Anuncia't al Descobrir

4 activitats de natura per fer a la Cerdanya

Un agost ple de propostes per gaudir dels Pirineus mentre ens movem

Respirar aire pur i gaudir de la natura és un propòsit que molts ens hem fet aquest estiu. Sortides de senderisme, cursos de marxa nòrdica, caminades per veure les Llàgrimes de Sant Llorenç i altres opcions més innovadores és el que ofereix Cerdanya Senderisme de Salut aquest agost, un programa ple d’activitats per gaudir de la natura intensament. Us detallem les més destacades. A gaudir!

Sortides de senderisme

Cerdanya - La llosa
Sortides per conèixer indrets com els boscos del Moixeró o els itineraris de Saltèguet a la creu de Maians, de Vilallobent al pla de les Forques o de Segremorta a la Molina. Aquestes propostes han estat escollides evitant espais freqüentats i seguint un protocol de seguretat amb mesures per prevenir els riscos de la covid-19. Altres rutes previstes són: Béixec-Estana-pla de l’Àliga, el camí de Músser-Aransa-Lles, els boscos de Font-romeu, el pic dels Moros o l’estany de l’Auda.

Marxa nòrdica

Cerdanya - la vall de la Llosa Cerdanya Senderisme de Salut
La marxa nòrdica és un altre dels atractius del programa Cerdanya Senderisme de Salut. La comarca ha estat capdavantera en la promoció i la pràctica d’aquesta activitat fisicoesportiva saludable i aquest agost oferirà cursos de ‘modern nordic walking’, una nova concepció de la marxa nòrdica. Desenvolupa les seves propostes seguint les directrius de l’International Council of Nordic Walking, un organisme que aposta per una tècnica correcta de l’ús dels bastons per aconseguir una caminada normal i natural, amb una bona postura i bon control del cos. Aquests cursos i sessions de ‘modern nordic walking’ que recullen els darrers avenços dels investigadors finlandesos en el camp de la biomecànica i la fisioteràpia es podran fer aquest agost a la Cerdanya.

Sessions de Sanergies

Sanergies - immersions de bosc Cerdanya Senderisme de Salut
També en podríem dir ‘immersions al bosc’, en la línia del que es coneix com a ‘banys de bosc’–i és la gran novetat d’aquest estiu a la Cerdanya. L’activitat consisteix en una sessió d’unes tres hores de durada, en un dels indrets seleccionats –zones boscoses amb determinades característiques i propietats– i sota unes condicions específiques, en què el guia, mitjançant una tècnica definida, és un creador d’oportunitats per connectar amb el bosc mitjançant el despertar dels sentits, amb l’objectiu de millorar el benestar dels participants.

Sortida nocturna: Llàgrimes de Sant Llorenç

Pluja d'estels, llàgrimes de Sant Llorenç
Posta de sol i Llàgrimes de Sant Llorenç amb panoràmiques espectaculars. Aquesta proposta, que tindrà lloc l’11 d’agost, combina les millors vistes de la Molina amb l’espectacle natural de les Llàgrimes de Sant Llorenç. Es pujarà a 2.349 metres d’altitud amb el telecabina i des d’allà es farà un recorregut fins al refugi del Niu de l’Àliga, on se soparà abans de pujar al cim de la Tosa (2.536 metres) per gaudir de la posta de sol i de la panoràmica del vessant nord. La baixada es farà a peu, tot realitzant parades per observar les Llàgrimes de Sant Llorenç.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació