Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX DE TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

5 escapades que voldreu fer aquest mes de setembre

Mar, muntanya o patrimoni, cinc opcions per rematar les vacances

S’acaba l’agost, però no per això hem de dir adéu a l’estiu i a les vacances. Bé, potser sí que alguns ja heu gastat tots els dies de festa, però penseu que encara us queden els darrers caps de setmana d’estiu per esprémer. Una bona manera d’aprofitar-los bé és fent alguna escapada. Avui us en proposem cinc. Des de Cadaqués a la vall de Cardós, passant per Menorca, la vall de Camprodon i l’Alt Maestrat. Teniu opcions per a tots els gustos: mar, muntanya i patrimoni. Quina escapada us atrau més?

Cadaqués i el cap de Creus

Cap de Creus Barques fondejades a una de les cales del cap de CreusGetty Images
També conegut com un dels pobles més bonics de Catalunya, Cadaqués sempre és una bona opció per fer una escapada, sigui estiu o hivern.
A l’estiu hi trobareu un poble obert als turistes i no hi podreu deixar de recórrer totes les cales i camins de ronda. Al poble hi teniu diverses opcions per remullar-vos, com la platja Gran, la platja des Poal o la platja de Port d’Alguer. Als entorns hi podeu fer una excursió fins al far de la cala Nans, on pel camí podeu refrescar-vos a la platja de sa Sabolla, o anar a la zona del far del cap de Creus, on hi ha platges verges tan boniques com la cala Fredosa o la cala Jugadora.
A l’hivern, en canvi, el poble es tanca, però conserva un encant especial i, si l’enganxeu en un dia de tramuntana, us ajuda a entendre el perquè de la seva costa escarpada. Si fa bon temps, podeu fer algun tros de camí de ronda com el que porta fins a Portlligat.
Sigui l’època que sigui, si hi feu una escapada, és obligatori passejar pels carrers empedrats i plens de casetes blanques amb portes de colors. També heu de guardar-vos un matí o una tarda per anar fins a la badia de Portlligat, on hi ha la Casa-Museu Dalí, amb el seu famós ou. Per acabar, us recomanem que reserveu mig dia per visitar la zona del far del cap de Creus, un indret privilegiat amb una vista extraordinària que us farà sentir com si fóssiu a la fi del món.
Més informació: http://www.visitcadaques.org/

Fornells i el cap de Cavalleria a Menorca

Far de Cavalleria Menorca El far de Cavalleria, situat als penya-segats del nord de MenorcaGetty Images
Si només us escapeu un cap de setmana a aquesta illa de les Balears, no ho vulgueu visitar tot. Centrar-se en una part de la zona nord és una bona manera de conèixer a fons la part de l’illa més salvatge i abrupte.
Us proposem fer base a Fornells, un nucli amb una badia d’aigües tranquil·les ideal per fer-hi una sortida en caiac, i on trobareu bons restaurants per fer els àpats i tastar la famosa caldereta de Menorca.
Les platges del cap de Cavalleria són un imprescindible de la zona. Els banys de fang de la cala Cavalleria i les aigües cristal·lines de la cala Pregonda (cal caminar mitja horeta per arribar-hi) us meravellaran. Si voleu alguna opció més desconeguda, podeu aventurar-vos a explorar platges menys transitades com la cala Mica o la cala Roja.
Un altre essencial de la zona és el far de Cavalleria. Situat a la punta més al nord de l’illa, té un paisatge erosionat per la tramuntana amb uns penya-segats de vertigen. La posta de sol des del bar que hi ha al costat del far és de les millors de Menorca.
Més informació: http://www.menorca.es/

L’Alt Maestrat

Culla Alt Maestrat Culla, un dels poble que s'ha de visitar a l'Alt MaestratGetty Images
Un paisatge autèntic esquitxat de poblets plens d’història. Això és el que trobareu si decidiu escapar-vos a aquesta comarca de l’interior de Castelló. Catí, Culla, Benassal i Ares són els quatre nuclis principals d’aquesta zona arrebossada d’història. Podeu allotjar-vos a qualsevol d’aquestes localitats i fer les visites des d’aquí.
A part de passejar per cada un dels pobles, hi ha més activitats imprescindibles. Al Parc Cultural Valltorta-Gasulla, declarat Patrimoni Mundial de la Humanitat, hi trobareu un dels enclavaments prehistòrics i d’art rupestre més importants del País Valencià. A la cova Remígia, a Ares, hi ha més de 750 pintures dels primers homes, i al Racó de Nando, a Benassal, també poden apreciar-s’hi diferents escenes pintades a les parets. Al nucli de Culla, considerat un dels pobles més bonics de l’Estat, us podreu imbuir d’història templera i visitar les restes del castell àrab.
Si teniu més ganes de natura, endinseu-vos al Paratge Natural de Rivet, on trobareu un bosc d’alzines i roures centenaris. No marxeu de l’Alt Maestrat sense haver tastat la seva gastronomia, amb la tòfona negra, les ametlles, les avellanes i els formatges de Catí com a principals protagonistes.
Més informació: https://altmaestrat.es/

La vall de Camprodon

Beget vall de Camprodon El poble de Beget, un dels atractius de la vall de CamprodonGetty Images
La part més oriental dels Pirineus és una aposta segura si busqueu una escapada que combini muntanya i patrimoni. Camprodon és el nucli que ofereix més serveis, allotjaments i restaurants. El pont romànic i el centre d’origen medieval en fan un indret encisador per fer base.
Si voleu visitar altres pobles amb encant, apunteu a la llista Setcases, amb un entorn d’alta muntanya espectacular; Beget, un poble coronat per una església romànica que sembla haver sortit d’un conte, i Tregurà de Dalt, amb unes vistes espectaculars de la vall.
Us recomanem combinar aquestes visites amb rutes i excursions que us permetin descobrir els tresors naturals d’aquesta vall. Al Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser hi podeu fer moltes excursions. Si hi aneu en família, una de les més interessants és la que va del refugi d’Ulldeter al naixement del riu Ter. Per als més experimentats, hi ha pics tan interessants com el Bastiments o el Gra de Fajol. Una altra opció és fer algun tram del GR-11 o sender dels Pirineus, o alguna ruta temàtica, com els camins de contrabandistes que es poden trobar a Molló, Beget o Rocabruna, o la Via Verda, que travessa la vall des de Sant Joan de les Abadesses fins a Molló. No us oblideu de pujar al coll d’Ares, a tocar de França, per gaudir d’unes altres vistes espectaculars.
Més informació: http://www.valldecamprodon.org/

La vall de Cardós

L'església de Santa Maria, a Ribera de Cardós L’església de Santa Maria, a Ribera de CardósAmadalvarez
A l’altra banda dels Pirineus, us proposem una escapada per una de les valls menys visitades del Pallars Sobirà. Composta per vuit nuclis, la vall de Cardós és un espectacle natural i un imprescindible per als amants del senderisme. Situada al Parc Natural de l’Alt Pirineu i travessada pel riu Noguera de Cardós, gaudireu d’un paisatge d’alta muntanya autèntic esquitxat de poblets tradicionals encisadors.
El Vallat d’Estaon, amb llacs d’origen glacial, i el cim de Campirme, amb restes de cabanes i trinxeres de la Guerra Civil, són algunes de les moltes rutes que hi podeu fer. Al llarg de tota la riba de la Noguera de Cardós també hi ha diferents senders de menys dificultat.
Un cap de setmana potser us queda curt per passejar per tots els pobles de la vall (Ribera de Cardós, Ainet de Cardós, Anàs, Bonestarre, Cassibrós, Estaon, Lladrós i Surri); prioritzeu els atractius patrimonials més destacats, com l’església romànica de Santa Maria de Cardós i els majestuosos ponts medievals de Cassibrós (entre Ribera de Cardós i Ainet de Cardós) i el de la Mare de Déu del Pont (a Lladrós).
Més informació: http://turisme.pallarssobira.cat/
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació