Anuncia't al Descobrir

6 rutes per fer al Montseny

La tardor és l'estació més recomanable per recórrer el massís a peu

El Montseny vestit de tardor atrau excursionistes, turistes i visitants d'arreu. El terra ple de fulles de castanyer i els arbres tenyits de marrons, taronges i ocres són un reclam irresistible. Si voleu omplir el mòbil de fotos de tardor i descobrir les rutes més imprescindibles del Parc Natural del Montseny, guardeu aquest article al vostre telèfon. El necessitareu quan els colors de l'estació més cromàtica de l'any comencin a inundar els boscos de Catalunya.

Turó de l'Home i les Agudes

Panta de Santa Fe Per arribar al Turó de les Home i les Agudes passareu pel pantà de Santa FeGetty Images
És una ruta de dificultat moderada però molt agraïda perquè permet (atenció si us agrada acumular cims) fer dos dels pics més elevats del massís del Montseny (el turó de l'Home i les Agudes) en poc més de 13 km. Sortireu del pantà de Santa Fe, vista obligatòria al Montseny, per arribar fins al turó de l'Home, a 1.712 m d'altitud, passant per la fageda Gran. Un cop al primer cim, seguireu pels colls Sesbasses i Sacarbassa fins a les Agudes, a 1.705 m. Fareu la tornada per corriols entre els boscos d'aquest parc natural que a la tardor es vesteix de gala. La ruta segueix part del GR-5 i, tot i que hi ha diverses variants, aquí teniu una opció que us pot servir de guia.

Matagalls per Bordoriol

Montseny Paisatge de tardor al MontsenyGetty Images
És un dels cims més reconeguts del Montseny i que tothom hauria de fer un cop a la vida. L'accés més habitual és el que porta al cim des de Collformic, però també s'hi pot arribar des de Viladrau pel coll de Bordoriol (a 15 km en cotxe des de la plaça Major). És el punt d'inici que trobareu a la carretera que va de Viladrau a Sant Fe del Montseny, on hi ha un aparcament amb una caseta d'informació. La ruta passa per un camí agradable que puja per la vessant nord-est pel mig d'una fageda, un camí ombrívol molt agraït a l'estiu. Per contra, és una ruta més costeruda que la que passa per Collformic. Si, un cop fet el cim, voleu fer una ruta circular, podeu tornar per la font de Mosquits i la font de Llops, per un corriol que baixa per l'obaga enmig d'un bosc de faigs i avets. En aquest lloc wiki podeu trobar-ne el recorregut.

Castanyer de les Nou Branques

Castanya Els boscos de Viladrau són coneguts pels boscos de castanyersGetty Images
Viladrau és conegut per tenir uns dels boscos de castanyers més bonics de Catalunya i el Castanyer de les Nou Branques és tota una institució al municipi i al Parc Natural del Montseny. De 700 anys d'edat i amb forma de canelobre, és un arbre veritablement espectacular. I si us ho pregunteu, sí, a la tardor encara és més impressionant. Un itinerari de 7 km us permetrà arribar-hi i meravellar-vos amb la seva singularitat, així com gaudir de la flora i la fauna d'aquest indret del Montseny. Hi arribareu per una ruta circular que surt des del centre del poble i que podeu veure sencera aquí.

Tagamanent

Turó del Tagamanent Les visites del turó de Tagamanent des del BellverJordi Avellaneda
Un cim menys conegut és el d'aquesta muntanya en forma de flam, amb unes vistes fantàstiques del Montseny, del Vallès Oriental i d'Osona. A 1.055 m d'altitud, és una excursió ideal per fer amb nens. Hi podeu arribar en només mitja hora caminant, des del llogaret de Bellver, on hi ha un punt d'informació turística i un restaurant, i on es pot accedir amb cotxe per una pista forestal apta per a tots els vehicles. És un lloc ideal per admirar el turó, coronat per les restes del castell i l'ermita de Santa Maria de Tagamanent, i fer-hi una fotografia de premi, que encara us quedarà més maca amb els colors de tardor. Per arribar al cim, ho fareu a través d'un corriol senyalitzat, que passa entre feixes, primer, i s'enfila amunt tot seguit. Un cop a dalt, no tingueu pressa per baixar, el castell i l'ermita mereixen una visita, però les vistes a la plana d'Osona, que en dies clars arriben fins al mar, són tot un espectacle. Si us queden ganes de caminar (la pujada es fa en mitja horeta), podeu allargar la ruta seguint aquesta opció també apta per a nens.

Ermita de Sant Martí del Montseny

Sant Martí de Montseny Sant Martí de Montseny
És una altra excursió al cor del Montseny ideal per fer amb nens. En aquest cas, us proposem una ruta de 6 km, anada i tornada, que surt del pintoresc poble de Montseny i va fins a l'ermita de Sant Martí passant per un camí molt agradable i molt ben senyalitzat. Dues horetes sense presses en què els nens gaudiran i vosaltres no haureu de preocupar-vos per si és una caminada massa exigent per als petits. Trobareu les indicacions detallades a la web de l'Ajuntament de Montseny. 

Riera d'Arbúcies

Riera d'Arbúcies La Riera d'Arbúcies és uan passejada ideal per a tota la famíliaTurisme d'Arbúcies
Aquesta passejada us encantarà, a grans i petits. Surt des del centre del poble i recorre part de la riera d'Arbúcies passant per racons com el molí i l'antiquíssim pont d'en Pipes o l'Arbre de la Llibertat d'Arbúcies, un dels exemples de memòria popular que recorden els enfrontaments de l'època de les guerres carlines. A la web de Turisme Montseny en trobareu la ruta detallada, així com tots els atractius per on discorre. Un itinerari ideal per fer a la tardor i relaxar-vos amb el soroll de l'aigua.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació