Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX DE TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

5 cales de pescadors que voldreu fotografiar

Cases blanques, portes i finestres de colors i barques a la sorra, els ingredients per a una platja de foto

Les casetes blanques amb les portes i les finestres pintades de colors no només es poden trobar a Grècia. Com a bon país mediterrani, a la nostra costa encara hi ha racons on es conserven aquest tipus de construccions tan fotogèniques. Són antigues casetes o barraques de pescadors que, pintades de blanc i a peu de platja, contrasten amb el mar i creen una estampa difícil d’oblidar. Tingueu a punt la càmera perquè us ensenyem cinc cales de pescadors que voldreu fotografiar.

Portitxol (País Valencià)

Portitxol - País Valencià Cala Portitxol també es coneix com a cala BarracaGetty Images
Instagram l’ha convertit en una de les platges més famoses del País Valencià. La seva situació –sota uns penya-segats plens de vegetacions–, el color turquesa de les aigües i les casetes de pescades que s’hi conserven són tots els ingredients necessaris per fer d’aquesta platja un somni fet realitat.

Cala s’Alguer (Costa Brava)

Cala s'Alguer Cala s'Alguer, a PalamósGetty Images
A 10 minuts caminant de la platja de la Fosca, hi ha una cala on sembla que el temps s’hagi aturat. La cala s’Alguer és un llogaret que sembla sortit d’un dels escenaris de les novel·les de Sílvia Soler. Casetes blanques amb portes i finestres de colors, patis mariners i barques a la sorra, no hi falta element per transportar-nos ràpidament al passat. La platja no és de les més còmodes, ja que és de còdols, així que, si us hi voleu banyar, no us oblideu els escarpins.

Cala Mastella (Eivissa)

Cala Mastella - Eivissa Cala Mastella té un petit port encara en actiuGetty Images
Pintoresca com poques, la cala Mastella és una platja encisadora. Situada a la desembocadura d’un torrent i protegida per un canyisser, té una petita cala de sorra i un petit port, encara en actiu, amb unes barraques de pescadors. Però la conservació verge d’aquest indret no és l’únic reclam turístic. La petita guingueta El Bigotes és una bona opció per tastar-hi el tradicional bullit de peix amb l’arròs a banda, l’especialitat d’aquesta barraca restaurant.

Cala Prona (cap de Creus)

Cala Prona Cala Prona, una de les platges més inacessibles del cap de CreusGetty Images
La construcció que es conserva a la cala Prona és un antic refugi de pescadors a peu de platja que es coneix com la Barraca. Inclòs a l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya, és un refugi que queda d’esquena al mar, arrecerat gràcies al rocam de pissarra que forma la roca. Només accessible a peu o per mar, és una cala petita, però de gran bellesa ambiental i de gran riquesa marítima. Així que, si us animeu a fer l’excursió des del Port de la Selva per arribar-hi, no us oblideu les ulleres i el tub.

Cales Fonts (Menorca)

Cales Fonts Cales Fonts, el port més pintoresc de MenorcaGetty Images
Més que una cala és un petit port en tota regla, que conserva l’encant dels ports pesquers més tradicionals de la Mediterrània. Ara, les antigues cases de pescadors s’han convertit en botigues i restaurants, i el fan un indret ideal per anar a passejar i a fer un bon tiberi després d’un llarg dia de platja.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació