa que totes aquestes experiències es podran tornar a repetir millor que mai.

La serra de Llaberia

Serra de Llaberia - Ermita de Santa Marina Rafel López-Monné
Som en un espai natural protegit que transmet la sensació de lloc remot, aïllat. Les parts elevades mostren una important variació cromàtica gràcies als arbres caducifolis entre alzinars. Pratdip i Colldejou, situats al peu de la serra, són dos pobles amb un marcat aire rural i amb racons acollidors.

Platges i cales de Miami Platja

Cales de Miami platja
El tresor més ben guardat de Miami Platja són les seves 11 cales salvatges, però també hi trobareu platges gairebé paradisíaques. A més, a Mont-roig i Miami Platja us podeu banyar amb el vostre animal de companyia a la platja de la Punta del Riu. Des de la costa de Miami tenim, a més, una excel·lent perspectiva del golf de Sant Jordi.

La Ruta del Vi

Ruta del vi
Aquesta proposta ofereix a l’enoturista la possibilitat de conèixer els excel·lents vins que s’elaboren a la DO Montsant i la DOQ Priorat. El ventall de cellers visitables i les experiències que ofereixen (a peu de vinya, en temps de verema, tastos guiats) configuren una proposta a l’altura del ‘wine lover’ més exigent.

Calafell

Calafell - Platja Passeig Port
Al cor del Baix Penedès, Calafell barreja la riquesa del seu patrimoni històric amb el poderós atractiu de 5 km de platges de fina sorra daurada. La ciutadella ibèrica, el Museu Carlos Barral, el ‘Bot Salvavides’, l’església de Sant Miquel, el Centre d’Interpretació del Calafell Pescador i el castell de la Santa Creu són alguns dels testimonis de la història de la població. A més, Calafell gaudeix de la Certificació de Turisme Familiar, ja que presenta una oferta d’allotjaments, restauració i oci adaptada a les necessitats de les famílies amb nens.

Patrimoni de Mont-roig

Mont-roig - Ermita de la Roca
La gran riquesa patrimonial d’aquestes terres us transportaran a altres èpoques al nucli interior de Mont-roig. L’ermita de la Mare de Déu de la Roca, que té una vista panoràmica espectacular, les monumentals barraques de pedra seca o l’església de Sant Miquel, coneguda com la catedral del Baix Camp, en són una petita mostra.

Cunit

Cunit
La façana litoral de Cunit, amb els seus set espigons característics, es trenca en acollidores mitges llunes de sorra fina i aigües tranquil·les i poc profundes. El seu llarg passeig marítim és ideal per gaudir-ne amb bicicleta, patinant o a peu. Cunit també ens convida a conèixer els seus boscos, una gran balconada sobre el mar amb panoràmiques ben atractives. Un indret tranquil i acollidor per als que fugen del brogit urbà.

Ruta del Cister

Poblet
La Ruta del Cister és una expressió que identifica un territori concret que enllaça 65 municipis de l’interior del país. El nom es deu al fet que el patrimoni artístic i cultural de cada una de les comarques per les quals circula un cenobi cistercenc: a la Costa Daurada, la Ruta del Cister ens permet admirar els reials monestirs de Santes Creus i Santa Maria de Poblet.

El Vendrell

Vendrell
Per la seva ubicació, en una cruïlla de camins oberta al mar, el Vendrell ha estat històricament un lloc de pas i punt de trobada de cultures, d’intercanvis comercials i de difusió d’idees. Les platges dels barris marítims de Sant Salvador, Coma-ruga i el Francàs són una de les principals atraccions del municipi, però també la xarxa important de museus com el Museu Pau Casals, la Casa nadiua de Pau Casals, la Casa Museu Àngel Guimerà, el Museu Deu i la Fundació Apel·les Fenosa. El Vendrell té el segell de qualitat Platja en Família.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació