Anuncia't al Descobrir

7 refugis de muntanya per gaudir de la natura

Es troben en paratges impressionants des d’on es poden fer rutes espectaculars

Situats en indrets estratègics, són enclavaments ideals per gaudir de la natura. Els refugis de muntanya normalment es troben en paratges força aïllats, però des dels quals es poden fer les millors rutes senderistes. Hi podreu fer nit o simplement una parada tècnica per agafar forces, i sempre hi trobareu la veu experta dels guardes per recomanar-vos les millors excursions. Els set refugis de muntanya que us proposem a continuació us permetran gaudir intensament de la natura.

Refugi del Fornet (Pallars Sobirà)

Refugi del Fornet El refugi del Fornet té el riu Noguera Pallaresa a tocarRefugi del Fornet
És només a quatre quilòmetres d’Alós d’Isil, però si a l’hivern hi neva queda totalment aïllat i el fa un lloc idíl·lic. Envoltat de muntanyes, a la vall de Bonabé i dins del Parc Natural de l’Alt Pirineu, és un bon lloc per fer activitats a la natura durant tot l’any. A l’estiu, hi trobareu tot tipus de caminades i descobertes de l’entorn amb el riu a tocar del refugi; i a l’hivern, us podeu animar a fer servir les raquetes de neu per gaudir de postals hivernals.
Més informació: Refugi del Fornet

Refugi del Niu de l'Àliga (Cerdanya)

Refugi Niu de l'Àliga Les visites des del refugi del Niu de l'Àliga són espectacularsRefugi Niu de l'Àliga
És el refugi guardat més alt del Pirineu, té unes vistes de somni i, atenció!, accedir-hi és fàcil des que s’ha allargat el telecabina de la Molina que us deixa a peu del refugi. Ubicat al cim de la Tosa d’Alp, a 2.537 m d’altitud, mostra unes panoràmiques excepcionals de la Cerdanya, el Berguedà i el Ripollès i, en dies clars, s’hi poden arribar a veure el Montseny i Montserrat. Al refugi, hi podeu fer un dinar amb vistes o alguna de les excursions que en surten.
Més informació: Refugi Niu de l'Àliga

Refugi Agulles Vicenç Barbé (Montserrat)

Refugi Agulles El refugi Agulles, enmig de les muntanyes de MontserratFEEC
Si voleu sentir-vos part d’una de les muntanyes més emblemàtiques de Catalunya, aquest refugi és ideal. Situat al bell mig de la regió montserratina d’Agulles, duu el nom de l’escalador Vicenç Barbé, mort el 1942 quan escalava els Frares Encantats. L’activitat estrella que es pot fer des d’aquest refugi és l’escalada, però també hi trobareu rutes com la travessa al monestir pel GR 172 o el PR-C 78 que passa pel refugi. Els accessos a peu són des del coll de Can Maçana (45 min), des del refugi de Santa Cecília (1 h 30 min) i després del monestir de Montserrat (4 h).
Més informació: Refugi Agulles

Refugi Coma de Vaca (Ripollès)

Refugi Coma de Vaca El refugi Coma de Vaca és ideal per conèixer el parc natural de les Capçaleres del Ter i el Freser
Al pla de les Eugues, on conflueixen els rius Freser i de la Vaca, a 2.000 m d’altitud. És la situació d’aquest refugi al cor del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser, en un paratge corprenedor. Per arribar-hi, podeu fer-ho des de Queralbs, seguint les gorgues del Freser o des de Núria pel camí dels Enginyers. La via més ràpida a l’estiu és la que passa pel coll dels Tres Pics, suau i amb bones vistes. Un altre accés és el que remunta el coll de la Marrana per baixar per la vall del Freser. Un cop allà, hi podeu fer excursions que us portaran fins a alguns dels paratges més impressionants del Pirineu oriental, com el pic de l’Infern, el Puigmal, el pic de Balandrau o els estanys de Carançà.
Més informació: Refugi Coma de Vaca

Refugi Serra d'Ensija (Berguedà)

Refugi Serra d'Ensija El refugi Serra d'Ensija és a més de 2.100 mvisitpedraforca.cat
Els camins per arribar-hi, que passen pel barranc de Llobateres (1 h 45 min), per la Font Freda (1 h 30 min) i per la Creu de Fumanya (2 h 30 min), són una delícia. La recompensa és encara millor: els paisatges d’una magnífica raconada envoltada de prats amb el cim de la Gallina Pelada a tocar. També és un bon lloc per gaudir de les raquetes de neu a l’hivern, ja que els perfils de les muntanyes són majoritàriament arrodonits i els fan ideals per a la pràctica d’aquesta disciplina.
Més informació: Refugi Serra d'Ensija

Refugi Colomèrs (Vall d'Aran)

Refugi Colomers El refugi de Colòmers a tocar de l'estany MajorIsidro Ruiz
Al costat de l’estany Major de Colomèrs, aquest refugi és a la zona perifèrica del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Per carretera, podeu arribar-hi, des de Salardú, fins als banhs de Tredòs, on és obligat deixar el cotxe des del 15 de juny al 15 de setembre. Des d’allà, teniu 2 hores a peu fins al refugi, o 40 minuts si agafeu el servei de taxi que us hi acosta. Sereu a 2.135 metres d’altitud i podreu fer-hi unes rutes excepcionals, com la volta curta o llarga al circ de Colomèrs, excursions a altres refugis com Restanca (4 h), Ventosa i Calvell (3 h) o Amitges (3 h). Si us animeu, també podeu començar-hi la famosa travessa Carros de Foc, ja que és un dels nou refugis que formen part de la ruta. A l’hivern podeu fer-hi algunes excursions amb raquetes de neu i també teniu altres rutes més experimentades per fer amb esquís de muntanya.
Més informació: Refugi Colomèrs

Refugi Caro (Baix Ebre)

Refugi Caro El refugi Caro, gestionat per la Unió d'Excursionistes de CatalunyaUEC
En ple Parc Natural dels Ports, és un lloc ideal per conèixer aquesta zona. Queda només a 100 metres de la carretera principal, però també hi podeu arribar a través del GR-7, que, des de Tortosa i la plana del delta de l’Ebre, creua el Parc Natural i la Reserva Nacional de Caça Ports de Tortosa i Beseit en direcció a la Tinença de Benifassà, al Baix Maestrat, i a la comarca del Matarranya. Si decidiu fer alguna ruta un cop sigueu al refugi, a la seva web trobareu diferents propostes de rutes circulars de dos dies amb una nit al refugi.
Més informació: Refugi Caro
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació