Anuncia't al Descobrir

5 rutes per gaudir dels colors de tardor

Les millors excursions per gaudir de l’esclat cromàtic d’aquesta estació

El proper dia 22 de setembre canviarem d’estació i entrarem a la tardor. L’esclat dels tons marrons, grocs, ocres i vermells ens il·lumina la vista i ens fa voler estar més en contacte amb la natura. Si no sabeu on trobar la varietat cromàtica més espectacular, no us preocupeu, us hem preparat aquesta llista amb cinc rutes de tardor que us encantaran.

Cràter de Santa Margarida (Garrotxa)

Cràter Santa Margarida El cràter de Santa Margarida té una ermita al migGetty Images
La Fageda d’en Jordà acostuma a estar molt plena de gent a la tardor; si voleu un lloc més tranquil però ben a prop, aquesta ruta segur que us encaixa. És una excursió que també ens permet gaudir dels colors de tardor que tant ens agraden. Un itinerari que ens porta fins al cràter del volcà de Santa Margarida i que té sorpresa inclosa: una preciosa ermita al bell mig.

El Castanyer de les Nou Branques de Viladrau (Osona)

Tardor Viladrau Paisatge de tardor a l'entorn de ViladrauGetty Images
Aquest poble de la comarca d’Osona és un punt de sortida de moltes excursions que us fascinaran. Territori de castanyers, la varietat cromàtica a la tardor està assegurada. Una ruta apta per fer amb els més petits de casa, que duu del centre del poble fins al Castanyer de les Nou Branques, tot un emblema del municipi. La diversió està assegurada si salteu, petits i grans, sobre els llits de fulles de castanyer.

La Fageda de la Grevolosa (Osona)

Fageda Grevolosa La fageda de la Grevolosa té un bosc de faigs espectacularsGetty Images
Amb faigs de més de 40 metres d’alçària, la Fageda de la Grevolosa no és tan coneguda com la d’en Jordà, però no li té res a envejar. A la tardor, el bosc és espectacular per les tonalitats que adquireixen els arbres. Situada al nord de la comarca d’Osona, podeu arribar-hi des de Sant Andreu de la Vola. Hi ha diversos itineraris, com el que us porta a descobrir arbres monumentals i la història de la zona on es feien les carboneres.

El Collsacabra (Osona)

Tardo Collsacabra El Collsacabra vestit de tardorGetty Images
Sigui primavera, estiu, tardor o hivern, els paisatges del Collsacabra són hipnòtics, però quan es vesteixen de colors de tardor els donen un aire singular. Quan comença a fer fred, combinen amb la boira que s’instal·la a la plana de Vic i que, des de dalt dels cingles, ens fa sentir com si fóssim dalt dels núvols. El camí que porta de Rupit al santuari de la Salut és una bona opció si voleu gaudir de les vistes i dels boscos tenyits de tardor. És només un exemple de les desenes de rutes que podeu fer per la zona.

Els boscos de l’Alt Pirineu

Tardor alt Pirineu El paisatge de tardor a l'Alt PirineuParc Natural Alt Pirineu
El Bosc de Virós es posa preciós quan els arbres muden les fulles. És només un dels exemples de les zones de l’Alt Pirineu on es pot gaudir de l’espectacle cromàtic d’aquesta estació. A la pàgina web del Parc Natural de l’Alt Pirineu trobareu tots els itineraris per exprimir al màxim la tardor. Una altra idea: la vall de Noarre, un conjunt ple de bedollar que, vestit de tons grocs i taronges i amb les bordes i els prats del fons de la vall de teló de fons, creen una postal que voldreu emmarcar.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació